KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Oct 30, 2008

PAC menyelidik atau jurucakap pada TPM?

Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) akan meneruskan mesyuaratnya untuk memperhalusi cadangan pembelian 12 buah helikopter Eurocopter EC725 Cougar kerana pembelian itu akan dilakukan.

Pengerusi PAC Datuk Seri Azmi Khalid berkata penangguhan pembelian helikopter jenis itu menggantikan pesawat Nuri, tidak bermakna kerajaan membatalkan pembelian tersebut.

"Apa yang ditangguhkan ialah pembelian. Keputusan telah dibuat, ditangguhkan jadi bukan persoalan pembatalan pembelian itu. Penangguhan bukan pembatalan," katanya ketika ditanya rasional mesyuarat PAC yang diadakan sedangkan pembelian aset tersebut ditangguhkan.

PAC diberikan taklimat mengenai perolehan helikopter Eurocopter berikutan kritikan sesetengah pihak mengenai harganya yang terlalu mahal.

Beliau berkata taklimat hari ini dianjurkan Kementerian Pertahanan yang juga dihadiri Ketua Setiausaha kementerian itu Datuk Abu Bakar Abdullah serta Panglima Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Jen Tan Sri Azizan Ariffin.... Bernama
Aku tengok kan je lawak lawak diorang ni. Kekadang semangat sangat nak jawab soalah wartawan sampai tak ingat siapa diri. Nak siasat, tapi jawapannya macam jurucakap pada Najib. WAkakakakakakka !!!

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive