KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Jan 3, 2008

MUSA HASSAN PERLU USUNG TILAM SOI LEK

Perlukah polis 'usung tilam hotel' siasat kes Soi Lek?
Wan Nordin Wan Yaacob
Harakahdaily

Meskipun kes itu telah diakui oleh Soi Lek akan keterlibatannya dalam 'adegan lucah' bersama seorang wanita yang didakwanya sebagai rakan karibnya, namun media seolah-oleh membuat pembelaan dengan membenarkan Soi Lek melepaskan semua rasa 'kecewa' melalui laporan khas dua hari berturut-turut.

Media-media eletronik umpamanya menanyangkan hampir keseluruhan kenyataan Soi Lek sewaktu bekas Ahli Parlimen Labis itu mengaku terbabit dengan skandal tersebut selain suara sokongan dari pemimpin bahagian termasuk Ketua Bahagian Umno Labis yang nampaknya menyebelahi Soi Lek.

Alasan konspirasi digunakan bagi menyedapkan 'hati-hati rakyat' terutamanya bagi melembutkan kemarahan rakyat yang katanya sukar menerima kenyataan pemimpin mereka terbabit dengan isu sosial.

Pengakuan demi pengakuan dan kenyataan demi kenyataan dilaporan secara penuh seolah-olah untuk membersihkan nama BN, MCA dan Soi Lek sendiri yang kononnya diganggu 'privacy' nya.

Malangnya kesempatan mendapatkan ruang dalam media utama termasuk media elektronik tidak dirasai Anwar sewaktu 'tilam' yang cuba dikaitkan oleh pemerintah zamannya diusung ke mahkamah sebagai bukti kononnya.

Seorang rakan yang menaiki bas bersama penulis dari Seremban ke Kuala Lumpur pagi tadi secara sepontan bergurau dengan penulis menyatakan 'Jika kes Soi Lek ini disiasat, ada kemungkinan tak polis akan mengusung tilam sama macam kes Anwar'.Penulis terdiam...fikir-fikirkanlah. |more...|

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive