KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Feb 15, 2008

Semua kaum tak puas hati dengan BN

Orang Melayu dengan masalah ekonomi cukup makan mereka, kaum Cina dengan arus perniagaan yang tidak menentu dan India pula dengan dakwaan mereka dipinggirkan.

Tidak seperti pada tahun 1999, yang ketika itu hanya orang Melayu yang tersentuh emosinya, pada kali ini boleh dikatakan semua kaum mempunyai isu dan ketidakpuasan yang tersendiri.

Oleh SHAIFUL BAHRI SAIDIN,
www.detikdaily

Sekinchan, Selangor. (Utusan Malaysia)
PERSOALAN utama peminat politik tanah air telah pun terjawab. Soal siapa calon yang bertanding kini menghangatkan suasana, baik di warung kopi sehinggalah ke lobi hotel mewah.

Analisis prapilihan raya pada tahun ini amat menarik sekali. Apakah akan ada vote swing di saat-saat akhir? Apakah akan ada undi protes akibat tidak puas hati dengan calon parti?

Apakah akan ada sentimen perkauman melampau yang boleh menyebabkan sebuah parti komponen Barisan Nasional (BN) yang sering bergantung kepada undi kaum lain akan hilang langsung wakil di Parlimen atau Dewan Undangan Negeri?

Hakikatnya sudah ada sindrom yang terlupa bahawa kuasa politik negara masih dan tetap kekal di tangan orang Melayu.

Cuma bezanya kali ini ialah sudah ada ‘suara-suara’ halus yang cuba memperlekeh dan melupakan kuasa undi orang Melayu. More...

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive