KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Mar 31, 2008

LAWAN ATAU NGAWAN?

UMNO ..... sejarah kurang ajar dan biadapnya baru saje berulang. Dulu pernah berlaku, sekarang jadi lagi. tapi rakyat dah sedar, UMNO bohong adalah makanan, tipu adalah ulam. Derhaka? Orang boleh lupa. Akhbar, media buka cerita lain, esok orang boleh lupa.

Sekarang Mohd Said dan Idris dah boleh berpeluk. Ahhhhhaaa...jangan fikir yang bukan bukan. Bukan peluk gay, tapi peluk damai. Peluk peluk biasa dalam politik. Kucing, harimau dan ular, kalau gaduh pun mereka perpeluk. Maruah tetap maruah. Belakang kita, tak tau apa akan jadi. Kutuk kutuk tu biasalah.

Derhaka pada Sultan, Kalau zaman Mahathir pernah berlaku, dan sekarang zaman Pak Lah. Semua pemimpin UMNO memang menderhaka. Cuma PAHALA Dollah pada rakyat kurang dari pahala Mahathir maka usaha menderhaka Pak Lah tak dapat sokongan. Ianya gagal. Boleh ke derhaka? Boleh kot sebab tak der hukuman. Kalau rakyat biasa derhaka macamana? Kalau berlaku lepas ni. orang akan tanya, kenapa kita tak boleh derhaka tapi diorang boleh? Mungkin undang undang untuk rakyat biasa aje kot?

So, apa yang boleh membuat pengajaran? Banyak ....... Bagi Pemimpin UMNO yang berbalah pula. nyatakan sesal berikan sokongan, peluk peluk dan semuanya selesai. Rosol Wahid terus menjadi Adun begitu juga Idris Jusoh. Ikutkan aje. Miss soru kalu lawan beb......

http://www.anbg.gov.au/anbg/reptiles/brown-snake/Brown-Snakes-male-fighting-ian-fraser-600.jpg
(Ular sedang berlawan ... cuma kita tak dengar maki maki "Natang punye natang !!!")

Nak bagi tau pada kawan kawan .......ular nak mengawan mereka berpeluk, berlawan pun berpeluk. Maka, peluk Idris dan Mat Said, peluk lawan atau ngawan?

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive