KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Nov 10, 2008

Tindakan menyurai bukan sewaktu lagu Negaraku?

bersih 1st year anniversary pj vigil arrest 111108 khalid cpo[...] Walaupun dibuktikan melalui rakaman video, ketua polis Selangor tetap menyatakan bahawa polis tidak bertindak menyuraikan majlis memasang lilin malam tadi ketika para pesertanya sedang menyanyikan lagu Negaraku.

"Itu adalah dakwaan mereka (peserta)," kata Khalid kepada pemberita di ibupejabat polis daerah Petaling Jaya kira-kira tengah malam tadi.

Apabila diberitahu mengenai rakaman video berhubung tindakan polis itu, Khalid menjawab: "Saya menafikannya".... selanjutnya.
Berikut pula kenyataan yang di perolehi dari jurugambar yang di tangkap .. di dalam berita Harakah
Dalam himpunan anjuran Bersih itu, 24 pserta termasuk ahli Parlimen dan Adun ditahan ketika mereka mahu bersurai dan menyanyikan lagu Negaraku.

Shukri yang kini bertugas sebagai jurukamera Malaysiakini kesal dengan penahanan beliau itu sedangkan ketika itu beliau sedang merakam gambar 'water cannon'

"Saya sedang merakam gambar trak meriam air apabila seorang anggota polis mengarahkan saya berhenti berbuat demikian, Dia mengarahkan saya menyerahkan kamera dan pita rakaman. Saya berpusing dan beredar dari situ apabila saya ditahan," kata Shukri sebaik dibebaskan. - Harakah
Lu pikir la sendiri .... assalamualaikum ...

5 comments:

abe MIE 'TERJAH' said...

http://pkrpasdap.blogspot.com

buat kerja ajelah ahli parlimen buat buat hal. dulu nak jadi wakil rakyat, kinidah jadi sekarang nak apa lagi?

taipingmali said...

Apa guna menyanyi lagu Negaraku kalau niat dihati tak betul. Kalau di hayati lagu tersebut maka tak boleh ada perhimpunan Bersih tersebut.

Memang layak lah Polis menyuraikan perhimpunan tersebut..

Amri Mat Saaid said...

wah cantik muke engkau taipingmali boleh tahu niat orang baik tak baik, oooii engkau tuhan ke. Apa dia kalau kita hayati lagu negaraku kita tidak boleh melakukan perhimpunan Bersih tersebut. ewah2 sedapnye mulut bro

Amri Mat Saaid said...

tu pun sebahagian kerja wakil rakyat le mee umno weh, jange lah demo terlajok mangok...jangan fanatik sgt dgn UMNO tu.... UMNO pun akan pasti mati gak nanti.

Anonymous said...

UMNO tak mati. UMNO nak tongkat langit. Shittt!

Posting terkini

Blog Archive