KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

May 23, 2008

Adnan Gadai Tanah Melayu

http://www.utusan.com.my/pix/2007/0119/Utusan_Malaysia/Politik/po_01_big.jpgsuarakeadilan - KeADILan membongkar sindiket menggadai tanah melayu di negeri Pahang membabitkan Menteri Besar negeri itu, Adnan Yaakob, dan pemimpin-pemimpin Umno negeri.

Ketua Angkatan Muda KeADILan Shamsul Iskandar Mohd Akin pada 17 Mei lalu mendedahkan pembabitan Adnan Yaakob menjual tanah-tanah orang kampung seluas 30,000 di mukim Ulit, daerah Maran kepada seorang towkey.

Ahli Parlimen Kuantan, Fuziah Salleh dalam ucapannya di Dewan Rakyat mengkritik keras skandal penjualan tersebut. Dianggarkan Adnan Yaakob menjual tanah orang Melayu kepada towkey itu pada RM600 juta ringgit.

“Adnan Yaakob telah memperdaya rakyat Melayu Pahang. Di kala rakyat Pahang sedang menghadapi pelbagai kesusahan, gelagat rakus dan gelojoh MB Pahang ini menjadikan rakyat, khususnya orang Melayu, tidak selamat di bawah Umno-BN,” tegas Fuziah.

Bukti salahlaku Adnan ini disebut dalam laporan Umno Bahagian Paya Besar kepada Presiden Umno, Abdullah Ahmad Badawi pada 5 Mei lalu. Sehingga ke tarikh berita ini dibuat, Abdullah tidak mengumumkan sebarang siasatan dibuat keatas penjualan tanah orang Melayu ini.

Sementara itu juga, KeADILan berjaya memperoleh rekod Jabatan Tanah dan dokumen dari Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) membuktikan salahguna kuasa Menteri Besar Pahang ini.

1 comments:

Anonymous said...

depa dok tudoh org len ejen yahudi.....
dlm mase yg same......depa buat kerje macam org yahudi.....mentedarah harta rakyat....jajah.....rampas.....jual.....gadai.....semua hak-hak org yg depa dakwa depa bela......

klo cm ni.....sape lg yg nak percaya depa semua...????

jawapannyer.....ada....
ada lg org yg nak bela depa semua.....

ko tnye den sape...????

jawapan nyer.....penyokong2 yg tak gheti2 nak sedar lagi tuuu.....

P/S
kat sini jelas......tak der sebab musabab kenape den mesti ikut barang lama lagi lusoh nii....
klo depa cakap depa bela bangsa......
den nak depa buktikan......
cara bukti.......
jatuhkan dan dakwa dan klo salah tangkappp..!!!! semua korup-korup dalaman korang.......lagi jelas yg dah terang buktinyer ni haaa.......
klo tak......jgn sekali-kali panggil bangsa dok ikut ckp hang lagi...........

ready for bye-bye.....haha.....

Posting terkini

Blog Archive