KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Apr 14, 2008

Black 14 diteruskan di Kg Baru malam ini

Advertisement

Harakahdaily - KeADILan akan meneruskan perhimpunan di Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru malam ini walaupun polis tidak menyediakan permit.

Program yang digelar "Menghitung Masa dari Black 14 ke Arah Kemenangan Rakyat" dianjurkan sempena tamatnya larangan berpolitik terhadap penasihat parti itu Dato' Seri Anwar Ibrahim hari ini.

Sementara itu, laman Malaysikini dimaklumkan oleh Naib Presiden KeADILan, Azmin Ali bahawa, program itu kekal seperti telah dijadualkan dan menafikan ia dipindahkan ke Shah Alam.

Malaysiakini difahamkan polis menjalankan sekatan jalan raya di sekitar tempat tersebut.

Perhimpunan sempena 'Black 14' dan pidato perdana Anwar itu dijangka disertai lebih 10,000 penyokongnya.

'Black 14, atau pernah disebut 'Gelita 14', disambut setiap tahun sebelum ini bersempena tarikh Anwar dijatuhkan hukuman bagi kes pertama pada 1999.

Sambutan ini pada tahun-tahun awal 2000-an biasanya bersifat demonstrasi besar-besaran di Kuala Lumpur anjuran aktivis Gerakan Reformasi dan penyokong KeADILan.

Ketua polis Kuala Lumpur, Dato' Muhammad Sabtu Osman semalam berkata KeADILan tidak memohon permit untuk perhimpunan tersebut.

Parti itu, tambahnya, hanya menghantar surat pemberitahuan kepada polis mengenai majlis makan malam pemimpin KeADILan bersama rakyat.

Beliau berkata polis menerima surat mengenai majlis makan malam itu bertarikh 8 April lalu yang ditandatangani Yahya Shahri, iaitu pegawai khas kepada Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim. more...

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive