KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

May 28, 2008

PM digesa kaji semula perlantikan Zaid Ibrahim

harakahdaily - [...] Ahli Parlimen Dato' Tajuddin Abdul Rahman (BN-Pasir Salak) sewaktu membahaskan peruntukan tambahan dalam belanjawan menyatakan rasa kesal dengan kenyataan Zaid yang tidak mahu menerima sebarang pandangan berbeza dan membuat tuduhan tanpa usul periksa.

Tugas ahli parlimen kata Tajuddin ialah memberi pandangan, menegur dan berbahas pelbagai isu malah bukan sahaja ahli parlimen pembangkang yang hanya mengkritik kerajaan malah 'back benchers' juga boleh melakukan tindakan yang sama.

Tajuddin merujuk kepada laporan sebuah akhbar berbahasa Inggeris bahawa Zaid seolah-olah mendakwa beliau dan Dato' Mukhriz Mahathir (BN-Jerlun) mengkritik kerajaan dan mencadangkan supaya Umno dan BN mengambil tindakan ke atas mereka.

"Saya mahu nafikan bahawa ucapan yang dibuat itu menghina Perdana Menteri atau mengkritik dasar kerajaan. Saya tidak bersetuju dengannya dan saya harap dia bertanggung jawab.

"Tetapi jika begini sikapnya, saya gesa Perdana Mneteru kaji semula perlantikannnya," katanya yang disambut sorakan ahli parlimen pembangkang.... selanjutnya.

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive