KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Jul 4, 2008

Perisikan tentera nafi beri maklumat pada Anwar

malaysiakini | ....Perisikan tentera hari ini menafikan memberi sebarang maklumat kepada Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim mengenai wujudnya ancaman bunuh terhadap Anwar dan anggota keluarganya.

Ketua Pengarah Perisikan Pertahanan Lt Jeneral Datuk Mohd Salleh Ismail turut menafikan wujudnya laporan perisikan tentera berhubung kes pembunuhan warga Mongolia Altantuya Shaariibuu seperti yang didakwa oleh pengendali blog Raja Petra Kamaruddin yang terkandung dalam Akuan Bersumpahnya yang dibuat di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 18 Jun.

"Kenyataan Anwar berhubung perisikan tentera yang memberi amaran tentang keselamatan beliau adalah tidak benar. Beliau mungkin mempunyai sumber lain tetapi bukan daripada agensi (perisikan tentera) saya," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Kursus Asas Digital Fotografi di Kolej Multimedia Telekom di Kuala Lumpur.... selanjutnya.

Majlis Peguam Tidak Setuju Angkatan Tentera Dikerah Jaga Ketenteraman Awam

bernama | Majlis Peguam hari ini menggesa agar cadangan menggunakan anggota tentera bagi mengawal ketenteraman awam, khususnya semasa perhimpunan, tidak dilaksanakan.

Presidennya Datuk Ambiga Sreenevasan berkata cadangan itu merupakan suatu bentuk ancaman terhadap orang ramai yang selama ini mempamerkan sikap matang dan bertanggungjawab semasa mengadakan perhimpunan.

"Malah, orang ramai sedar bahawa kerajaan sekarang bergerak ke arah melonggarkan cengkaman terhadap perhimpunan.

Ancaman menggunakan angkatan tentera bertentangan sepenuhnya dengan perkara ini dan sebarang proses pendemokrasian yang kita inginkan.


"Beberapa peristiwa dalam minggu ini juga telah mencetuskan keadaan tidak tenteram. Kami menggesa Perdaan Menteri supaya menangani keadaan kini," katanya dalam kenyataan di sini.

Rabu lepas, Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan mengumumkan bahawa pasukan tentera akan dipanggil membantu polis bagi menjaga ketenteraman awam sekiranya keadaan keselamatan negara memerlukannya.

Majlis Peguam juga berkata keperluan mengambil langkah sedemikian tidak berlaku pada masa lepas dan dalam dua keadaan baru-baru ini, perhimpunan diadakan secara aman, tanpa berlaku sebarang kejadian buruk.

"Kita patut sedar bahawa kita tinggal Malaysia, yang menjunjung prinsip kebebasan serta menghormati undang-undang.

Kita perlu sedar bahawa agensi penguat kuasa diwujudkan bagi melindungi orang ramai, bukan menanam rasa takut dalam diri mereka dan pegawainya pula perlu bersemangat dalam menjalankan tugas mereka, tanpa rasa takut dan pilih kasih," katanya.... selanjutnya.

Himpunan Berita hari ini [4-July-2008/Jumaat]

Ketua Pemuda MIC Johor serah jawatan pada timbalan | BH
Polis akan siasat dua akuan bersumpah Balasubramaniam, kata Ismail | BH
Tiada fail perisikan tentera tentang Altantuya | um
Kilang pemprosesan gas Petronas ditutup | BH
Adegan seks Felda Jelai berlaku lagi | BH
Maya Karin tamat zaman bujang |um
Abdullah: Govt stable, don’t believe in rumours | nst
Balasubramaniam retracts all accusations against Najib in new statutory declaration | nst
PM kata bukan punca keselamatan, operasi Bursa Malaysia pulih pagi ini | Mstar
Rekod jenayah: 2 calon ahli MPAJ perlu buat akuan bersumpah |Mstar
Laporan polis dibuat terhadap kenyataan Tom Casey | Mstar
RM1 juta dibayar untuk fail petisyen? |Mstar
Transkrip soal jawab sidang media Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak | Mstar
Saiful jumpa TPM mengadu hal | UM
Penyiasat persendirian dedah akuan bersumpah | UM
Mufti Perlis minta Anwar, Saiful Bukhari bersumpah | UM
BPR tiada masalah siasat Gani, Musa | UM
Gantung tugas Gani, Musa - PKR | UM
'Penggantungan Bursa Malaysia tidak patut berlaku' | UM
Siasatan salah guna kuasa pejabat MB hampir selesai | UM
Kenapa kaitkan keluarga menantu saya – Abdullah | UM
BPR proses keterangan Anwar | BH
Kredibiliti saksi kes dipertikai | BH
Saiful mengadu diliwat - TPM | kosmo
Ramai mengalah - Kos projek naik, kontraktor angkat ‘bendera putih’ |kosmo
Duit lama boleh melengkung | kosmo
Najib Menafikan Hubungan Dengan Altantuya Tapi Mengaku Bertemu Saful !!?? | buletin
Himpunan Aman PROTES - Rakyat Terengganu Diminta Turun Beramai-ramai | buletin

Perang besar negara antara Najib dengan Anwar

msomelayu | .... Daripada mimik muka masing-masing yang terlekat di skrin tv semalam nampak mereka marah benar. Anwar marah dan berang dengan apa yang berlaku. Begitu juga Najib. Keduanya menganggap pendedahaan dan pengakuan itu sebagai untuk menjatuhkan imej masing-masing . Dan pendedahan itu adalah sebagai rekaan semata-mata. Keduanya berpegang kepada ayat dan bahasa yang sama.

Kalau reka, siapakah yang pandai mereka-reka 'fitnah' itu? Apakah Najib mereka cerita untuk memburukkan Anwar, atau Anwar mereka cerita untuk mencemarkan Najib? Begitukah?

Pokoknya peperangan mereka akan merebak dan boleh menghancurkan negara. Ini kerana keduanya bakal menjadi pemimpin negara. Orang yang diharap dan dipuja oleh rakyat (penyokong masing-masing) akan menerajui kepimpinan negara selepas ini. Dengan meletuskan peperangan membawa kepada pendedahan ini, keduanya sudah tidak ada kredibiliti dan berpotensi lagi.

Reputasi mereka juga buruk sekali di mata rakyat. Keduanya sudah cedera dan tempang. Sudah hampak dan busuk. Dalam soal ini Abdullah Ahmad Badawi tidak dapat berpihak kepada sesiapa. Setakat ini PM itu berdiri di tengah-tengah. Walaupun apa yang berlaku menyesalkannya namun ia memberi sedikit keuntungan kepadanya. Secara diam Abdullah boleh tersenyum sendiri memerhatikan aksi perang kedua mereka.

Mendengar Anwar difitnah begitu rupa mejadikan Abdullah resah. Sekiranya beliau mempunyai hajat untuk membawa Anwar balik ke dalam Umno, perkembangan sekarang mematikan niat itu. Abdullah mengharapkan kepada Anwar untuk menjadi beteng sekiranya Naib merempuhnya!

Di pihak Najib pula, kalau sebelum ini beliau dikatakan bersiap sedia untuk melanggar Abdullah, namun dengan apa yang berlaku kini menyebabkan beliau terpaksa berfikir kembali. Beliau kena ralat semula dan menarik balik niat itu. Isu yang bergelumang ke atas dirinya kini tidak memungkinkan untuk beliau berhadapan dengan Abdullah.... selanjutnya.

Hanya BALA yang tahu .....

Riak wajah mencerita kan segala gala nya ..... Imej di bawah adalah pada Hari pertama, ketika Akuan Sumpah bersama Anwar Ibrahim,Hari ke 2, Akuan bersumpah bersama peguam, menolak akuan pertama ....Korang nilai kan lah ..... Hanya Bala dan mereka mereka yang tertentu yang tahu apa masalah yang di hadapi ketika itu. Politik malaysia sudah di tahap kritikal.

Di dalam sessi pertama sebelum ini ....

“If you have experience in the cell, you will definitely sign the statement. I wanted to go out, I have three children.
“For no reason they put me in the lock up Why was I arrested when they can just call me in to take a statement from me,” he said.
Dan berikut adalah analisa dan komen yang terdapat di dalam blog Rockybru.....di petik oleh Matsamankati,
Francis said...

Few observations though:Since we are talking about two SD, let's examine certain points.

1. Yesterday, he was all happy and chatted with every journalist, local and foreign. Today, he refused to talk or take a single question from anyone.

2. Yesterday, his meeting was announced 24 hrs before it was scheduled. Today's meeting was in obscure hotel where few journalists were called in.

3. Yesterday, he was a happy man, very jovial and chattery.Today, BN newspaper the Star wrote that he "was visibly perturbed"

4. Yesterday, he has informed the people and the journalists who were the people who have jailed him, harassed him, omitted his evidence and maltreated him.Today, he didn't say who has forced him. Who has given instructions. Who has mistreated him. He simply refused to talk but run out of the hall visibly disturbed with deep eyes.

5. Yesterday, he didn't meet the police before he released his SD in front of world media and local as well,Today (yesterday's night) he has spent in BrickFields where he was immediately summoned after he has released his SD and was taken to the station by his former lawyer.

6. Yesterday, he has released a comprehensive SD touching on Najib, Musa Safri, Baginda, Police, Prosecution, Witnesses (etc),Today, he has released the same SD but the parts that referred to Najib removed. All other people were retained. (Ha ha! I wonder who advises these people.)

7. Yesterday, he was a well combed man, with office shirt- and well preparedToday, he was wearing a dirty T-Shirt with a cap and was carrying a plastic bag (black). As his new lawyer talked, he didn't talk, chat, look up, greet or handshake anyone unlike yesterday. ........more.
Tu sebab gua tak kutuk Bala ....Gua rasa, someting went wrong, somewhere .....

Akuan berkanun pertama dibuat secara sukarela

malaysiakini | Peguam Americk Singh Sidhu menafikan bahawa penyiasat persendirian, P Balasubramaniam membuat akuan berkanun secara paksa.

Bercakap kepada pemberita di ibupejabat PKR di Tropicana, Petaling Jaya, Americk berkata, akuan berkanun Balasubramaniam yang difailkan pada 1 Julai lalu, dibuat secara sukarela.

Awal hari ini, Balasubramaniam telah menarik balik akuan berkanun yang mengaitkan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dengan Altantuya Shaariibuu.

Balasubramaniam berkata beliau membuat kenyataan tersebut secara paksa. Beliau bagaimanapun, tidak mendedahkan siapakah yang memaksanya menandatangani akuan bersumpah tersebut.

Ekoran itu, Balasubramaniam hari ini membuat akuan berkanun yang baru tanpa sebarang rujukan mengenai Najib.

Sebelum ini, Americk memberitahu Malaysiakini bahawa beliau tidak tahu mengenai tindakan Balasubramaniam menarik balik akuan bersumpah tersebut pagi tadi.... selanjutnya.

Latest Press Statement

Press Statements by Sivarasa Rasiah and Americk Sidhu on the retraction of P. Balasubramaniam’s Statutory Declaration

Thank you for joining the live webcast of the press conference. KeADILan Vice President Sivarasa Rasiah (MP for Subang) and lawyer for P. Balasubramaniam, Americk Sidhu’s statements are below.

PRESS STATEMENT FOR IMMEDIATE RELEASE BY AMERICK SINGH SIDHU

4 July 2008, Petaling Jaya, Malaysia

I have been made to understand that Mr. Balasubramaniam a/l Perumal has issued a statutory declaration at a press conference held at the Prince Hotel at 11.00 am this morning, retracting his earlier statutory declaration affirmed on the 1st July 2008.

The reason given for this retraction is that his original statutory declaration, recorded by myself, was “compelled to be affirmed under duress”.

No details of this alleged compulsion and duress have been put forth. Mr. Bala is reported as not answering when asked this morning in his press conference who was it who intimidated him.

For the record, I confirm that the statutory declaration affirmed by Mr.Bala on 1st July 2008 which he released yesterday was affirmed voluntarily before a commissioner for oaths Dr. T. Yokheswarem and in my presence.

I first met Mr. Bala in the presence of a few other persons in a restaurant about two months ago where he asked me to assist with preparing a formal document incorporating some evidence that had not been presented in the ongoing Altantuya trial. I started the process about two weeks after that. I would have met him a few times where I recorded in long hand, what Mr. Bala told me. ... selanjutnya.

Bala represented by BN Minister’s brother’s law firm

Threatened? Bribed? Lied? (updated 3pm - Bala represented by BN Minister’s brother’s law firm)

jelasinfo | ...Dunno about you, but that piques my suspicions for sure. Here’s the longer quote from Americk, who along with YB Sivarasa, is scheduled to give a PC later this afternoon:

“”Meanwhile, Balasubramaniam’s lawyer, Americk Singh Sidhu, who was with the former yesterday when he made the stunning revelations, was “absolutely unaware” of the latest development.

Americk told Malaysiakini that Balasubramaniam received a phone call from the police soon after his press conference yesterday to report to the Brickfields police station.

“I advised him that as a law-abiding citizen, he should go and see them. So I fetched him to the Brickfields police station at 4.45pm yesterday and I haven’t heard from him since,”
he said stressing that he has failed to contact Balasubramaniam since this news broke out.”"... selanjutnya.

TERKINI : Tawaran Biasiswa untuk pelajar GAGAL

Aku baru temui satu iklan yang menarik di dalam MARHAEN ....

Iklan C4 Terkelas

Para pelajar IPT yang gagal atau tidak layak menerima sebarang BIASISWA
diminta terus ke Pejabat Timbalan Perdana Menteri untuk membuat PERMOHONAN GERENTI BERES.

Malah yang telah dibuang universiti pun layak memohon.

(Jangan lupa untuk bergambar di foyer pejabat TPM)

No2umno - Negara berkebajikan .... Itu lah gamaknya yang cuba di tunjukkan oleh Kerajaan malaysia selepas PRU 12. Tapi gua carik dalam Menipusto pilihanraya, tak jumpa ... mungkin menipusto ini cuma di perolehi di belah Pekan, Pahang. Kalau ada sesiapa nak .... boleh cuba. Kalau boleh datang satu bas ke pejabat TPM untuk memohon bersama sama ... kita tengok dia layan ke tak? Kalau tak kat opis, mungkin boleh di pohon di rumah kot?

A real people's government

niamah |

Najib: Saiful met me for advice before lodging police report.

Yes, there it was in The Star page N12.

So now we are expected to believe that some young fler who claims to have gotten f**ked up the ass by some old guy can actually get to meet the Deputy Prime Minister of Malaysia to seek some wise words of counsel before lodging a police report???!!! Also, this young fler had somehow managed to get a meeting with the DPM's 'special officer' when he wanted a scholarship.

Wah damn good man! If this is the kind of pro-active, people-sensitive ministers we have in our cabinet then I am definitely going to vote for Barisan Nasional to remain in power. It would be tough job for the Y.B's though because as tax-paying Malaysians we have ALL been f**ked in the ass. So we all want our appointments to seek 'advice'.

Can ah?

NIAMAH!!!

Majlis kecoh, Samy Vellu lari ikut pintu lain

Majlis dihadiri Presiden MIC kecoh kerana isu saham Maika Holdings
Utusan Meloya | .....Majlis perletakan batu asas pembinaan bangunan baru Sekolah Tamil Ladang Ulu Tiram hari ini bertukar kecoh apabila sekumpulan 100 orang mahukan penjelasan Presiden MIC, Datuk Seri S.Samy Vellu berhubung isu saham syarikat Maika Holdings.

Mereka mengambil kesempatan berkumpul di pintu masuk sekolah berkenaan mendesak Samy Vellu menjelaskan kedudukan sebenar saham itu sehingga menyebabkan ibu bapa mereka yang membeli saham itu lebih 20 tahun lalu tidak mendapat sebarang faedah.

Majlis perletakan batu asas yang bermula 9 pagi itu dihadiri kira-kira 200 orang termasuk ibu bapa pelajar dan guru sekolah itu.

Wartawan akhbar Tamil Makkal Osai, C. Rasamanikam yang menghadiri majlis itu berkata, Samy Vellu enggan menemui kumpulan terbabit dan telah meninggalkan premis sekolah berkenaan menggunakan pintu yang lain selepas majlis itu selesai 11.30 pagi.

“Kenderaan yang membawa Samy Vellu bertindak meninggalkan premis sekolah itu menggunakan pintu lain, menyedari kumpulan yang ingin bertemunya telah berkumpul di pintu masuk sekolah itu,” katanya... selanjutnya.

PROTES Minyak Ahad ini !!!

harakahdaily | "Pakatan Rakyat berpandangan rakyat perlu diberikan ruang untuk mengeluarkan pendapat dan berkumpul bagi melahirkan rasa tidak puas hati terhadap keputusan kerajaan menaikkan harga minyak dengan begitu drastik tanpa alasan kukuh," kata pemimpin Pakatan Rakyat Dato' Seri Anwar Ibrahim.

Rakyat juga diseru agar menyertai perhimpunan aman pada hari 6 Julai ini dan dinasihatkan agar tidak terpengaruh dengan provokasi pihak luar.

Pakatan Rakyat juga memaklumkan bahawa perubahan lokasi perhimpunan bantah kenaikan harga minyak dilakukan atas nasihat pimpinan Pakatan Rakyat, yang diputuskan selepas mesyuarat di rumah Anwar Ibrahim, semalam.

Menurut kenyataan bersama Setiausaha Agung parti komponen Pakatan Rakyat, pertukaran lokasi tersebut dilihat berdasarkan perkembangan suasana politik semasa.

Kenyataan media itu ditandatangani Anwar, Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng; Setiausaha Agung PAS, Dato' Kamaruddin Jaffar; dan Setiausaha Agung KeADILan, Datuk Salehudin Hashim.... selanjutnya.

Gantung tugas Gani Patail dan Musa Hassan !!!

3 JULAI 2008

Kepada :

Yang Amat Berhormat,
Datuk Seri Abdullah Bin Haji Ahmad Badawi,
Perdana Menteri Malaysia
Pejabat Perdana Menteri,
Blok Utama,
Bangunan Perdana Putra,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
62502 Putrajaya

Yang Amat Berhormat Datuk Seri,

MEMORANDUM MENGGESA KETUA POLIS NEGARA DAN PEGUAM NEGARA DIGANTUNG TUGAS SEMENTARA MENUNGGU SIASATAN KE ATAS LAPORAN POLIS DATO' SERI ANWAR IBRAHIM

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

1. Angkatan Muda Keadilan Malaysia memandang serius mengenai pendedahan yang di buat oleh Ketua Umum KeADILan yang juga merupakan mantan Timbalan Perdana Menteri, Dato' Seri Anwar Ibrahim sebagaimana yang terkandung di dalam laporan polis beliau di Ibu Pejabat Polis Kontijen Negeri Selangor pada 1 Julai 2008 yang lepas.

2. Laporan polis beliau yang antara lainnya mendedahkan wujud konspirasi terancang di antara Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan dan juga Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail untuk menyembunyikan fakta mengenai serangan terhadap Dato' Seri Anwar dari pengetahuan umum.

3. Ini termasuklah tindakan kedua mereka yang berpakat untuk memalsukan laporan perubatan siasatan kecederaan Dato' Seri Anwar yang menyimpulkan bahawa berlaku serangan fizikal yang serius ke atas beliau, di mana Gani telah bertindak memalsukan laporan perubatan tersebut dengan mengarahkan seorang pegawai perubatan, Dr. Abdul Rahman Yusof untuk menyediakan satu laporan tidak bertarikh yang menafikan wujud serangan fizikal ke atas Dato Seri Anwar.

4. Kenyataan di atas disokong dengan merujuk kepada Para 10 Laporan Polis Dato Seri Anwar:

10. Saya percaya kedua-dua Tan Sri Musa dan Tan Sri Gani Patail secara aktif terlibat dalam menyediakan laporan kedua tidak bertarikh oleh Dr. Abdul Rahman yang telah membuat kesimpulan palsu dan pelik seperti "the pattern and nature of the injuries are not consistent with a direct blow" ["bentuk dan ciri kecederaan adalah tidak konsisten dengan pukulan secara langsung"], "accidental nature of the injuries could not be ruled out" ["kemungkinan kecederaan ini disebabkan oleh kemalangan tidak boleh ditolak"] dan "self-inflicted nature of the injury should be considered" [kemungkinan kecederaan disebabkan perbuatan sendiri harus diberikan pertimbangan"]. Mereka mengarahkan Dr. Abdul Rahman untuk menyediakan lapuran kedua ini dan bertindak di bawah pengarahan dan/atau bersama Tan Sri Mokhtar Abdullah.

5. Pendedahan Dato Seri Anwar ini memberi gambaran jelas betapa bagaimana institusi Jabatan Peguam Negara dan Polis Diraja Malaysia dieksploitasi untuk merencana satu konspirasi politik yang bertujuan untuk menjatuhkan kareer politik Dato' Seri Anwar pada ketika itu.

6. AMK berpendapat ini bukanlah satu perkembangan yang boleh dibiarkan tanpa tindakan susulan yang serius, memandangkan apa yang berlaku jelas membuktikan bahawa rakyat juga terdedah dengan sebarang bentuk manipulasi instrumen penguatkuasaan oleh pihak pemerintah demi melampiaskan matlamat dan cita-cita politik mereka yang mengenepikan nilai-nilai manusiawi dan moral yang tinggi.

7. Intimidasi politik yang dilancarkan ke atas Dato Seri Anwar dan keluarganya sebermula September 1998 hasil daripada pemecatan beliau adalah satu tindakan yang bersifat keterdesakan politik yang tinggi untuk menafikan sebarang bentuk pendedahan rasuah dan salah guna kuasa yang berlegar-legar di kalangan pimpinan kerajaan pada ketika itu.

8. AMK mengalu-alukan jaminan Perdana Menteri untuk laporan polis ini disiasat secara profesional. Justeru, kita menegaskan bahawa akan timbul keraguan terhadap profesionalisme kepolisian sekiranya pihak polis menyiasat laporan terhadap ketua mereka yang masih lagi bertugas dan boleh memberikan arahan. Keraguan yang sama juga timbul terhadap Peguam Negara yang diberi kuasa penuh seperti yang diperuntukkan di dalam Perlembagaan Malaysia untuk melakukan pendakwaan. Pendakwaan yang adil sama sekali tidak akan berlaku sekiranya berlaku pertuduhan terhadap Peguam Negara. Justeru, AMK yakin dan percaya atas prinsip akauntabiliti dan integriti yang tinggi, adalah menjadi tanggungjawab yang sangat besar bagi institusi Perdana Menteri Malaysia untuk menjalankan satu bentuk siasatan rapi dan terperinci bagi memastikan kesahihan laporan tersebut.

9. Ini adalah penting bagi memastikan prinsip keadilan dan kesaksamaan yang dijamin di dalam Perlembagaan Persekutuan dijunjung tinggi tanpa mengenal ideologi politik mana-mana individu, sejajar dengan Perkara 11 Deklarasi Universal Hak Asasi Manusia 1948:

1. Setiap orang yang dituduh dengan kesalahan keseksaan adalah berhak dianggap tidak salah sehingga dibuktikan salah menurut undang-undang di dalam perbicaraan terbuka di mana dia telah diberikan segala jaminan yang perlu untuk pembelaannya.

2. Tiada sesiapa pun boleh diputuskan bersalah atas sebarang kesalahan keseksaan oleh kerana sebarang tindakan atau ketinggalan yang tidak merupakan suatu kesalahan kesiksaan, di sisi undang-undang kebangsaan atau antarabangsa, pada masa ianya dilakukan. Tiada pula boleh dikenakan sebarang hukuman yang lebih berat dari hukuman yang terpakai ketika kesalahan keseksaan itu dilakukan.

10. Sejajar dengan keyakinan atas prinsip ini, maka AMK ingin menggesa kepada Perdana Menteri Malaysia, Dato' Seri Abdullah Haji Ahmad Badawi untuk:

i. mewujudkan satu Suruhanjaya Bebas bagi menyiasat Laporan Polis Dato' Seri Anwar bertarikh 1 Julai 2008;

ii. menggantung tugas Tan Sri Musa Hassan dan Tan Sri Abdul Gani Patail bagi menjamin kelicinan penyiasatan yang dijalankan oleh pihak berwajib;

iii. memecat Musa dan Gani serta mendakwa mereka di Mahkamah terbuka sekiranya Laporan ini didapati berasas dan mengemukakan pembuktian yang sahih;

iv. Mendakwa mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad di atas sebarang bentuk arahan dan kebenaran yang diberikan kepada PDRM dan Peguam Negara untuk bertindak zalim menafikan hak Dato' Seri Anwar sebagai seorang rakyat Malaysia yang terjamin hak asasinya di sisi Perlembagaan Persekutuan; dan

v. Memohon maaf secara terbuka kepada Dato' Seri Anwar dan keseluruhan rakyat Malaysia atas salahguna kuasa yang telah dilakukan ke atas beliau.

11. Kami menggesa agar gesaan dan desakan kami dipandang serius, demi memartabatkan akauntabiliti dan integriti negara Malaysia yang tercinta demi menzahirkan prinsip-prinsip keadilan dan kesaksamaan buat semua rakyat Malaysia.

Yang Benar,

SHAMSUL ISKANDAR MOHD AKIN
Ketua Angkatan Muda KeADILan Malaysia

PI Bala turns his back on Anwar

sun2surf | .... The new statutory declaration states:
"I wish to expressly state that at no material time did (Abdul) Razak (Abdullah) Baginda inform me that he was introduced to Altantuya Shaaribu by a VIP and at no material time did Razak Baginda inform me that Datuk Seri Najib had a sexual relationship with Altantuya Shaaribu and that she was susceptible to anal intercourse;

"At no material time did Razak Baginda inform me that Datuk Seri Najib instructed Razak Baginda to look after Altantuya Shaaribu as he did not want her to harass him since he was the Deputy Prime Minister;

"At no material time did Razak Baginda and or Altantuya Shaaribu inform me that Datuk Seri Najib Abdul Razak, together with Razak Baginda and Altantuya Shaaribu, had met and all been together at a dinner in Paris;

"At no material time did Altantuya Shaaribu inform me that she wanted money in the sum of US$500,000 as a commission for a submarine deal she assisted with in Paris;

"At no time whatsoever did Razak Baginda and/or Altantuya Shaaribu inform me that Datuk Seri Najib Tun Razak met with Altantuya Shaaribu in Singapore;

"At no time whatsoever did Altantuya Shaaribu inform me that she wanted me to arrange to see Datuk Seri Najib Abdul Razak;

" At no time did I tell the police during the course of their investigations about any relationship between Datuk Seri Najib Abdul Razak and Altantuya Shaaribu as no such relationship existed to my knowledge. Accordingly, the statement I signed before the police is complete;

"At no time did Razak Baginda inform me that he had sent Datuk Seri Najib an SMS the evening before he was arrested; and

"At no time did Razak Baginda inform me that Datuk Seri Najib Abdul Razak had sent him an SMS on the day of his arrest to the effect that he was going to see the IGP (Inspector-General of Police Tan Sri Musa Hassan) that day and that the matter should be resolved and for Razak Baginda to remain calm."

Yesterday, Najib reiterated that that he never knew Altantuya and referred to the claim linking him with the murdered Mongolian woman as "a terrible lie".

Najib described this latest attempt to connect him to the crime as a "malicious, slanderous fabrication aimed at tarnishing my image."... selanjutnya.

Dua ditahan berceramah di Masjid Kpg Baru

malaysiakini | .... Mereka yang ditangkap itu dikenali sebagai anggota Angkatan Muda Keadilan (AMK) Batu, Khairul Anuar manakala seorang lagi adalah setiausaha Ikrar, Muhammad Hidhir Khalid.

Sebelum itu, mereka berceramah dalam perkarangan masjid tersebut, menyentuh soal konspirasi terhadap Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Kira-kira 300 berhimpun mendengar ceramah tersebut.

Bagaimanapun, pihak polis mengarahkan mereka dan orang ramai beredar dari situ.

Apabila sampai di luar pintu utama masjid tersebut, seorang daripada mereka sekali lagi berceramah meminta orang ramai menghadiri perhimpunan sejuta rakyat Ahad ini bagi membantah kenaikan harga minyak.

Ketika itu, anggota polis menghamapirinya dan menariknya turun dan kemudiannya membawa kedua-duanya ke dalam trak polis.... selanjutnya.

PAS tidak akan gadaikan prinsipnya

http://img174.imageshack.us/img174/9128/ella203ly0.jpgRoslansms | Nampaknya konsert yang membariskan ratu rock Ella dan artis dangdut Mas Idayu akan diteruskan juga Ahad ini di Stadium Shah Alam sempena kejohanan bolasepak persahabatan Piala Sultan antara Selangor dan Singapura. Kerajaan negeri yang sepatutnya mengaturkan pertemuan antara Pemuda PAS Selangor (yang menghantar memorandum bantahan) dengan pihak istana berkenaan isu ini rupanya sehingga hari ini gagal mengaturkan pertemuan tersebut.

Menurut kenyataan Ketua Dewan Pemuda PAS Selangor, Ustaz Sallehen Mukhyi:

Kami bersedia untuk merafak sembah Tuanku Sultan bagi memberi pandangan dan menjelaskan keadaan sebenar, tetapi tidak diuruskan oleh pihak kerajaan Negeri.

Sebagai jalan terakhir beliautelah mengarahkan semua Pemuda PAS Kawasan dan Negeri supaya menunaikan solat Hajat selama dua malam supaya Allah menghindarkan bala atau kemurkaan terhadap seluruh rakyat negeri Selangor.

Adalah difahamkan Pemuda PAS tidak akan berdemo pada hari berkenaan sebaliknya akan hadir mengedarkan risalah bagi menyedarkan anak-anak muda yang hadir di Stadium Shah Alam bermula petang Ahad, 6 Julai ini.... selanjutnya.

Anwar: Proof on Najib soon

Star | ....“The next evidence will come in the next few days. Just be patient. This is not the end. I just want to test the nerve and commitment of the Prime Minister,” said PKR de facto leader Datuk Seri Anwar Ibrahim.

He was taking questions from reporters at the press conference where private investigator P. Balasubramaniam – once hired by Abdul Razak Baginda – released a statutory declaration that alleged Najib’s involvement with Altantuya.

Anwar pointed out that when his wife Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail and daughter Nurul Izzah met the Prime Minister in Parliament on Tuesday, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi gave the assurance that he would investigate Anwar’s recent police report against the Attorney-General (A-G) and Inspector-General of Police (IGP) about fabricating evidence in the 1998 infamous “black eye” incident.... selanjutnya.

no2umno - aku mula berteka teki, penarikan surat akuan sumpah Bala samaada di paksa Najib atau trick Anwar .... aduh pening pening .... !!!

How did Saiful get access to the DPM at home?

theunspunblog | Something not very right here.

The pertinent question to ask is who is Saiful in the normal heirachy of things that he can have access to the DPM? There must be thousands of people each day who want to see the DPM for this or that matter but they are turned away - unless they are someone within the Umno or Government hierarchy or have some well connected friends in the right places.

So what makes Saiful so special to be granted an audience with the DPM, at his residence no less. Unspun doubts that if he showed up at Najib’s house he would be given even an audience with the houseboy, unless Malaysian ministers have suddenly become kinder, gentler creatures overnight.

For a similar but eloquent view see here

Tok Mommy: Najib admits meeting with Saiful: “Najib admits meeting with Saiful
Datuk Seri Najib Tun Razak today admitted that Saiful Bukhari Azlan met him a few days before the latter lodged the police report against Parti Keadilan Rakyat de facto leader Datuk Seri Anwar Ibrahim for alleged sodomy, according to a Malaysiakini report (Najib mengaku jumpa Saiful & DPM admits meeting sodomy complainant)
Menurutnya, Saiful menemuinya beberapa hari sebelum membuat laporan polis tersebut, bercerita mendakwa dia telah diliwat oleh Anwar.... selanjutnya.

Anwar cadang saman Syed Hamid

harakahdaily | Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (KeADILan) Dato' Seri Anwar Ibrahim berkata pihaknya bercadang untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas kenyataan Menteri Dalam Negeri, Dato' Seri Syed Hamid Albar.

Tindakan ini dicadangkan Anwar berikutan kenyataan Syed Hamid berhubung isu hubungan Anwar dengan Amerika Syarikat terutama apabila negara itu membuat kenyatan mengenai isu liwat tersebut.

"Kita cadang ambil tindakan undang-undang.Saya secara rasmi tidak pernah ada hubungan dengan pentadbiran Amerika sekarang ini.

"Dalam kes ini (kes liwat) tak ada pernah sekali pun saya beri maklumat dengan kedutaan atau rasmi.

"Memang ada individu-individu dari seluruh dunia yang telefon saya tanya perkembangan saya tetapi yang ituduh olehs yed hamid saya kesal," katanya ketika diwawancara Harakahdaily di Pejabat KeADILan di Mercant Square, Damansara hari ini.

Anwar juga hairan mengapa Syed Hamid membuat kenyataan sedemikian sedangkan beliau tidak pernah ada permusuhan peribadi dengan Menteri Dalam Negeri itu.... selanjutnya

27 NGO bantah guna tentera kawal perhimpunan

malaysiakini | Sebanyak 27 badan bukan kerajaan (NGO) hari ini menyuarakan bantahan mereka terhadap rancangan kerajaan untuk mengerahkan anggota tentera membantu polis mengawal ketenteraman awam sewaktu perhimpunan awam diadakan - sama ada yang dijadualkan Ahad ini atau yang akan datang.

Dalam satu kenyataan bersama, mereka menyifatkan cadangan tersebut akan memberi gambaran yang salah kepada rakyat Malaysia dan dunia amnya, seolah-olah negara dalam keadaan krisis atau berdepan dengan perpecahan.

Malah, tegas mereka, perhimpunan-perhimpunan yang diadakan sebelum ini berjalan secara aman tanpa perlu kehadiran anggota tentera.... selanjutnya.

Macam ada yang tak kena?

dipetik | bernama
Penyiasat persendirian P. Balasubramaniam yang semalam menuduh Datuk Seri Najib Tun Razak mempunyai hubungan dengan wanita Mongolia Altantuya Shaariibuu dalam akuan bersumpahnya bertarikh 1 Julai, hari ini menarik balik tuduhan itu.

Semua tuduhan dalam akuan bersumpah itu adalah tidak tepat dan tidak benar, kata Balasubramaniam menerusi peguamnya M. Arulampalam pada sidang akhbar di sini.

"Dengan ini, saya menarik balik seluruh isi kandungan dalam akuan bersumpah saya yang bertarikh 1 Julai 2008. Saya membuat akuan bersumpah itu dalam keadaan tertekan," katanya dalam akuan bersumpahnya yang baru bertarikh hari ini.
Akuan bersumpah yang baru itu menyatakan:
"Saya ingin menyatakan bahawa tidak pernah pada bila-bila masa (Abdul) Razak (Abdullah) Baginda memberitahu saya yang beliau diperkenalkan kepada Altantuya Shaaribu oleh seorang VIP dan pada bila-bila masa Razak Baginda ada memberitahu saya bahawa Datuk Seri Najib telah mengadakan hubungan seks dengan Altantuya Shaaribu dan beliau (Altantuya) sanggup mengadakan hubungan seks luar tabii.

"Tidak pernah pada bila-bila masa Razak Baginda ada memberitahu saya yang Datuk Seri Najib mengarahkan Razak Baginda untuk menjaga Altantuya Shaaribu kerana beliau tidak mahu dia (Altantuya) menganggunya kerana beliau ialah Timbalan Perdana Menteri.
no2umno - apa yang tak kena ni ... takkan C4 jugak kot?

How to sodomise a man?

mysingaporenews | Very simple. Ask the guy to go with you to a condominium. Then ask him to remove his pants and bend down. Then he is all yours. That could possibly be what had happened to the case of Saiful Bukhari Azlan when he claimed to be sodomised by Anwar Ibrahim. And according to TOM, he was with Anwar on many trips overseas.

The question that is puzzling me is that a man, a healthy young man, would not protest and allow himself to be sodomised. A woman would fight when she is being raped or has sex forced upon her. This young man was so obedient, no resistance. And after some time decided to report to the police about the incident.... selanjutnya.

"Saya di liwati ...... "

gelanggangjebat | .... Kini Bapa Anwar sedang digasak oleh anjing-anjing setia UMNO bagi menyelamatkan tuan mereka. Apa yang Jebat dapat lihat, Bapa Anwar juga bersalah. Beliau terlalu mudah mempercayai seseorang. Jebat hairan bagaimana orang sebijak Bapa Anwar begitu mudah mempercayai seseorang. Apa yang hebatnya dengan si SyaiFOOL@anjing itu? Hendak dikatakan bijak, bodoh sebenarnya. Hendak dikatakan pandai memimpin, tidak. Justeru apa yang dilihat oleh Bapa Anwar?

Mengapa si SyaiFOOL@anjing ini Jebat katakana bodoh, mari Jebat berikan nas-nas nya; pertama, si Anjing ini tidak pernah menamatkan pengajian di UNITEN. Nyata sekali dalam pelajarang beliau ini tidaklah sehebat mana. Jebat dahulupun pemimpin pelajar juga, bekas Timbalan Presiden MPP lagi, Bekas presiden persatuan Anak Negeri, menganggotai PALAPES, pasukan debat universiti yang menang pelbagai pertandingan debat dan pelbagai lagi yang Jebat tak mampu sebutkan. Namun itu bukan penghalang untuk Jebat menamatkan pengajian dalam tempoh masanya. Ramai lagi rakan-rakan Jebat yang aktif tetapi berjaya menanmatkan pengajian dalam tempoh yang diberikan. Namun si Anjing ini gagal. Bodoh kan anjing ini. Gong-gong-gong. Asyik menyalak sahaja.

Kedua, jika benar-benar hebat memimpin, maka seharusnya Anjing ini tidak akan menghadapi masalah untuk memimpin kehidupan peribadinya. Tahu membezakan mana yang hak dan batil. Tahu mana priority antara pelajaran dan berpesatuan. Biar Jebat ajar bagaiman untuk menjadi seorang pemimpin pelajar yang baik. Kerana anjing ini nyata sekali gagal.

Ketiga, sebagai seorang anak muda, sepatutnya tenaganya masih gagah, kudratnya masih perkasa namun apabila berhadapan dengan Bapa Anwar seperti yang didakwa didalam kondo, beliau dengan mudah menyerahkan bontotnya untuk dinikmati oleh seorang tua yang berumur 60 tahun.... selanjutnya.

Najib tersalah cakap?lot250
Semalam (3 Julai) dalam buletin tv3, Najib mengaku saiful bukhari berjumpa dengannya untuk memberitahu bahawa beliau diliwat oleh Anwar. Kes liwat pada 26 Julai. Mungkin saiful jumpa najib pada 27 julai. 28 julai buat report.

tetapi persoalan yang mungkin menarik ialah, kenapa saiful pergi berjumpa Najib (Menteri Pertahanan) , dan bukannya Pak Lah (selaku Menteri Keselamatan Dalam Negeri) ?????

ana rasa, najib tersalah sebut. melihat reaksi wartawan cepat2 bertanya bila pertemuan saiful dan najib berlangsung. ... ana rasa najib tersilap langkah...

Hah, mungkin konspirasi hampir terdedah... insyaAllah

Peraturan gila apa ini, Pak Lah?

Imagedetikdaily | Shahrial. Menyirap darah saya bila dapat tahu pihak Cawangan Khas dan Kem Tahanan Kamunting sengaja melengah-lengahkan perjalanan pulang Shahrial yang sudah ditahan tujuh tahun, hingga menyebabkan si bapa yang malang itu tidak dapat menemui anaknya yang terlantar di Hospital Kajang.

ImageKita mahu Kementerian Dalam Negeri (KDN) memberikan penjelasan mengapa tahanan ISA itu begitu sukar untuk melawat anaknya yang sedang koma itu? Apa prosedur yang menghalang KDN memberikan kelulusan secepat mungkin selepas mendapat makluman bahawa Aina Mardiah dalam keadaan tenat?
Image Peraturan gila apa yang menyebabkan Shahrial begitu sukar untuk balik segera walaupun pihak Kemta sudah dimaklumkan sejak petang Rabu lagi? Apakah semuanya kena mendapat perkenan Menteri Dalam Negeri, Syed Hamid Albar sebelum tahanan Kamunting boleh menziarahi anaknya yang berada dalam keadaan cukup kritikal?

Lebih menyakitkan hati saya apabila pihak SB melakukan pembohongan apabila memaklumkan kepada keluarga Almarhumah Aina bahawa Shahrial bertolak dari Kamunting pada jam 1 tengahari, dan sepatutnya boleh tiba di Kajang lebih kurang jam 5-6 petang. Ironisnya, Aina menghembuskan nafas terakhir lebih kurang jam 6.20 petang dan bapanya hanya tiba jam 9.40 malam.

Gambar menunjukkan anak kedua Shahrial, Ehsan, 16 tahun, memapah adik perempuannya yang hampir pengsan selepas kakaknya disahkan meninggal dunia.

Agong wajib sekat penglibatan tentera bantu polis kawal ketenteraman

Imageharakahdaily - | .... Ia bertujuan untuk membolehkan proses demokrasi berjalan dengan lancar. Apa yang berlaku selama ini, ujar beliau, pasukan polis telah menyekat perhimpunan yang aman yang pada satu ketika pernah disahkan oleh Suhakam sendiri tindakan itu sebagai keras dan keterlaluan.

Dengan itu, kata Aziz lagi, polis tidak perlu mendapatkan bantuan tentera dan adalah lebih baik mereka menggunakan kekuatan dan sumber yang ada untuk mengawal dan menyelesaikan masalah jenayah yang kian meningkat.

Pensyarah Undang-Undang UIAM itu berkata, penggunaan tentera adalah merbahaya dan ura-ura yang disebut oleh Musa Hassan itu telah menghampiri garisan yang ditetapkan oleh Perlembagaan.

Katanya, Yang di-Pertuan Agong selaku Panglima Tertinggi Angkatan Tentera sebagaimana yang dipertuntukkan oleh Perlembagaan bertanggungjawab menghalang cubaan untuk mempolitikkan angkatan tentera sebagaimana yang telah berlaku kepada pasukan polis.

"Dalam keadaan yang sedemikian baginda wajib bertindak dan tidak membiarkan diri baginda diperalatkan oleh kerajaan melalui nasihat yang berbahaya kepada Perlembagaan," tegas Aziz.

Selain Yang di-Pertuan Agong, tegas beliau, kesemua Raja-Raja Melayu adalah Kolonel Yang Dipertua untuk pelbagai regimen, kor dan formasi di dalam Angkatan Tentera Malaysia. Sementara itu Majlis Raja-Raja juga mempunyai wakil di dalam Majlis Angkatan Tentera yang dipengerusikan oleh Menteri Pertahanan.... selanjutnya.


Sayu tatap anak yang sudah tidak bernyawa

harakahdaily | Ketibaan tahanan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) Shahrial Sirin, untuk menatap jenazah anak sulungnya, Aina Mardiah, 17, yang di tempatkan di rumah jirannya, Mohd Nawawi di Kampung Sungai Serai, Hulu Langat, Selangor disambut dengan penuh hiba dan genangan air mata kaum keluarga dan hadirin.

Shahrial yang tiba kira-kira jam 9.40 malam dibawa dengan sebuah van dengan nombor pendaftaran WQV 4491 diiringi lebih kurang sepuluh anggota polis. Setibanya di pekarangan rumah tersebut beliau terus didakap anak keduanya, Ehsan Shahrial, 16 dan beberapa sahabat handai.

Dengan genangan air mata beliau terus mendukung anak bongsunya, Arfah Sharial, 9 yang kebetulan turut menyambutnya di situ untuk memasuki dalam rumah menatap janazah anaknya.

Beliau duduk di sisi isterinya, Siti Fatma Masirun, 38, dan terus menatap wajah anaknya yang terbaring kaku di situ.

Beliau mengucup dahi anaknya itu sepuas-puasnya seolah-olah enggan menerima perpisahan akibat 7 tahun keluarga ini dipisahkan oleh tempoh kem tahanan secara zalim.... selanjutnya.

Himpunan 1 juta berpindah ke Stadium Kelana Jaya

malaysiakini | Perhimpunan aman Protes Sejuta Rakyat Ahad ini yang dijadual diadakan di Padang Timur, Petaling Jaya telah ditukar ke Stadium Kelana Jaya.

Perkara itu disahkan oleh Ketua Angkatan Muka PKR (AMK), Shamsul Iskandar Mohd Akin.

Menurut Shamsul, perubahan tempat ini diputuskan dalam mesyuarat Pimpinan Pakatan Rakyat semalam.

Difahamkan mesyuarat tersebut diadakan di rumah ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim di Bukit Segambut. ... selanjutnya.

Bala tarik balik beberapa perenggan akuan bersumpah

utusmeloya | Penyiasat persendirian, P. Balasubramaniam, hari ini menarik balik beberapa perenggan dalam akuan bersumpahnya berkaitan hubungan wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu dengan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Balasubramaniam menarik balik akuannya bahawa Najib telah memperkenalkan Altantuya kepada Abdul Razak Baginda dan Timbalan Perdana Menteri mempunyai hubungan seks dengan wanita Mongolia itu.

Beliau berkata demikian kepada pemberita secara ringkas ketika hadir bersama peguamnya di salah sebuah hotel di sini hari ini.

Sementara itu, peguamnya, M. Arulampalam mendakwa ketika Balasubramaniam membuat kenyataannya semalam di pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR), beliau amat marah dengan kerajaan.

``Tetapi hari ini, Balasubramaniam telah menyedari kesilapannya,’’ ujarnya.

Najib Had A**l Intercourse with Aminah - Bala

Kickdefella ...

Balasubramaniam, the private investigator hired by Abdul Razak Baginda revealed in his Statutory Declaration that Abdul Razak Baginda informed him :

  • He (Razak) had been introduced to Aminah (Altantunya Shariibu) by Datuk Seri Najib Tun Razak at a diamond exhibition in Singapore.
  • Datuk Seri Najib informed Razak that he (Najib) had a sexual relationship with Aminah and that she was susceptible to a**l intercourse.
  • Datuk Seri Najib wanted Razak to look after Aminah as he did not want her to harras him since he was now the Deputy Prime Minister.
  • Bla bla bla bla…….. (all the hearsay continues)

So Razak then married Altantunya in Korea but Bala did not mention whether Razak took the custody of Altantunya because of her anal expertise or because it is more easier for him to look after her.

Well folks, I leave it to you. I am getting nausea now.

no2umno - Kalau tak der angin, pokok tak goyang. Monyet cuti. So .... kalau nak elak kena C4 jangan ada hubungan. Anal intercourse ..... [hmmmmm.....aku ingat Saiful lak]

Siapa berbohong ... Saiful atau Najib?

UPDATE !!! Kenyataan Najib dan Saiful bercanggah !!!!

Kenyataan menyebu, Saiful bertemu dengan pegawai Najib sekali sahaja ..... baca kenyataan ini dan imej di atas.

Saiful Bukhari (berbaju biru) bersama dengan Khairil Anas (Pegawai Khas Dato' Seri Najib). Saiful Bukhari berjumpa Khairil Anas untuk mendapatkan bantuan surat sokongan pinjaman pelajaran MARA. Menurut Khairil Anas, dia hanya sekali sahaja bertemu dengan Saiful Bukhari. Dakwaan mengatakan bahawa Saiful Bukhari pernah bekerja di Pejabat Timbalan Perdana Menteri adalah tidak benar. - dipetik
Tak tau bersama siapa dia datang bertemu Najib selepas itu. Gambar atas, adalah pejabat TPM, rujuk kenyataan, "datang untuk memohon surat sokongan pinjaman MARA" ....ok fine, dan ....
"Dia datang beberapa hari lalu, sebelum laporan polis dibuat.
"Dia datang kerana mahu pertolongan daripada saya," katanya sambil menambah, Saiful kenal salah seorang pegawainya.
"Dia datang di pejabat saya, saya nampak dia dalam ketakutan. Tangan seram sejuk," katanya kepada pemberita di bangunan Parlimen. - Malaysiakini
Dan kenyataan tambahan dari najib,
Bagaimanapun, kata Najib, beliau tidak menasihatkan Saiful supaya membuat laporan polis.
Najib juga berkata, Saiful pernah datang menemuinya di kediamannya sebelum ini untuk memohonkan biasiswa. - Malaysiakini
Tandatanya ..... Berapa kali Saiful bertemu Najib? Kedatangan Saiful ke kediaman Najib atas urusan apa? Biasiswa atau Liwat? Sedangkan penjelasan awal di keratan awal, urusan biasiswa di buat di Pejabat dan Najib jelas kan, urusan liwat di pejabat manakala biasiswa di rumahnya. Oiiii.... apa korang cerita ni?

Siapa yang tipu siapa dan siapa yang cuba berbohong? Kalau mereka berdua ini dibawa ke mahkamah .... tunggang terbalik habis fakta.

Aku sendiri dah jadi makin binggung. Siapa yang membelit? Terlalu kerap lawatan Saiful bertemu Najib membuat aku bertanya, siapa yang sebenarnya yang meliwat Saiful? Atau ... Saiful diliwat atau meliwat? Bantai la labu .....

Korang baca komen Rocky bru
3/7 DPM said a "traumatized" Mohd Saiful Bukhari Azlan met him at his residence to seek help over sodomy allegations against Anwar Ibrahim./STAR
More and more details are coming out in the open. Rocky (the Original), in my previous thread here, recalled that only a few days ago Najib confirmed (after a picture of Saiful and Najib's officer Khairul Anus was exposed by Wan Azizah, the day after Saiful lodged a police report on sodomy against Anwar) that Saiful had come to his Ministry but had said nothing about a meeting at his residence.

Was the DPM withholding the information for some reason?

Anwar , Cabarlah Mereka Untuk Bermubahalah!!!!

sheikh - telukintan | ... Walaupun teman bukan lagi peminat setia , bakal Perdana Menteri Kerajaan, Pakatan Rakyat, teman kesian juga dengan nasib yang menimpa ke atas beliau. Sepuluh tahun dulu, dia kena tuduh benda yang sama. Sekarang kena lagi. Jadi, teman bercakap sorang sorang:" apalah kena dengan nasib kau ni Anwar!. Asik asik dituduh meliwat".

Sebenornya, teman geli dengan perkataan 'sadomi' dan liwat'. Dan teman mungkin termuntah sampai terkojol , kalau tiba-tiba teman tertengok seorang lelaki sedang meliwat lelaki lain. Nasib baiklah teman , jenis insan kamil seperti bang dollah , tak pernah tertenggok perlakuan yang luar biasa sumbangnya. Syukurlah.

Dan teman tak pernah terfikir walaupun sesaat , bakal Perdana Menteri Malaya kita itu , mempunyai kesukaan luarbiasa meliwat sini sana. Rasanya macam tak masuk akal dia yang pernah menjadi Presiden ABIM, yang dulunya sering melaungkan ungkapan 'the rising tide of Islam' , 'Islam hakikiyun' 'ibadul rahman' dan pelbagai perkataan yang cukup memukau, sanggup melakukan perbuataan yang menjijikkan dan amat berdosa itu .

Mungkin bagi bakal Perdana Menteri Malaya , tuduhan liwat ke atasnya, adalah skrip lama yang sedang diulang semula sebagai sesuatu yang berunsur fitnah untuk menjahanamkan masa depan politiknya.

Apapun, teman fikir adalah wajar sekali beliau segera membersihkan nama baiknya. Setakat menafikan tuduhan itu tidak benar, adalah tidak memadai. Mencabar Peguam Negara dan Ketua Polis Negara kerana terlibat dalam pemalsuan fakta dalam kes yang sama pada tahun 1998-1999, pun teman rasa masih tidak memadai.... selanjutnya.

My country, with her lame-duck administration. *APPLAUSE*

honeylicious - | ... Mohd Saiful Bukhari Azlan, who alleged that he was sodomised by Anwar Ibrahim recently. Such bullshit. The length our politicians would go to just to secure their position as they felt Anwar is a threat to them...History is repeating itself again. And to see our ex PM saying that he is NOT SURPRISED that this happened just makes me wana laugh out loud. LOOK WHO's TALKING NOW.. the same guy that threw Anwar behind bars 10 years ago due to the same reasons. And come on, this tactic is getting stale and even a 10 year old kid could smell that something fishy is going on from a mile away. Let alone grown ups. And please stop going through soooo much trouble by giving crap reasons on why you're not surprised ok? People are not interested .. What we're interested in is why is this happening again, and what is the government doing about it. Where is the rule of law in this country? Why is this mohd saiful guy ( supposedly acting as Anwar's aide had turned behind his back and making all these allegations? ) I admire your loyalty MR saiful. great job for getting yourself into the spotlight these few days. even your fiance wants a share of the limelight yeah? why is her blog address even worth mentioning on the papers? OMG. do you think people are actually interested in what she has to say? she's inconsequential.... selanjutnya.

Bersama Azizah dan cucu tersayang

me&azizah dan cucu

anwaribrahimblog
Sebelah pagi nya jadual saya dipenuhi dengan beberapa urusan yang penting. Di antaranya saya diwawancarai oleh Malaysiakini dan The Sun. Kemudiannya sekitar jam 11.50 pagi, satu sidang akhbar di Ibu Pejabat Parti telah berlangsung, yang mana saya mendedahkan bukti-bukti baru berkaitan Kes Altantuya. Saya berharap media tempatan bersikap adil, bebas dan berani untuk melaporkan pendedahan ini! Lewat petang sempat saya meluangkan masa dengan Azizah dan cucu tersayang. Gembira bila ada sedikit peluang untuk bersama isteri dan cucu. Udara nyaman Bukit Segambut kembali menyegarkan saya. Rehat diperlukan agar membolehkan saya terus berjuang untuk Malaysia yang bebas dan adil.

ANWAR IBRAHIM

Pembela Mangsa Liwat

Mantot -

Gantung tugas Najib

siasah | PAS mencadangkan Datuk Seri Najib bercuti atau jawatannya digantung buat sementara untuk membolehkan siasatan bebas dibuat ke atasnya dan juga laporan polis terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Ini berikutan kenyataan Anwar yang mendedahkan penyataan bersumpah Balasubramanian Perumal (gambar), penyiasat persendirian Abdul Razak Baginda yang mendedahkan Najib yang memperkenalkan Altantuya kepada Razak Baginda.

Di samping itu Najib juga didakwa oleh Bala, Razak Baginda memberitahunya, Najib ada hubungan sulit dengan wanita Monggolia itu.... selanjutnya.

no2umno - dulu masa anwar, tika siasatan, di gantung tugas. Tapi kalau diorang .... aku ragu ragu sikit. Masa lapuran salahgunakuasa dan rasuah Gani Patail, Musa Hassan dan Bekas pengarah BPR .... diorang boleh keluar masuk pejabat, macam orang bodoh jer .....ngarut punya undang undang.

Maklumat di gugurkan dari kenyataan POLIS?MStar | Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim melontarkan kejutan baru pagi tadi apabila bersama-sama mendedahkan kandungan akuan bersumpah dibuat bekas penyiasat peribadi Abdul Razak Baginda, P. Balasubramaniam berhubung satu maklumat penting dua tahun lalu.

Akuan bersumpah 16 halaman itu secara langsung mengaitkan hubungan antara Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak dan wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu yang mati dibunuh pada 2006.

Balasubramaniam mendedahkan bahawa maklumat itu yang pernah diberikan kepada polis, telah digugurkan daripada kenyataan polis.

Pendedahan hari ini dibuat enam hari selepas Anwar didakwa dengan kes meliwat bekas pembantu khasnya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan, 23. Dakwaan liwat sedang disiasat polis ... selanjutnya.

no2umno - gua tunggu kenyataan dari Razak Baginda atau isterinya ...... lepas ni cacing tak sejuk lagi.

Anwar's Do-or-Die Battle

sinchewjitpoh | I could feel the people's anger at the Stadium Melawati in Shah Alam Tuesday night (1 July).

PKR used half a day to call for the rally in reaction to the sodomy allegations made against its advise Datuk Seri Anwar Ibrahim. The news was rapidly spread and a large group of people crowded the stadium a few hours later.

Speeches were given by PKR leaders included PKR vice presidents Azmin Ali and R. Sivarasa before the arrival of Anwar. When they mentioned about Anwar's former aide Mohd Saiful Bukhari Azlan, who filed the sodomy complaint, together with his pictures shown on the big screen, the audience was indignant. Similarly, the pictures and names of the Inspector General of Police, the Attorney-General, the Deputy Prime Minister and his wife drew the same ire.

The targets were obvious. The audience shared the same thought and their spirits were high.

Finally, Anwar arrived. He asked: Do you believe Saiful's allegations? Do you believe in the police? Do you believe in the government?

A thunderous voice from the masses – Tidak! (No!)

... selanjutnya.

Cara bersalam yang betulisuhangat |...

CARA BERSALAM INI DI NAMAKAN
' BONAMA' iaitu .. this method of greeting is called "Bonama"
BODEK NAK MAMPUS !!! translated as ingratiate (bodek) to (nak) death (mampus)... selanjutnya.

no2umno - Gua dapat tahu, lapuran polis serentak akan dibuat terhadap Najib. Tapi lu orang tengok lah kerja polis lepas ni .... terkedek kedek, macam tak cukup makan.

Tangan nya sejuk ... gua cakap luagendodaily | “Saya nampak dia seolah-olah berkata benar sebab saya nampak dia dalam ketakutan. Tangannya seram sejuk. Tetapi saya tak berani buat kesimpulan jadi saya nasihatkan awak sendiri buat keputusan. Dia ceritakanlah segala-galanya yang berlaku”.

no2umno - sekejap jumpa, sekejap tak, sekejap pasal biasiswa, sekejap pasal diliwat .... mana satu yang betul ni? Saiful kenal altantuya tak? kat dunia ni lu orang boleh la .... kat akhirat nanti lu diam, orang lain cerita tau ..

Bekas Timbalan Menteri Akan Sertai Pas

msomelayu | KEDUDUKAN dan keyakinan Pas untuk muncul sebagai parti alternatif menggantikan Umno semakin teguh lagi apabila seorang tokoh Umno akan menyertai parti itu tidak lama lagi.

Tokoh berkenaan seorang bekas ahli jemaah menteri di era Mahathir Mohamad dikatakan akan membuat pengumuman rasmi pada minggu depan di hadapan Presiden Pas, Abdul Hadi Awang.

Tokoh berkenaan yang mendiamkan diri ekoran krisis pemecatan Anwar Ibrahim melanda pada tahun 1989 dikatakan memilih Pas kerana yakin dengan Pas.

Sebelum ini beliau beberapa kali dipujuk agar menyertai PKR namun tidak berhasil.

Penyertaan ke dalam Pas menunjukkan tokoh berasal dari negeri di Pantai Timur itu yakin dengan Pas dewasa ini.

Opposition questions joint police-army exercise

malaysiainsider | Bukit Bendera MP Liew Chin Tong today questioned the necessity of joint police-army exercises in the Klang Valley, saying it created unnecessary distress and gave rise to speculation the Government was planning emergency rule to fend off legitimate political challenges from the opposition.

"The latest move by the armed forces and the police will open a Pandora's Box, triggering a number of concerns that could send the country down a slippery slope," he said in a statement released by e-mail.

Inspector-General of Police Tan Sri Musa Hassan said yesterday that the police and armed forces will be holding a joint public order exercise until Monday and the military will be called in to maintain public order if the security situation in Malaysia deteriorates.... selanjutnya.

Why should I be investigated?sloone |

But first, did he lie? First he said he hadn’t met the victim of sodomy, then he said he met him at his house:

Najib admitted meeting Saiful Bukhari Azlan a few days before he (Saiful) lodged a police report against Anwar Ibrahim, accusing the PKR leader of sodomising him.

“He came to my house because he needed my help because he was so traumatised. That was it,” Najib told reporters in Parliament.

He added that there was no conspiracy involved in the police report as being claimed by Anwar. “I did not advise Saiful to lodge a police report”.

So why should I be investigated?

... selanjutnya.

A WARNING for the PM - a BAD Idea to Bring In the Troops

malaysiawatch3 | Public protests in Malaysia have usually been peaceful untill the police turn it into a chaotic situation when they disperse the crowd with water cannon, tear gas and other bully tactics.

For example we have seen the Bersih marches and even Hindraf rallies were not violent events untill the police unleashed their weapons of mass terror. Ironically all the equipment is paid for by the very people who are demonstrating.

It would be more statemanlike for our top politicians to allow the ordinary folks to vent their frustration at a peaceful rally rather than try to prevent it.

I find the suggestion by the IGP in poor taste as he seems lost in trying to handle the protest to be held on 6th July.
Opposition to his remarks were carried in this malaysiakini article:
"Soldiers told to stay in the barracks"
http://www.malaysiakini.com/news/85504

If the PM is not careful, those soldiers may decide to take control of the whole... selanjutnya.

Mengapa Najib Jumpa Shaiful Bukhari?

potpet | Malaysiakini melaporkan Dato' Seri Najib Tun Razak mengaku berjumpa Shaiful Bukhari, anak muda yang mendakwa Dato' Seri Anwar Ibrahim meliwatnya. Bernama juga melaporkan mengenai kenyataan Najib. Sebagai Timbalan Perdana Menteri, Najib bertanggungjawab menjelaskan kepada rakyat mengenai tahap penglibatannya dalam isu ini.

Sebelum ini Najib kata hanya sekali jumpa Shaiful Bukhari di pejabat, untuk urusan bantuan biasiswa. Sekarang Najib beritahu dia juga berjumpa pemuda itu di kediamannya. Mengapakah sebelum ini Najib keberatan nak beritahu yang dia pernah jumpa Shaiful Bahari di rumah? Apakah lagi yang disembunyikan Najib?

Kediaman Timbalan Perdana Menteri bukan macam rumah setinggan yang mudah keluar masuk. Sampai sekarang pun POKPET masih belum pernah masuk rumah Najib. Apa yang istimewanya Shaiful Bukhari sehingga mudah datang berjumpa Najib di rumahnya.... selanjutnya.

Najib mengaku jumpa Saiful

malaysiakini | .... Timbalan perdana menteri Datuk Seri Najib Razak mengaku bahawa Mohd Saiful Bukhari Azlan datang menemuinya beberapa hari sebelum membuat laporan polis mendakwa diliwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim.

saiful bukhari azlan images 300608 03Menurutnya, Mohd Saiful (foto) menemuinya beberapa hari sebelum membuat laporan polis tersebut, bercerita mendakwa telah diliwat oleh penasihat PKR.

"Saya mula-mula tidak berapa yakin dengan ceritanya. Saya menerima kedatangannya atas sifat saya seorang pemimpin.

"Dia datang beberapa hari lalu, sebelum laporan polis dibuat.

"Dia datang kerana mahu pertolongan daripada saya," katanya sambil menambah, Saiful kenal salah seorang pegawainya.... selanjutnya.

no2umno - hubungan yang dahsyat .....

Pembohongan yang dahsyat - Najib

najib press conference altantuya 030708malayasiakini | ... "Pertamanya, perkara ini subjudis kerana masih dalam perbicaraan tetapi saya ingin nyatakan saya tidak pernah kenal, tidak pernah berjumpa wanita Mongolia yang disebut dalam akuan berkanun itu," katanya.

Najib berkata, beliau amat yakin tindakan tersebut bertujuan mengalih pandangan terhadap dakwaan liwat yang sedang dihadapi oleh ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beliau berkata, apa yang penting ialah rakyat hendak tahu sama ada perkara liwat berlaku atau tidak.

"Saya berharap pihak berkuasa menyiasat sepenuhnya dan mengumumkan kepada orang ramai," katanya.... selanjutnya.

no2umno - Pembohongan yang dahsyat ... Aku kata, pembunuhan yang dahsyat. Semua nafi ... macam tak salah je

Posting terkini

Blog Archive