KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Nov 3, 2008

Valuecap asyik pinjam, bayarnya tidak

Pada 2003, RM5.1 billion dari pemegang saham Khazanah, Kumpulan Wang Amanah Pencen dan Permodalan Nasional Bhd untuk di laburkan di dalam stock market. Rugi .... !!!!

Patutnya company bodoh ni kena bayar pada tahun 2006, tapi tak dapat dan tempoh pinjaman dilanjutkan kepada Februaru 2009 akan datang.

Baru baru ni, EPF pulak letak leher diorang untuk serah RM5 billion pada syarikat yang bodoh tu lagi sekali dengan alasan di laburkan ke stock. Itu kata diorang la.

Tapi kemana agaknya duit tu hendak di langsaikan?

Korang baca berita dari Malaysianinsider ... DISINI
Kalau aku lebih lebih nanti, aku pulak yang di katakan tipu. Hah .. .korang pikit la sendiri.
Seronok je niaga tak payah modal. Pinjaman pun senang. Aku ingat KWSP tu duit bapak diorang kot?

2 comments:

indraputra80 said...

Ini lah kepandaian Menteri Kewangan ke Dua.

Dari dolu kini dan Selama lamanya.

Duit EPF tu mcm duit Mak Bapak die.

Yang B---H pilih UMNO(BN)memeggang kuasa.

Tanggong le!!!!!

Mardi Anaz said...

hang kalau nak mai aku nak habaq..
sebenaqnya duit KWSP yg 5bil tu adalah duit PETRONAS..kalau hang nak tau baru2 nie petronas telah menyerahkan duit WANG PENCEN staff mereka untuk diuruskan oleh KWSP.. puloh bilion jgk rasanya...

kalau hang nak tau detail cuba hang try risik tgk dgn staff yg keja dgn Petronas.. tentu depa tau...

Posting terkini

Blog Archive