KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Jun 11, 2008

%&@#$ punya Pak Lah !!!

Rakyat dah meluat dengan kerajaan. Komen paling mudah berdepan dengan kerajaan tentang harga minyak menaik ni adalah.... ****mak Kerajaan.

Biar lah apa pun yang kerajaan katakan, hantar lah wakil mana sekali pun, semua nya TIPU. Kenyataan langsung tak logik. Tak hairan kalau kena maki.

Pengirim SMS 'debat harga minyak RTM1' maki kerajaan
harakahdaily - Rata-rata pengirim sistem pesanan ringkas (SMS) dalam rancangan debat 'Penstrukturan Subsidi Minyak' di RTM1 malam tadi mengirin SMS memaki hamun kepada kerajaan.

Debat yang dianjur RTM1 jam 9.00 malam tadi menampilkan Ketua Pemuda PAS, Salahuddin Ayub; Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), Dato' Shahrir Samad selain dua wakil media, Hanafiah Man dan Syed Munawar.

Antara isu yang diperkatakan melalui SMS tersebut ialah bagaimana kerajaan dilihat tergesa-gesa dalam menaikkan harga minyak yang sekaligus akan mengakibatkan kenaikan harga barangan keperluan.

Ada juga pengirin SMS yang menyatakan bahawa tindakan kerajaan ini hanya akan mengakibatkan rakyat terus berada dalam kemiskinan.

Selain itu ramai pengirim SMS yang menyatakan menteri-menteri hanya pandai bercakap mengenai rasional kenaikan harga minyak dengan pelbagai alasan. ... selanjutnya.
Siapa lah antara yang bangang dan bodoh boleh terima alasan kerajaan? Logik ke kalau Hari ini cerita pasal minyak naik. Selang beberapa hari baru cerita kaedah membantu rakyat. Kenapa tidak serentak? Nampak sangat lah keputusan naik dibuat terburu buru. Aku memang sama kan Pak Lah dengan mangkuk mangkuk yang tadah air hujan kat rumah aku. Dah lah lembab, takung air lak tu.

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive