KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Feb 24, 2008

POLIS HALANG CALUN SERAH BORANG

Gagal serah borang di Kepala Batas, calon PMN diasak polis
Mohd Sabri Said
Harakahdaily

KEPALA BATAS, 24 Feb (Hrkh) - Calon penaja Parti Mahasiswa Negara (PMN), Zainul Faqar Yaacob bersama Presiden Penaja PMN, Azlan Zainal dan seorang peguam, Balqis Nor Mohamad dihalang daripada memasuki Dewan Milenium untuk menyerahkan borang bertanding pilihan raya umum ke-12 atas tiket bebas di Parlimen P41 Kepala Batas pagi tadi.

Jelasnya ketika dihubungi, polis bertindak seolah PMN penjenayah kerana diasak dengan soalan serta melakukan empat sekatan sehingga ke pintu masuk Dewan Milenium.

"Sekatan itu menyebabkan kami tidak boleh bertanding sedangkan kami datang awal dan sempat masuk jika sekiranya tidak disekat, " ujarnya.

Menurutnya, sekatan pertama dilakukan polis untuk bertanyakan kesungguhan PMN sehingga menyalahkan kononnya borang tidak ada walhal semua borang ada pada salah seorang daripada kami yang disekat di peringkat pertama.

Pertandingan pilihan raya ke-12 kali ini menyaksikan satu lawan satu di parlimen Kepala Batas antara PAS dan Barisan Nasional (BN).

Parlimen Kepala Batas menyaksikan Presiden Umno, Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi ditentang oleh calon PAS, Ustaz Subri Md Arshad.

Sementara Dun Penaga calon PAS, Ustaz Tapiudin Hamzah menentang calon BN, Dato' Azhar Ibrahim. Dun Bertam menyaksikan calon BN, Zabariah ditentang calon KeAdiLan, Noorsiah Md Arshad manakala calon Pinang Tunggal Dato' Roslan Saidin ditentang calon KeAdiLan, Haji Mohamad Hashim. - mks.

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive