KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Mar 25, 2008

Siapa lagi rasuah, Idris?

Mungkin laporan BPR dibuat ke atas Mat Said (Adun Kijal, Datuk Ahmad Said) yang dilantik oleh istana sebagai MB.

"Kalau benar, kes-kes salah laku nampaknya dijadikan senjata untuk menambat kesetiaan wakil-wakil rakyat Umno dan Barisan Nasional (BN) kepada (Perdana Menteri yang dituntut berundur, Datuk Seri) Abdullah (Ahmad Badawi) dan suruhan-suruhannya seperti Idris.

"Kalau tak dengar kata, akan dilapor salah laku mereka kepada BPR," katanya.

Persoalannya, kata beliau, adakah semua wakil rakyat yang dicalonkan oleh Idris dalam pilihan raya umum 8 Mac lalu mempunyai kes-kes salah laku supaya "boleh diugut akan dilapor kepada BPR jika tak dengar kata".

"Persoalan yang lebih penting kepada rakyat sekarang bukan siapa Menteri Besar. Itu kita serah kepada Sultan.

"Tetapi, seluruh rakyat Terengganu mesti memaksa Idris membuktikan bahawa semua calon yang beliau kemukakan dalam pilihan raya umum baru-baru ini bersih dari sebarang salah laku.

"Suruh dia buktikan sebagai orang Islam, bukan sebagai orang Umno," katanya.

Kalau benar Idris menyenaraikan orang-orang yang mempunyai salah laku dalam pilihan raya umum yang lalu, kata Mohamad Sabu lagi, beliau telah melakukan pengkhianatan yang besar kepada rakyat Terengganu.

"Kalau benar Idris senaraikan tukang-tukang buat salah yang pada bila-bila masa beliau boleh lapor kepada BPR kalau mereka melawan, bukan sahaja beliau dan semua yang beliau senaraikan tak layak jadi MB malah Abdullah yang luluskan senarai Idris itu juga mesti letak jawatan," tegas beliau. - Harakahdaily

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive