KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Mar 1, 2008

SITI KE REMBAU TAPI TAK SURUH UNDI BN?

Siti Nurhaliza berkempen bantu Khairy di Rembau

Oleh Bernama
Sabtu, 01 Mac 2008

REMBAU: "Pilih dengan bijak," demikian nasihat penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza Tarudin kepada 10.9 juta pengundi yang akan mengundi di seluruh negara Sabtu depan.

Siti yang ditemani suami, Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa yang lebih dikenali dengan panggilan "Datuk K" berkata mengundi adalah tanggungjawab setiap rakyat dalam menentukan masa depan negara, maju ke hadapan atau sebaliknya.

"Pada 8 Mac ini, mari kita keluar beramairamai mengundi. Undian kita amat bermakna kepada negara, pilih (calon) yang terbaik demi masa depan kita dan masa depan generasi akan datang," katanya.

Turut hadir ialah Pengerusi Penyayang, Nori Abdullah, yang juga isteri Naib Ketua Pemuda Umno dan calon Barisan Nasional (BN) bagi kerusi Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin.

Tanpa menyatakan sokongan kepada mana-mana pihak, Siti yang tampak ringkas mengenakan tudung biru, blouse putih dan seluar jeans berkata pengundi perlu menilai calon dengan teliti dan memilih pemimpin yang terbaik.

Siti membuat penampilan khas pada karnival yang bertujuan memupuk hubungan erat antara anggota keluarga melalui penyertaan pelbagai aktiviti pada 12 tengah hari sebelum mengadakan sesi menandatangani autograf buat peminatnya, selama lebih 40 minit, di sebelah kanan pentas utama di Dataran Rembau.

Dalam sesi itu, Siti menurunkan autografnya di atas penanda buku "Keluarga Bahagia: Nadi Kesejahteraan Negara" yang juga memaparkan gambar Khairy dan Nori serta anak lelaki pasangan itu, Jibreil Ali Jamaluddin Abu Bakar, 5 bulan.

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive