KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Mar 3, 2008

TAMBAHAN: AMBIL TANAH SATU SEN TAK BAYAR

AMBIL TANAH SATU SEN TAK BAYAR

(...) "Tiba-tiba sahaja tanah kami dirampas, kami tidak mahu jual tanah ini, ini tanah pusaka kami, kerajaan ambillah tanah lain, tanah estet ke, kenapa mahu ambil tanah penduduk kampung, kerajaan boleh ambil tanah lain," katanya dengan nasa sedih.

Image"Sudahlah tanah kami dirampas, hendak dibayar ikut kehendak kerajaan, bukannya mengikut nilai yang kami mahukan, dengan pampasan RM20,000 apa yang kami boleh dapat, tanah dan rumah kami lesap dirampas BN, kami cukup sedih dan teraniaya," katanya.

ImageMenurut beliau, beliau bersama lapan belas tuan tanah yang lain tidak ada pilihan lain melainkan membina kain rentang dan berkumpul beramai-ramai menyatakan perasaan kecewa dengan tindak tanduk Kerajaan BN. (more...)

Email diterima dari Pembaca
asris@ xxx.com

Pada petang tadi 2hb Mac 2008, juak-juak b-end telah merasmikan pecah tanah untuk membina hospital baru parit buntar di Simpang 5. Malangnya tanah untuk pembinaan tersebut tidak dibayar pampasan 1 sen pun sehingga kini. Rata-rata pemilik tanah adalah golongan pesawah melayu yang miskin. Pemilik-pemilik tanah telah membuat protes mereka pada program tersebut tetapi tidak dihiraukan.

Program pecah tanah tersebut sepatutnya dirasmikan oleh PM, Pak Lah tetapi tidak dapat hadir kerana merasmikan jambatan baru di Pinang Tunggal, Kepala Batas. Pemilik-pemilik tanah yang ingin menyuarakan keluhan mereka kepada Pak Lah merasa amat kecewa dan hampa kerana tidak dapat menunaikan hajat mereka. Mereka merompak dan merompak lagi..

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive