KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Feb 18, 2008

Ucapan dari Lidah yang Tak Bertulang....


idhamlim.blogspot

Abdullah Ahmad Badawi berkata, beliau bukan Perdana Menteri untuk orang Melayu sahaja sebaliknya untuk semua rakyat Malaysia.Perdana Menteri berkata, beliau sentiasa mengingatkan dirinya bahawa adalah menjadi tanggungjawabnya untuk berlaku adil kepada semua kaum di negara ini.“Saya tidak pernah melupakannya, sebagai Muslim kita percaya selepas meninggal dunia kita akan bertemu dengan Allah dan akan ditanya apa yang dilakukan ketika hidup, ketika bekerja dan bagi diri saya ketika menjadi Perdana Menteri.“Saya tidak boleh menipu kerana Allah mengetahui segala-galanya. Dalam al-Quran ada sebut bahawa kamu perlu jujur, berintegriti dan adil,” katanya ketika berucap pada majlis perjumpaan Perdana Menteri dengan masyarakat Cina kelmarin.

Rasanya ucapan ini adalah sejauh langit dengan bumi dari segi pelaksanaannya. Jangan dalam keadaan tersepit hendak menerima sokongan dari kaum lain, Pak Lah bercakap dengan berlapikkan Islam. Jangan sampai orang kalaupun tak tergelak akan senyum sampai ketelinga dengan kata-kata manis diatas.

Seingat saya yang paling senang dan selesa hidup sepanjang dia ditampuk kekuasaan ialah anak menantu dan kroni-kroni terdekat. Rakyat segala lapisan tidak mengira agama dan bangsa dalam keadaan tersepit dan tertekan dengan berbagai masaalah negara yang besar-besar dan kecil-kecil. Antaranya krisis kenaikan harga barang yang" mengila".Puncanya dizaman Pak Lah harga minyak naik secara kadar yang melampau dan berkali-kali. di zamannyalah keadaaan keselamatan negara sangat tidak selamat. Anak-anak kecil yang diculik sekadar menyebut khilangan Nurin dan Sharline adalah menmbuktikan segalanya.

Apakah "bala" yang akan mendatang sekiranya rakyat masih memberi peluang kepada BN memerintah, cukuplah ya Allah Engkau datangkan pemimpin yang tidak ambil Cakno dengan kebajikan rakyat dan pemimpin yang bercakap tidak serupa bikin.

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive