KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Jan 23, 2008

Negara membangun rakyat miskin

http://i34.photobucket.com/albums/d104/inbounds_mist/20070402-1.jpg
roslansms


Baru-baru ini semasa berucap di hadapan ribuan penyokong BN di Stadium Cheras PM Dollah Badawi mengumumkan yang kerajaan telah menubuhkan sebuah jawatankuasa peringkat tertinggi untuk membasmi kemiskinan dikalangan semua kaum di Malaysia. Jawatankuasa Kabinet ini dikatakan bermatlamat kemiskinan tegar sifar menjelang 2010.

Sesungguhnya menangani kemiskinan ini sesuatu yang sangat wajar terutama dalam kita mahu kejar status maju dan mahu berdiri sama tinggi dengan negara dunia pertama yang lain. Keutmaan sebuah negara Merdeka sepatutnya adalah membela nasib dan kebajikan rakyatnya. Tetapi beretorik dengan kononnya mahu menyifarkan kemiskinan dalam tempoh 5 tahun terlalu bongkak bunyinya, sedangkan di negara maju pun tidak sifar juga.

Berbalik isu kemiskinan di Malaysia, kalau kita mendengar dan asyik dipupuk dengan lagu-lagu enak dan merdu dendangan pimpinan negara saban hari, kita seakan dikhayalkan seolah negara ini serba maju dan makmur, semuanya senang dan mewah. Kita sedang merangsang giur rakyat dengan pelbagai projek pembangunan koridor seluruh pelusuk negara. more...

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive