KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Jul 28, 2008

Implikasi 90 billon barrel minyak ditemui di Artic

detikdaily | ...Apa yang ingin saya highlightkan disini ialah penurunan harga minyak dunia iaitu (crude oil price) dunia telah menurun sehingga $125 sebarrel kemarin dan hari ini jatuh lagi sebanyak $123 seberrel. Dengan kejatuhan harga tersebut haruslah diingat…kita telah merana kerana kenaikan harga minyak jugak iaitu $130-$145 seberrel pada Julai lalu. Ketika itu bapak kepala menteri dan tuan penasihat 25% kita yang amat di ‘sayangi’ telah mengambil langkah drastik untuk menaikkan minyak sehingga RM 2.70 selitter.

Saya bukan orang bijak ekonomi seperti bapak menteri kita yang bernama shahrir samad tu, dan setahu saya kalau kita bergantung kepada harga minyak dunia..sepatutnya teruskanlah kebergantungan kita ni…dan apabila minyak dah turun, kita kena turunlah. Namun tiada pula langkah drastik yang diambil oleh kepala bapok menteri untuk turunkan minyak. Kita tak mintak banyak, cukuplah ambik langkah awal turun RM 0.50 sen dulu..supaya dapat mengimbangi beban yang tersedia ditanggung kita sekarang.

Menurrut seorang pakar ekonomi, golongan yahudi laknat telah menggunakan minyak sebagai ancaman kepada ekonomi dunia dan mengunjurkan agar ekonomi meleset seperti tahun 1997/98 dulu. Dan sekarang nie kera jaan sekali lagi telah mengambil langkah ‘bijak’ dengan mengumumkan agar Proton memajukan kereta pakai bateri!?? Apa sudah bijak sangatkah pok bodolah nie…dia dah lupa ke yang bateri harus dicas dan tariff elektrik akan dinaikkan!! Dan apa akan jadi sekiranya semua orang cas kereta pada waktu malam dan semestinya akan berlakunya shortage pada penggunaan elektrik..ini sekadar pendapat saya yang spontan..mungkin tidak tepat.... selanjutnya.

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive