KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

May 19, 2008

Kisah orang UMNO yang xpaham bahasa

email -

terjadi semalam

perkara ni terjadi kat sebuah Felda Besout 02,Sungkai,Perak.tempat aku.kita kalau dihalang banyak hal,kita boleh sabar lagi,kalau lebih2,xboleh tahan gak.

pagi tadi adik aku hantar mesej kata ada sorg pak cik ni pergi runtuh kan satu binaan lambang PAS di tempat aku.binaan tu hanya lah sebuah tayar yang di cat warna hijau dan ditengah di letakkan aluminium yang di cat warna putih.tempat nya pun tidak lah menonjol.aku ingat lagi binaan tu macam mana.ia diletakkan di simpang yng bukan jadi laluan utama.menurut penjelasan adik aku,orang jdi mrah la...pak cik tu cover kata pengurus yang suruh..pahtu pengurus plak kata dia xsuruh...jadi tolak menolak plak...pak cik tu dah diberi masa seminggu untuk bina balik binaan tu...tengok la apa jadi.

sebelum ni dh banyak kes pasal orang UMNO ni yang buta bahasa,perasan lebih...ni dia kes2 tersebut:

1)Karpet kat masjid aku ni dlu warna biru..masa aku sekolah rendah...tapi bila aku naik menengah,pihak masjid tukar karpet kepada warna kuning hijau.dalam tahun 2002 kalau xsilap aku..ada la 4 line je pun...tapi ada gak yang xpuas hati ngn color tu....huh.depa ni xleh solat kot kalau karpet warna hijau.mazhab Islam Hadhari katakan.

2)ni adik aku yang cita,skang die f5..last year,masa sambutan kemerdekaan,ketua UMNO dijemput bagi ceramah kat sekolah menengah kat tempat aku...dalam ceramah dia,di cakap dia cukup meluat orang yang kutuk UMNO. patut ke dia cakap cmtu depan budak2 sekolah???kalau PAS nak masuk pagar sekolah pun belum tentu beb...adik aku punya la panas hati....

3) lepas PRU12,PAS Besout 02 ada wat skit kenduri kesyukuran..jadi PAS cawangan mohon nak wat majlis tu kat dewan orang ramai.yela.dah jadi kerajaan,nk wat kat tempat yang lebih ok.tambahan pula jemputan tu setiausaha politik MB Perak,Ustaz Misbahul Munir.cadangnya nk jemput Ir. Nizar tapi time dia nga sibuk nk angkat sumpah,jadi jemput Misbahul Munir...tapi pengurus felda aku xbagi...nah,terbukti sangat la orang UMNO ni buta hati,xpham bahasa...
kes yang terjadi semalam tu kira kemuncak la.dah menang jadi kerajaan pun xleh nk guna dewan orang ramai,tiba binaan lambang PAS pun dorg nk robohkan.meletup juga akhirnya...

sebab tu aku rasa kita pegang Malaysia ,baru puak2 ni paham bahasa...tu belum lgi cita mak cik2 yang duk sembang kosong kata bodoh la sapa yang sokong pembangkang ni.npe??orang pembangkang ni bukan rakyat Malaysia ke?????sakit hati pun ada.tp orang tua.hormat.ok la.ni la sedikt catatan dari aku

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive