KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Apr 25, 2008

PASIR LANGKAWI dan KENTUT YB

bujangkulub - (...) DUA hari berturut (8 dan 9 April 2008) TV3 ghairah buat pendedahan tentang aktiviti haram pengambilan pasir di Mukim Kedawang dan Mukim Ulu Melaka.

Bagi menyokong dakwaan tersebut turut dipapar gambar-gambar lubang tanah kuari baru dan usang. 2 tokoh pemimpin UMNO Langkawi iaitu DATO’ SAAD DIN dan YB DATO’ IR. NAWAWI AHMAD turun padang, dalam nada kecewa mereka melahirkan rasa kekesalan amat terhadap pengusaha-pengusaha pasir yang tidak bertanggungjawab sekaligus tentunya serangan awal terhadap pentadbiran Kerajaan Negeri Kedah iaitu Pakatan Rakyat (PAS,PKR,DAP) yang hanya baru beberapa hari terbentuk.

LAKONAN

Mereka berdua dalam lakonan melalui kaca TV3 tampaknya begitu panik, macam cacing kepanasan berhadapan kesan pemendapan tanah, konon-konon keadaan itu mampu memberi masalah kepada bangunan dan landasan Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi.

Aku yang turut tersentak dengan gelagat 2 manusia ini tiba-tiba cuba bertanya kepada orang-orang kampung meminta kepastian. Sejak bila pula orang kanan YB Datuk Paduka Abu Bakar Taib dan ADUN Kuah itu menganggotai NGO Pencinta Alam Negara. Aku tahu dulu depa juga menjadi PENYANGAK PASIR.

Dato’ Saad Din selepas korek pasirnya dijual sampai sekarang lubangnya tidak ditimbus, dulu aku dan semua orang Langkawi tahu Dato’ Ir Nawawi ketika jadi Exco Negeri Kedah guna permit atas nama seseorang yang hanya aku sebut disini BASRI B bekalkan pasir ratusan lori besar kepada Kontraktor untuk buat Lebuhraya dari Kuah ke Airport Langkawi. more...

1 comments:

Anonymous said...

Banpaknya blog malaun Rosol ini pun serupa macam blog si Ali Rustam nan pelahap.

SAYA MINTA SESIAPA YG PANDAI, SILALAH KLON JUGA BLOG SI ROSOL INI SERUPA MACAM BOLH ALI SUSTAM JUGA.

TOLONG, SAYA NAK PUJI DAN KOMEN SIROSOL ITU/

Posting terkini

Blog Archive