KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Nov 5, 2008

Muhd Taib dakwa ada pihak ugut jangan calon beliau

mkini | ...Ketua Penerangan Umno, Tan Sri Muhammad Muhd Taib mendakwa, separuh daripada bahagian Umno telah diugut supaya tidak mencalonkan beliau dan Ketua Menteri Melaka, Datuk Mohd Ali Rustam bertanding jawatan timbalan presiden Umno.

muhammad muhd taibBercakap kepada pemberita di bangunan Parlimen, beliau yang juga menteri kemajuan luar bandar dan wilayah mendakwa, telah menjadi mangsa kepada budaya politik sedemikian.

Oleh itu, beliau meminta umno bahagian supaya jangan memperdulikan ugutan tersebut dan memberi peluang saksama kepadanya dan Mohd Ali untuk bertanding bersama Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Sehingga ini, pencalonan bagi Muhyiddin telah melepasi kelayakan minima 39 pencalonan. Beliau mendapat 79 pencalonan manakala Muhd Taib mendapat 29 pencalonan dan Mohd Ali pula mendapat 32 pencalonan.
... selanjutnya.

Yang kalah tengah cari alasan. Ugut la, boikot la...
Dalam UMNO ... tak tabur duit .. berangan la. Tak caya tanya Rithaudeen .. Calon tawar wang telah kenal pasti...

2 comments:

my42u said...

Apa susah sgt tok mat duit kau 3juta yang ditahan kat australia kan ada lagi kau gunakanlah duit tu bayar & beli orang2 untuk calonkan kau tak payah nak peningkan kepala. kan kau pakar dalam hal ehwal lobi melobi, beli membeli, pancing memancing sampai anak sultan kau sendiri pun dapat kau pancing. aku rasa kau elok pencen je orang2 unmo sendiri pun dah meluat tengok kau macam kata org hidung tak mancung pipi yang kedut kau tu je tersorong-sorong.kalau tak caya cuba kau tanya khir anak toyol

Anonymous said...

Mat Tyson, perasan orang masih sokong dia. Geli nya

Posting terkini

Blog Archive