KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Feb 15, 2008

Turkmenistan minyak percuma, Malaysia apa dapat?Kerajaan Turkemenistan beri minyak PERCUMA pada rakyat, Sindir Kerajaan BN
dppwp.

Di Turkemenistan rakyat dapat 120 liter inyak secara percuma, tapi di Malaysia rakyat terpaksa berdikit-dikit beli minyak yang harganya naik saban tahun. Di Malysia, hanya MENTERI sahaja yang DAPAT MINYAK PERCUMA TANPA HAD LIMIT. Adilkah ini…bangkitlah..ini masa untuk membuat perubahan!

-------------------- xxx --------------------
Rakyat Turkmenistan dapat minyak percuma

ASHGABAT 9 Feb. * Kerajaan Turkmenistan hari ini mengumumkan pemberian minyak petrol percuma kepada rakyatnya pada setiap bulan.

Pemilik kereta akan mendapat 120 liter minyak dan pemandu lori, traktor serta bas pula mereka akan mendapat 200 liter manakala penunggang motosikal pula memperoleh 40 liter.

Pengumuman tersebut telah dikeluarkan dalam akhbar milik kerajaan, Neutral Turkmenistan.

“Pemilik kenderaan akan diberikan kupon yang memberikan mereka hak mengisi secara percuma di stesen minyak,” lapor akhbar berkenaan.

Bagaimanapun bagi mereka yang menggunakan minyak melebihi dari had yang ditetapkan mereka terpaksa membayar sendiri mengikut harga pasaran.

Turkmenistan yang merupakan negara kaya dengan hasil minyak, mempunyai corak pemerintahan yang menyamai Rusia di mana ekonomi negara di kawal oleh kerajaan pusat.- AFP

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive