KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Jun 6, 2008

Pengusaha lori mula naikkan sewa

utusmeloya - [...] Beliau berkata, keputusan tersebut dibuat selepas satu mesyuarat tergempar persatuan itu diadakan sejurus kerajaan mengumumkan kenaikan mendadak petrol sehingga RM2.70 seliter dan menaikkan harga diesel sebanyak RM1 kepada RM2.58 seliter.

“Kami terpaksa berbuat demikian kerana kami kini terpaksa membeli diesel pada harga yang lebih mahal.

“Dulu kos diesel untuk sebuah lori bermuatan 10 tan ialah RM3,000 sebulan, tetapi dengan kenaikan harga diesel kepada RM2.58 seliter, kami kini perlu membayar RM5,000 sebulan.

“Kami tidak mempunyai pilihan kecuali menaikkan kadar sewa. Kami berharap kerajaan akan meneliti semula harga bahan bakar bagi membantu mengurangkan beban yang dihadapi,” katanya kepada Utusan Malaysia.

Alvin Choong menjelaskan, kenaikan kadar sewa yang sama turut dilakukan pengusaha lori di Kedah, Perlis dan Pulau Pinang manakala para pengusaha lori di Johor menaikkan kadar sewa sebanyak 40 peratus.

Beliau berkata, keputusan kerajaan menaikkan harga diesel sangat membebankan pengusaha lori selain dijangka boleh mencetuskan kenaikan harga bahan-bahan lain....selanjutnya
Apa kata menteri mangkok, Noh Omar tentang perkara ini Rujuk: Syarikat diberi amaran usah naikkan tambang [Bharian] Sepatutnya .... Kerajaan yang patut di berikan amaran agar tidak menaikkan harga minyak. Semua menteri yang cuba untuk menyetujui keputusan kenaikan harga minyak akan turut menerima padah dibenci rakyat. Pasti ......

Baca berita berkaitan kenaikan harga minyak.

Tarif naik lagi jika harga gas meningkat [utusmeloya]
Tambang pengangkutan awam kekal - Noh [utusmeloya]
Harga makanan dijangka meningkat [utusmeloya]
Demonstrasi tidak selesai masalah [utusmeloya]
Rakyat tersepit [utusmeloya]
Masih bertuah - Samy Vellu [utusmeloya]

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive