KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Aug 21, 2008

When BPR is Practicing Selective Investigation

malaysianwaves |

[...] According to Mat Saman Kati’s blog, the attempt was made several times:

 1. Apparently, the main operator behind the entrapment is a guy name Imran, sent directly from BPR Putrajaya.
 2. First in the form of a business proposal involving the building of a shipyard in Bagan Datoh. Imran made all the necessary paperwork but the two excos refused to entertain the proposal because it does not fall under their portfolio.
 3. Then Imran wanted to donate RM5000 for the Permatang Pauh elections. So, they met up with Jamaluddin which happens to be the PKR State treasurer. But, Jamaluddin refused to accept and asked them to donate directly to PKR Permatang Pauh
 4. Finally, on the day when Usaili and Osman was about to meet up to go to Permatang Pauh, Imran sprung his trap.
 5. The two waited at the Kluang Cafe, Ipoh Raya and they were actually waiting for Jamaluddin but Jamaluddin couldn’t make it
 6. Imran, realizing Jamaluddin wasn’t going to show up, came up to the Usaili and Osman with a woman carrying a suitcase.
 7. He sat and left the suitcase on the table. The moment Imran left, the BPR came and arrested the Usaili and Osman.
 8. The BPR ordered Osman to open the suitcase but Osman refuse. So, one BPR personell opened the suitcase and there is RM100k in the suitcase.
 9. Jamaluddin was never there during the entire incident. In fact, he was already in Permatang Pauh. He came back and then was arrested and remanded.
 10. He was then charged with accepting bribe of RM5k for the money he refused to accept initially from the BPR/UMNO operative from Putrajaya name Imran.

Notice as well the BPR made several contradictory statements with regards to the issue:

 1. The claim they arrested all 2 excos at the scene of the crime, when Jamaluddin actually surrendered himself much later
 2. Jamaluddin is never arrested for the crime alledged to have happened at the Kluan Café, Ipoh Raya
 3. BPR claim that the act was commited in a hotel room and that ALL of them was arrested in a hotel room in Ipoh. Yet, the entire incident occurred in Kluang Café and not in a hotal room at all.
 4. During the arraignment the BPR confessed that the investigating officer for this case has just been appointed. How can that be when the arrest has already been made?
It seems, that all have been freed today and only Jamaluddin has been kept until tomorrow for questioning.
...read more.

Tak kebuloq kat UMNO/BN

[...] Menurut Saudara Ayob Sedik, Setiausaha Pas Kawasan Kapar, program yang di jalankan mendapat sambutan yang menggalakkan dari penduduk setempat.Puan Normah binti Yusak yang mengetuai rombongan muslimat Pas Kapar pula mengharapkan pengundi dapat menilai kebenaran dan komitmen yang di berikan oleh pimpinan Pakatan Rakyat walaupun gangguan-gangguan di berikan oleh pihak UMNO dan BN seperti kehadiran pihak polis dan sekatan lalulintas yang banyak, kegunaan helikopter dan edaran risalah-risalah yang mengandungi fitnah serta pembohongan. ... seterusnya

Yang menarik di dalam khidmatmeru .... paparan imej banner di ambil ....

UMNO cipta Kabinet Bayangan PKR

Di dalam minggu ni kita berhadapan dengan banyak tohmah dan fitnah dilemparkan oleh Barisan Nasional. Berani kerana benar, takut kerana salah. Maka selepas pengedaran kabinet bayangan, UMNO kononnya buat buat tak tau. Sedangkan isu kabinet bayangan ini sudah di edarkan kali kedua sejak pilihanraya Mac yang lepas.

Kalau korang masih ingat .... dibawah ini adalah kabinet bayangan yang dikeluarkan pada PILIHANRAYA UMUM bulan Mac yang lepas. Gara gara Kabinet Bayangan ini ... Pakatan Rakyat menang 5 negeri.dan ini pula kabinet bayangan yang kedua di keluarkan hari ini, tersebar luas di Permatang pauh dan sehingga ke Parlimen.


Perlunya kreativiti untuk mencipta Fitnah dan hasut. Kalau setakat benda yang sama berulang ulang .... kita dah boleh agak, ini semua kerja UMNO. Tidak bijak tapi nak buat jahat.

Parti yang bukan jantan untuk bertanding depan depan. Lepas tabur fitnah, buat buat tak salah. Itu biasa ... dan mata kita sekarang tertumpu pada mereka. Parti yang kononnya parti Melayu tapi perangai cam Yahudi. Jangan kerana kabinet bayang bulan Mac dulu PR dapat 5 negeri dan kerana Kabinet Bayangan yang baru ini, Anwar jadi Perdan menteri. AKu akan tumpang ketawa .... sampai terkentut kentut.

Memang Najib nak jatuhkan Pak Lah di Permatang pauh

Permatang Pauh ... strategi Najib nak jatuhkan Pak Lah, begitu lah artikel yang disiarkan di dalam no2umno pada hari ini dan ianya merujuk kepada artikel yang dikeluarkan oleh ibnuhasyim memang ada kebenarannya bila poster berikut ini menjelaskan keadaan sebenar.


Tidak jelas? Mari ku jelaskan ... dibanner itu tertulis

"Tolak pakatan Pak Lah dan Anwar"
Bersama Dato Seri Najib Tun Razak
Selamatkan UMNO


imej diambil dari Rockybru

Dulu tak naik, sekarang tak turun

Shahrir samad, siapa yang tak kenal. Terkenal dengan kaki kelentong. Selepas menjadi Menteri, perangai dah berubah. Kalau sebelum minyak naik dulu, dia cerita minyak takkan naik .... sekarang dia cakap, minyak takkan turun. Siapa Shahrir samad kalau bukan Burung Tiong kerajaan barisan Nasional...... ini cerita dia kali ini.

The ceiling price of petrol will remain at RM2.70 a litre until year-end, Domestic Trade and Consulmer Affairs Minister Datuk Shahrir Abdul Samad said today.

He said the ceiling price would be reviewed after Dec 31 depending on the current global fuel price at year-end.

"If the fuel price spirals (this year), the people need not worry about bearing the high cost as the government will absorb the additional cost.

"I cannot say now as our fuel price depends on the price of a barrel of oil in the world market which constantly fluctuates," he told a media conference.

Shahrir however did not discount the prospect of the oil price dwindling to below RM2 before Dec 31 given the current uncertainties in the global oil price.

Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi said yesterday the government will announce the new fuel prices on Aug 31 which will take effect on Sept 1. - Malaysiainsider.

Konspirasi UMNO dan BPR di Perak

Perakexpress |
[...] Salah satu cara untuk menghalang Anwar daripada meneruskan usahanya untuk mengambil alih pemerintahan negara ialah dengan mensabotaj pilihanraya kecil yang ditandingi oleh Anwar. Bermula dengan kes Saiful, beberapa siri skandal dicipta untuk menghilangkan keyakinan rakyat terhadap Anwar. DiPerak, skandal rasuah dicipta melibatkan ADUN-ADUN PKR.

Setelah gagal dengan bermuafakat dengan Pas, tajol rosli membawa ezam untuk melakukan komplot ini. Tugas pertama Ezam ialah mengenalpasti siapakah diantara pemimpin PKR Perak yang boleh dibeli. Tumpuan Ezam ialah Jamaludin dan Osman, dua Exco Perak. Walaupun mencuba beberapa kali, namun mereka gagal membeli Jamaludin dan Osman. Namun komplot perlu diteruskan dan mereka mencari siapakah diantara pemimpin PKR Perak yang mudah diperdaya. Dengan bantuan Ezam, mereka mengenalpasti Kapt (B) Usaili Alias, bekas ADUN Bota. Perancangan mereka ialah menggunakan Usaili untuk memerangkap Jamaludin dan Osman.

Perancangan bermua kia-kira sebulan lalu, dengan bantuan BPR Putrajaya. Seorang ejen bPR telah dihantar untuk memulakan operasi. Ejen yang bernama Imran ini dibekalkan dengan sebuah Mercedes S320 bewarna hitam, dan berlagak sebagai seorang tokoh korporat Kuala Lumpur .

Kali pertama beliau kelihatan ialah apabila datang kepejabat MB Perak di pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) dan bertanya tentang Usaili. Staf SUK tealh memperkenalkan beliau dengan seorang juruteknik dari PKNP bernama Roslan Sahat yang sememangnya rapat dengan Usaili. Roslan kemudiannya mengajak Zul Hassan untuk berjumpa dengan Usaili. Untuk meyakinkan Usaili, Imran telah membawa seorang kenalan beliau, seorang peniaga, Fairuz Azrim Ismail yang sememangnya dikenali oleh Usaili dan beberapa pemimpin PKR Perak. ... selanjutnya di Perakexpress

Edar kabinet bayangan satu propaganda murahan - SalahuddinSesiapa pun sudah menyangka lebih awal bahawa penyebaran ini merupakan satu tektik jahat Kerajaan Barisan Nasional.

Ketua Pemuda PAS Salahuddin Ayub berkata beliau kesal dengan tindakan itu dan mengganggap ia satu propaganda murahan yang tidak seharusnya berlaku.

"Ada banyak cara untuk kita menyakinkan rakyat... tapi bukan dengan cara menyebarkan risalah seperti ini. Apatah lagi di saat kita sedang menghadapi pertarungan politik yang begitu menarik dalam negara kita," katanya.

Anggota Parlimen Kubang Kerian itu juga mengakui mengetahui pihak yang menyebarkan risalah itu dan percaya ia dilakukan pihak tertentu yang bimbang dengan kemenangan Anwar pada pilihan raya kecil Permatang Pauh Selasa ini.

Ketua Penerangan PAS Pusat Mahfuz Omar pula berkata tidak munasabah untuk Pakatan Rakyat menyebarkan risalah itu dan meminta perkara itu ditanyakan kepada BN. - Bernama
Tektik bodoh macam ni, orang kampung pun boleh congak. Apa lah kelakar sangat UMNO ni. Memang UMNO buruk perangai. Macam dah tak der cara lain.

Pengundi hantu Permatang Pauh di kesan[...] “Kejadian terbaru membabitkan seorang penduduk di Seberang Jaya yang mendapati terdapat seorang pengundi hantu telah didaftarkan dialamat kediaman beliau.

Hasil semakan pada daftar peilih bula Julai kami dapati pengundi hantu berkenaan, Tanalachumi @ Ranee a/p Muthiah telah didaftarkan denganalamat sama di kediaman yangdidukui oleh pengadu,” katanya dalam satu sidang media di bilik gerakan pilihan raya AMK di Seberang Jaya petang tadi.

Menurutnya, penduduk terbabit Eremi Shahuddin bin Mohammad Zakaria telah membuat laporan polis mengenai perkara itu paa jam 11.25 pagi tadi di balai polis Seberang Jaya.... selanjutnya.

Siapa arah Ramlang Porigi hadir acara angkat sumpah?

ramlang porigi imam witness in saiful bukhari azlan anwar ibrahim sodomy 2 210808 01malaysiakini | .... Dihubungi Malaysiakini hari ini, Ramlang menafikan sebarang dakwaan yang beliau mempunyai apa-apa niat tertentu apabila hadir di majlis tersebut Jumaat lepas.

Beliau bagaimanapun enggan menyatakan lebih lanjut apabila ditanya siapakah mengarahkannya berbuat demikian.

Dilaporkan turut hadir di majlis tersebut ialah Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan, Datuk Che Mat Che Ali.

Sebaliknya, kata Ramlang, beliau berada di masjid pada hari berkenaan kerana bertugas sebagai jurunikah pada hari berkenaan.

Beliau menjelaskan demikian ketika diminta mengulas penyebaran emel yang mendedahkan bahawa beliau adalah seorang ahli Umno dan seorang pengundi di Parlimen Permatang Pauh.... selanjutnya.

Sah ... Shamsiah berpakat dengan UMNO

Kenyataan ini berikutan dengan pernyataan Shamsiah bahawa salah seorang EXCO di tangkap di hotel untuk di kaitkan dengan sex sedangkan ahli Exco itu di tangkap ketika berada di Kluang Station Cafe, Bandar Ipoh Raya.

Baca suntingan artikel berikut,

PENGARAH Badan Pencegah Rasuah, Samsiah Abu Bakar didakwa bersekongkol bersama-sama Umno berhubung kes penahanan dua Exco kerajaan negeri Perak.

Ini berdasarkan kepada kenyataan beliau yang mengatakan salah seorang Exco tersebut, Kapt (R) Mohd Osman Mohd Jailu di tangkap di sebuah hotel di bandar raya Ipoh bersama empat orang lain.

Menurut Setiausaha Perhubungan KeADILan Perak, Madzi Hasan yang juga seorang peguam Mohd Osman sebenarnya di tahan di Kluang Station Cafe, Bandar Ipoh Raya berhampiran Bangunan Perak Darul Ridzuan dan bukannya di sebuah hotel.

“Kenyataan Samsiah bercanggah dengan fakta dan beliau cuba mengelirukan rakyat dengan mengaitkan penahanan dibuat di sebuah hotel bagi menguatkan teori rasuah seks yang telah beliau bersama Umno rancang,” kata Madzi lagi. - Suarakeadilan

UMNO pujuk PAS untuk khianat

Aduhhhh ...memalukan sungguh Arif Shah kerana cuba memujuk PAS untuk bersekongkol dengannya dan mengkhianati persahabatan dengan Pakatan Rakyat ....

Barisan Nasional's Datuk Arif Shah Omar Shah is attempting the unthinkable - he wants Permatang Pasir's Pas assemblyman Hamdan Abdul Rahman to endorse his campaign.

"My people are trying to arrange a meeting with him. I am going to tell him, if I win the Parliament seat, I can help develop his constituency, so both of us can share the credit," he said when met here today.

The BN candidate for the Permatang Pauh by-election is hoping that Pas will abandon its ally Parti Keadilan Rakyat, enabling a fighting chance for him against PKR de facto leader Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Hamdan however is not interested. "His offer is as a sign of desperation. Maybe he realises that BN is going to lose the election.

The three-term Pas assemblyman politely said that was inappropriate to negotiate with Arif Shah during the campaign period.

"We are at war, how can we negotiate with the enemy. Pas cannot afford to destroy Pakatan Rakyat, I will always defend the coalition. - MInsider

UMNO sebar fitnah Senarai Kabinet Bayangan

UMNO mengedar senarai kabinet yang kononnya Kabinet yang akan di buat oleh Anwar Ibrahim selepas menjadi Perdana menteri.

Melihatkan senarai yang tersiar dan sambutan oleh para media yang menggalakkan, jelas menunjukkan bawa ia adalah satu lagi usaha UMNO untuk meracun pemikiran pengundi melayu di permatang pauh.

Cuba anda lihat ....beritanya di SINI

Yang menariknya ... senarai tersebut teredar selepas kunjungan Khairy Jamaluddin ke Permatang Pauh dan senarai itu juga terdapat di Parlimen hari ini.

Jangan pelik dengan mainan UMNO. Mahu tahu buktinya ... media juga turut war warkan. Politik UMNO semakin jahat, umur semakin pendek.

Ini satu lagi bukti BN bersubahat mengedar risalah tersebut untuk menakut nakutkan pengundi melayu di sana.

Masing-masing parti utama yang bertanding menafikan bertanggungjawab menyebarkan risalah sedemikian. Calon Barisan Nasional (BN), Datuk Arif Shah Omar Shah hari ini menafikan ia dilakukan oleh BN. Ia didapati turut diedarkan kepada pekerja-pekerja pilihan raya BN di Seberang Jaya.- MStar
Sedangkan Pihak PKR sendiri tidak tahu menahu tentang perkara itu. Kini .... UMNO cuba menuding jari kepada Anwar Ibrahim yang kononnya mengedarkan risalah tersebut kepada jentera BN. Dah tak der kerja ke?

Komando kawal Permatang Pauh?

Polis menggunakan khidmat Unit Tindakan Khas (UTK) dan Komando 69 untuk mengawal keselamatan di Permatang Pauh berikutan pelbagai ancaman yang mungkin dihadapi apabila kawasan itu mula dibanjiri orang luar.

Pegawai Perhubungan Media Ibu Pejabat Kontinjen Polis Negeri, Supritendan Shaharon Anuar Abdul Latif berkata, langkah berkenaan diambil bagi menunjukkan polis memandang serius aspek keselamatan menjelang pilihan raya kecil Parlimen Permatang Pauh pada 26 Ogos ini.- Utusan.
Dari UTK dan Komando kawal Permatang pauh baik lah cari pembunuh Nurin tu dulu. Kalau UTK ... itu kerja Musa Hassan atau Bakri, tapi bila Komando .... itu kerja Najib razak. Tapi kedatangan mereka untuk membantu atau untuk mengganggu?

Utusan Meloya membelit lagi

Orang ramai dah tahu tembelang Utusan Meloya. Tu sebab akhbar yang paling tak laku sekarang ni adalah Utusan meloya. Kalau ada yang terbeli, mungkin hanya untuk bungkus pampers atau tuala pelekat.

Ini berita yang disiarkan pada hari ini ....Pemuda Pas Selangor cabar Anwar bersumpah

Lepas dapat berita itu .... kenyataan ini dikeluarkan oleh Pemuda PAS ...

Ketua Pemuda PAS Selangor, Sallehen Mukhyi menafikan beliau mencabar calon PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim bersumpah laknat seperti laporan sebuah akhbar hari ini.

"Saya tidak ada cabar (Anwar bersumpah)," katanya ketika diminta mengulas laporan Utusan Malaysia.

"Saya kata (kepada wartawan itu), terpulang kepada beliau (Anwar), itu hak beliau (untuk bersumpah atau sebaliknya).

"Tetapi perkara (bersumpah) itu tidak ada peruntukan syariah. - Malaysiakini


"Dalam kes ini, ada dua penyelesaian, pertama pengadu mesti mengemukakan saksi, dan kedua sama ada tertuduh itu mengaku.

Permatang Pauh di waktu malam

... selanjutnya.

Permatang Pauh ... strategi Najib nak jatuhkan Pak Lah

“Bukan di sini saja, tapi di Seberang jaya pun sama..” Yang lain menambah.

“Memang BN tak dak hati perut. Tak mahu ambik tau perasaan rakyat.” Sambut seorang lagi rakyat situ. “Konon bawa slogan dengan kata-kata 'Rakyat Di Hatiku' di gambaq Datuk Najib TPM terpampang menyemak di kiri kanan jalan. Naik muak rakyat tengok. Lebih banyak gambaq dia dari gambaq PM, apa lagi dari gambaq calon!”

“Hang nak tau pasai apa gambaq Najib lagi banyak dari gambak Pak Lah? Sebenarnya, tu la projek Najib nak jatuhkan Pak Lah. Najib lagi banyak kampen dan ceramah dari Pak Lah di Matang Pauh ni!”

Demikian sembang-sembang rakyat Permatang Pauh... dalam catatan santai kali ini.,Undilah PKR. - ibnuhasyim

Surat Bantahan KeADILan kepada SPR

RUJUKAN KAMI: SUA2008/SPR/0115
TARIKH: 21 Ogos 2008

Yang Berbahagia
Tan Sri Dato' Seri Ab. Rashid b. Ab. Rahman
Pengerusi
Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia
Aras 4 & 5, Blok C7, Kompleks C,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
62690 PUTRAJAYA

Yang Berbahagia Tan Sri,

Assalammualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

ADUAN BERHUBUNG PERJALANAN KEMPEN PILIHANRAYA KECIL P.44 PARLIMEN PERMATANG PAUH

Menemui Yang Berbahagia Tan Sri semoga dalam lingkungan kesejahteraan yang baik.

Merujuk kepada perkara di atas dan seperti yang kita maklumi bersama bahawa Pilihanraya Kecil bagi Parlimen Permatang Pauh sedang rancak berjalan. Pilihanraya kali ini dianggap paling menjadi tumpuan negara dan dunia kerana mempertemukan Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat, Dato' Seri Anwar Ibrahim menentang calon dari Umno dan AKIM.

Adalah sangat mendukacitakan ketika seluruh rakyat dan masyarakat antarabangsa begitu berminat mengikuti perkembangan pilihanraya, namun perjalanan kempen pilihanraya terus dicemari dengan pelbagai salah laku kempen yang memperlihatkan kelemahan sistem demokrasi di Malaysia dan tentunya memperlihatkan kegagalan SPR untuk mengendalikannya secara adil dan telus.

Saya sangat mempersoalkan kredibiliti dan kerja SPR kerana apa yang timbul bukanlah perkara baru malahan ianya adalah perkara sama yang berbangkit pada setiap kali pilihanraya walaupun berbagai-bagai aduan, kritikan, dan cadangan telah dikemukakan kepada pihak SPR.

Sehubungan dengan itu saya meminta dan berharap agar SPR dapat meneliti untuk bertindak dengan serius dan bersungguh-sungguh terhadap aduan yang saya kemukakan seperti berikut;

i. Nama Pengundi Hilang

Dilaporkan bahawa terdapat lebih dari 900 pengundi yang namanya tercicir dan hilang daripada buku daftar pemilih bagi Parlimen P.44 Permatang Pauh. Nama-nama tersebut terdapat dalam senarai daftar pemilih yang lepas dan boleh membuang undi pada pilihanraya umum ke 12 baru-baru ini kini didapati tercicir dari daftar pemilih terbaru.

ii. Pemilihan Hari Bekerja Sebagai Hari Membuang Undi

Dilaporkan bahawa pemilihan hari Selasa 26hb Ogos, 2008 iaitu hari bekerja adalah sesuatu yang sangat dipersoalkan kerana akan menyukarkan kepada pengundi untuk membuang undi terutamanya pengundi-pengundi yang bekerja dan pengundi yang berada diluar kawasan.

iii. Menggunakan Agensi Kerajaan Untuk Tujuan Kempen Umno/BN

Agensi kerajaan telah dugunakan secara terang-terangan untuk berkempen bagi pihak Parti kerajaan Umno/Barisan Nasional. Penglibatan agensi kerajaan untuk tujuan kempen adalah menjadi suatu kesalahan dan melanggar etika kempen pilihanraya

iv. Laporan Media Yang Berat Sebelah

Laporan media terhadap kempen pilihanraya secara keseluruhannya menyebelahi calon Umno/BN dan pendekatan menyerang calon Parti Keadilan Rakyat secara keseluruhannya laporan media adalah sesuatu yang malang bagi prinsip etika media dan sistem Demokrasi Malaysia.

v. Penggunaan Pasukan Anggota Keselamatan

Kempen pada kali ini menampakkan kawalan keselamatan yang berlebihan. Ramainya anggota polis, menggunakan helikopter dan polis simpanan persekutuan adalah bertujuan untuk mengganggu kempen dan mewujudkan rasa takut kepada pengundi disamping media cuba melabelkan Parti Keadilan Rakyat dengan keganasan yang langsung tidak berasas sama sekali.

vi. Mengambil Kad Pengenalan Pengundi

Terdapat laporan petugas-petugas kempen Umno/BN telah berjumpa dengan pengundi dan mengambil kad pengenalan pengundi atau salinan kad pengenalan. Tindakan ini adalah menjadi suatu kesalahan dan mewujudkan kesangsian tindakan Umno/BN.

vii. Sogokan Wang kepada Pengundi

Dilaporkan bahawa kempen Umno/BN telah menggunakan sogokan wang untuk meraih undi. Petugas Umno/Bn bertemu pengundi menawarkan wang supaya pengundi diminta mengundi calon Umno/BN atau pun pengundi menyerahkan kad pengenalan mereka. Tindakan ini selain menyalahi etika pilihanraya dan mempunyai unsur amalan rasuah.

Kerjasama dan tindakan dari pihak Tan Sri saya hargai dengan ucapan terima kasih. Semoga usaha bersama kita memartabatkan demokrasi Malaysia akan mencapai kejayaan.

Sekian, terima kasih.

DATO' SALEHUDDIN HASHIM
Setiausaha Agung
Parti Keadilan Rakyat

rujukan Harakah

Hamzah Zainuddin yang buruk perangai

Anwar ugut akan menyaman Datuk Hamzah Zainuddin sebanyak RM10 juta kerana dituduh mengganggu isterinya. Isu ini adalah isu yang diulang ulang sejak tahun 1998. Rujuk lapuran Malaysiakini

Dulu kes ini pernah di bicarakan tetapi gagal.

Tuduhan terbaru ini pula di siarkan di dalam akhbar Sin Chew Jit Poh baru baru ini bertujuan untuk meracun fikiran rakyat untuk tidak mengundi Anwar pada pilihanraya di Permatang pauh pada 26hb ini.

Realitinya, Anwar menolak di ganggu oleh isteri ke 2 nya dan bertindak menapis dan menolak setiap panggilan yang dibuat.

But Anwar was so fed up with the persistent phone calls from Hamzah’s wife that he eventually instructed his office to block all her calls and not allow any calls to get through. This angered Hamzah who then accused Anwar of ‘chasing his wife’ and of trying to seduce her whereas it was the other way around. - freeanwar
Nak tahu tentang Hamzah secara lanjut sila KLIK SINI dan SINI.

Dendam Datuk Hamzah tidak pernah selesai dan sekarang, beliau masih lagi berusaha untuk menghalang Anwar dari memenangi kerusi Parlimen Permatang Pauh ... Itu lah busuknya sikap UMNO. Tak berubah dan semakin teruk.

Telah saya katakan.. Dato YaaCob Memang Perancang Kejahatan!!

 tranungkite | ..tetapi mengulang ulang Konspirasi yang sama, liwat tahun 1998 diulang kembali pada tahun 2008, dan adegan Batu Buruk diulang di Permatang Pauh. saya ingatkan mereka ini memang jahat, kini Ketua Polis Negara telah mendapat deposit balasan dari tuhan untuk menghantarnya ke Neraka. kejahatanya kalau dia tidak Insaf dan tidak akan dimaafkan dan tempatnya adalah Neraka.

dibatu Buruk dulu adegannya lebih kurang sama, gambar disiarkan berulang ulang dimedia massa, mereka main serkup jarang entah gambar siapa yang diambil, janji hasrat mereka tercapai iai menjadi barua kepada UMNO.sehingga kini bila Datuk Ayub hilang ke Pulau Pinang kes batu buruk pun hilang sama, kini Datuk Ayub memulakan adegan yang sama di Permatang Pauh. jadi kini hanya kuasa rakyat untuk menghalang kejahatan Polis berleluasa. Polis yang dipimpin oleh Musa Hassan nyata sehingga kini tidak dapat menjejak pembunuh Nurin Jazlin, walaupun ada rakaman CCTV dan dihantar pula ke FBI di Amerika tetapi sehingga kini mereka gagal menjejak pembunuh tersebut, jadi.. Polis sibuk mencari orang yang bergaduh di Permatang Pauh. tetapi gagal menjejak penjenayah. inilah dikatakan Polis yang dipimpin oleh manusia bergelar Syaitan. mereka memakai uniform Polis dan bekerja untuk kejahatan.... selanjutnya.

26 nama pengundi hilang?

SPR sudah kelihatan belangnya ....

PKR mengesan 26 nama pengundi berusia 100 tahun ke atas telah dikeluarkan dari daftar pemilih yang diberi oleh Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) kepada calon parti yang bertanding dalam pilihanraya kecil Parlimen Permatang Pauh, kata Pengarah Strategi PKR, Saifuddin Nasution Ismail.

Menurutnya, daftar pemilih tersebut diserahkan oleh SPR pada hari penamaan calon pada 16 Ogos lalu.

"Kita mahu tahu bagaimana nama 26 orang tersebut dikeluarkan daripada daftar pemilih tanpa rang daftar dipamerkan," katanya dalam satu sidang akhbar di Yayasan Aman di Penanti, Permatang Pauh pagi ini. - Malaysiakini

Siapa VIP ini?

Korang tau tentang cerita ni? Sebenarnya kes ini cukup sensasi, tapi ada pihak yang main cover cover ... takut UMNO malu....baca dulu,

Sakina Kushi Muhamad with photographs of her badly-injured son, Mohd Farid Sarader Ali, taken in Serdang Hospital before he died.

Police believe that with the arrest of the suspects, all in their 20s, they had solved the murder of Mohd Farid Sarader Ali, 24, who was alleged to have snatched the handbag of a VIP’s wife.

Following the incident, Mohd Farid, an odd job worker, was allegedly beaten up by the VIP’s son and his friends in Kampung Sri Puchong on Aug 5.

bla bla bla .....

“We followed the VIP son’s car to the place but could not do anything as some 25 men bashed him up in front of the Datin,” he said, adding that after a while, the police arrived and the men escaped.

Although Mohd Farid was quite badly injured, the officers took him to the station to make a report and that wa s where he collapsed and slipped into a coma,” he said. selanjutnya.
Kalau korang pandai ... cuba korang cari siapa VIP yang buat undang undang macam bapak dia punya?

UMNO amat terdesak sekali

Terdesak ... UMNO ibarat nak lemas capai semua ranting yang ada. Lee Chong Wei ... pun jadi. KLIK sini untuk berita lanjut.

Alahai .... kesian.

Nak tau terdesaknya UMNO ... baca sini
Chong Wei 'dilarikan' dari 'airport' Bayan Lepas

PDRM disaman RM2 juta kerana cuai

Jazimin Abdul Jalil hari ini memfailkan saman fitnah dan kecuaian terhadap polis dan kerajaan Malaysia kerana mendakwanya meminjam duit daripada ah long serta membenarkan penyebaran gambar bedah siasat anaknya, Allahyarham Nurin Jazlin.

Jazimin, 33, menuntut RM2 juta untuk saman fitnah manakala saman cuai diserahkan kepada mahkamah untuk menentukannya.

Writ saman difailkan di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di Jalan Duta di sini pagi ini.

dan berikut alasan Bakri pulak ...

"Jika dia saman polis, kita akan lihat perkara itu. Kita sebahagian dari masyarakat kadang kala membuat silap juga, jadi terpulang kepadanya untuk mengambil apa-apa tindakan," katanya - MStar
Tiba tiba Bakri jadi baik .... Silap silap juga....tindakan nya mana? Siapa yang dedahkan gambar bedah siasat? Takkan itu pun nak ajar camane nak siasat.

Hanafi Mamat .... gi mano demo?


Macam biskut .... sekejap ada, lepas tu tak der.

Hanafi Mamat adalah calun ke 3 yang menyertai pilihanraya Permatang Pauh. Di datangkan istimewa dari Kelantan melalui tiket Angkatan Kemajuan Insan Malaysia (AKIM). Sedikit kekeliruan tentang AKIM adalah terdapat dua nama .... satu lagi, Angkatan Keadilan Rakyat Malaysia yang juga di gelar AKIM. Rujuk SINI.

Ada yang menjadi persoalan selain dari kehilangan beliau sehingga sekarang, antaranya adalah, kenapa datang dari Kelantan dan mengapa berpakaian ala penyokong PAS?

Kalau Dr. Mansor Osman di akui sebagai calun penyelamat kepada DS ANwar Ibrahim, maka siapakah Hanafi Mamat ini?

Kehilangannya menimbulkan tanda tanya. Di permatang Pauh, anggapan penduduk terhadap Hanafi Mamat adalah sebagai calun yang di taja oleh UMNO untuk tujuan memecah undi. Berpakaian seperti ahli PAS untuk mengelirukan penyokong PAS di sana dan datangnya dari Kelantan menguatkan lagi anggapan bahawa beliau adalah calun yang dihantar oleh parti dominan negeri Kelantan, PAS.

Selain dari memecahkan undi beliau juga bertujuan untuk memecah belahkan Pakatan Rakyat terutama PAS dan KEADILAN ... namun strategi ini GAGAL.

Apa yang berlaku?

Sehingga sekarang beliau mendiamkan diri. Kalau di bandingkan dengan Cik Maimun yang bertanding di Terengganu atas tiket KUNCI pada Mac lepas, prestasi kempen Hanafi mamat jauh ketinggalan, walaupun Cik Maimun sekadar berkempen menunggang basikal sambil menjual kain.

Rindu gak dah lama tak dengar nama Cik Maimun.

BPR yang double standardMalam tadi, bekas Ketua menteri pulau pinang berdalih kata, isu tanah melibatkan nilai RM40 juta sudah disiasat oleh BPR dan tiada penipuan yang berlaku. Kerana itu, semua kakitangan yang terlibat masih ada disana. Bila ditanya kenapa tidak diberitahu kepada rakyat, dalihnya .... sedang dalam perbicaraan dan tidak boleh didedahkan. Pulak ......

Berbanding dengan isu tuduhan BPR terhadap EXCO Perak, penahanan mereka di war warkan di dalam media dan kenyataan akhbar dikeluarkan sendiri oleh BPR. Lapuran lanjut tentang mereka ada di SINI dan SINI.

Persoalannya .... apa beza UMNO dan PKR? Kenapa ada double Standard? Apa lagi alasan BPR dan kerajaan tentang perkara ini?

MB Perak memang hebat

PRESS RELEASE | ATTEMPTS AT ELECTORAL FRAUD

Electoral fraud has been a serious impediment to democracy in Malaysia for many years. The evidence of electoral fraud has been widely documented and reported in the media in the 2004, 2006 and 2008 Malaysian elections.

Examples include vote buying, phantom voters, multiple voting, and rampant abuse of postal voting. Postal vote fraud, we believe was the primary reason behind Pakatan Rakyat losing 1 or 2 Parliamentary seats in March.

Electoral fraud also include the intimidation of voters the manipulation of the mainstream media and preventing equal access and coverage to opposition political parties. Utusan Malaysia is a good example of how the government uses the media instruments at its disposal to spread confusion and to disparage and defame leaders in the opposition, including our Permatang Pauh candidate Anwar Ibrahim. Recent headlines have misquoted Pakatan Leaders's statements about Anwar Ibrahim and wrongfully accused him of activities that would undermine his position with voters. Pakatan Rakyat initiated a boycott of Ututsan Malaysia earlier this year for this reason.

The Elegant Advisory scandal of RM 218 million in unpaid printing expenses by the Barisan Nasional in 2004 illustrates another example of electoral fraud as well as the criminal negligence of the Election Commission in ensuring the free and fair conduct of elections.

RM 218 million is more than the total amount of money that is legally permissible to be spent on an election by more than double. A simple walk around Permatang Pauh would give any observer reason to suspect similar breach of the Election laws by the Barisan Nasional in this by-election. Expenditures on printing aside, we call upon Barisan to account for the millions more spent on paying people to post materials, paying to bring workers from around the country to work in Penang.

We are particularly concerned about the concerted effort to decrease voter turnout in this coming election. The scheduling of polling day on Tuesday, the first time in history that a polling date was set on a weekday.

We are also aware of money being paid to PP voters to dissuade them from going to the polls or to preoccupy them with other activities such as shopping so that they will not vote on August 26th. We also know that some individuals are having their IC's photocopies under the ruse that this is necessary for UMNO workers to document their campaign work. We condemn this activity in the strongest terms. Photocopying of ICs is clearly an act of intimidation whereby voters would feel they are being monitored by the government. Furhtermore it is a monitoring mechanism that could be used to position phantom voters on election day.

We have therefore called for the proper use of indelible inks in this by-election to prevent some of the electoral fraud.

We know the Election Commission, working under the instructions of the Prime Minister's office, will do little to address our concerns. We therefore call upon voters to be vigilant in protecting their democratic rights, monitoring and reporting abuses to the authorities.

Dato' Salehuddin Hashim
Secretary General
Parti Keadilan Rakyat

Siapa Shamsiah Abu Bakar?Penangkapan pelik yang dilakukan oleh BPR Perak terhadap 2 orang EXCO Negeri telah menimbulkan kontrovesi apabila projek yang dikaitkan tidak pernah di lancar luluskan oleh EXCO .....

Sedikit latar belakang tentang pengarah BPR Perak di SINI, dan pendedahan siapa Shamsiah .. di SINI dan SINI.

BPR mencipta Headline untuk burukkan Pakatan Rakyat

Sedang kita sibuk dengan Pilihanraya Permatang pauh, BPR pula sibuk mencipta headline akhbar akhbar untuk larikan fokus rakyat kepada isu berkaitan kepimpinan Barisan Nasional.

1. Agendadaily mengadakan DEBAT, 2. polis menangkap Ketua Keadilan Batu kerana kesalahan yang mereka tidak lakukan dan 3. BPR menahan EXCO Perak dengan alasan rasuah dan seks. Berita berita ini menjadi tajuk penting dan meminggirkan kes Saiful yang bercanggah fakta di dalam kenyataan Sumpahnya.

Aku masih percaya 10 tipu perlu untuk menutup 1 tipu. Dan oleh itu, kenyataan Saiful yang tersasul sasul dan kekeliruan tentang identiti Ramlang Porigi adalah punca kenapa BPR terpaksa menangkap dan menahan Exco Perak sebagai penutup kes yang tempang faktanya.

Kini semua orang sudah tahu tentang status diri si mamat yang berpakaian ala imam itu sebenarnya hanyalah Pembantu Hal Ehwal Islam. Sila rujuk [ sini ]

Seperti yang diberitahu oleh Topeng Perak ... acara angkat sumpah Saiful walaupun kononnya tidak diketahui ramai, sememangnya sudah di beritahu terlebih awal oleh Puak UMNO di Permatang Pauh menyebabkan jentera pilihanraya bersedia telah bersedia lebih awal dengan peralatan tayangan di luar bilik gerakan masing masing sebelum acara angkat sumpah lagi dan sejurus angkat sumpat di buat ... seluruh bilik gerakan sudah bersedia menerima video clip Sayfool untuk tujuan di tayangkan kepada orang ramai.

Turut di dedahkan juga bahawa yang terdapatnya krew video yang siap sedia untuk mengambil sketsa angkat sumpah saiful berada di masjid yang sama. Kehadiran wartawan telah mengejutkan mereka yang berada di masjid yang sama dan kerana itu acara angkat sumpah Saiful menjadi tergagap gagap, walaupun semuanya sudah ditulis.

Sekiranya hanya krew video yang dilantik oleh keluarga Saiful sahaja, sudah pasti ianya berjalan lancar kerana proses edit dibuat terlebih dahulu sebelum di edarkan ke semua bilik gerakan UMNO di Permatang Pauh.

Kini rakyat Permatang Pauh sudah mendapat maklumat terkini konspirasi sumpah laknat tersebut melalui ceramah dan adegan itu tidak lagi tersiar di dalam berita mahupun kain layar di bilik gerakan. Bimbang dengan keadaan itu, pihak POLIS telah memberikan larangan berceramah tanpa permit pada hari berikutnya dan seterusnya memaksa BPR mencipta satu lagi isu yang tidak kurang menarik untuk dihidangkan kepada pengundi di sana, EXCO KEADILAN DI TANGKAP kerana rasuah dan seks. Sedangkan projek itu tidak pernah ujud dan tidak pernah di luluskan oleh EXCO Perak.

Kalau anda berkunjung ke Permatang Pauh .... anda akan di kejutkan dengan manifesto Anwar Ibrahim yang cukup berani melibatkan perubahan di dalam organisasi PDRM. Teman teman di sana telah membuat panggilan talipon memberikan butiran ringkas tentang manifesto tersebut dan ini menambah bimbangkan lagi beberapa pihak untuk terus menghalang Anwar Ibrahim dari memenangi Pilihanraya Permatang Pauh.

Usaha BPR adalah satu dari senarai strategi yang dirancang oleh UMNO selepas Sumpah Lakhnat Sayfool. Ada banyak lagi yang akan menyusul dan cukup membimbangkan, apa kah langkah mereka seterusnya? Mungkin pilihanraya nanti akan menjadi lebih bercelaru dengan nama pengundi yang tunggang langgang dan berserakan? Belum di campur dengan undi pos yang berlipat kali ganda dan gejala satu pengundi mengundi di banyak tempat. Itu semua sudah menjadi routine UMNO ketika pilihanraya.

Dah kubilang dan perlu di tanam di dalam minda bahawa Kalau tak tipu ..... bukan UMNO. Kalau tak bohong .... bukan BN.

Projek perumahan yang dikaitkan, tidak ujud - Nizar

tranungkite | Beliau mengatakan PR akan mendedahkan pula pembohongan dan penyelewengan BN dan Umno. Menteri Besar juga menafikan sekeras-kerasnya projek perumahan yang dikaitkan dengan penangkapan yang bernilai RM180 juta yang dikatakan di Seri Iskandar itu sebenarnya tidak wujud.

Katanya " mustahil kedua-dua exco berkenaan boleh melulus atau mempercepat kelulusan projek berkenaan. "
... selanjutnya.

no2umno - ki .... **k punya BPR. busuknye perangai. Kalau dan terdesak pun takkan sampai guna pembohongan? Ceh .... tak caya pada BPR lagi dah....jangan harap la.

Apa muslihat BPR?

Hah ... masih lagi tentang EXCO Perak yang ditahan BPR.

YB Husam Musa telah membuat penyiasatan dan ini yang dinyatakan ....

Semakan saya dengan pegawai pihak berkuasa Negeri Perak menunjukkan projek ini tidak pernah diluluskan oleh Exco Kerajaan Perak. Bagaimana rasuah boleh berlaku atas projek yang tak pernah diluluskan? - Cetusanhati
Kita tunggu kan apa yang akan di dedahkan hari demi hari untuk membuktikan ada nya muslihat tersembunyi BPR di kala pilihanraya menjelang tiba ....

Tunggu .........

2006 ... Saiful masih warasAku jengok laman friendster Sayfool, kalau kalau ada berita baru. Cuma yang ada adalah photo ketika dia di mekah, Gua Hira'. Tertulis disitu, imej di ambil pada tahun 2006.

AKu tak dapat bezakan antara batu dan kepala. Semuanya kelihatan licin.

Dan Slogan barunya adalah, "Demi Allah, Agama, Bangsa dan Negara aku berkorban.."

2006 ke Mekah ... 2008 diliwat dan 2008 juga bersumpah. Meminta diri dan keturunan di laknat sampai kiamat.

Dan bila disebut tentang keturunan, aku cuba memblogkan diri mencari laman milik tunangnya, si Janna Mohd Zaki ... masih tertutup dan hanya boleh di lawati oleh teman teman dan sedara sedaranya saja.

Posting terkini

Blog Archive