KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Apr 14, 2008

Black 14: Kelab Penyokong Anwar 'all out'...

AdvertisementMereka tidak sabar untuk mengenakan seragam Anwar Ibrahim di majlis sambutan Black 14. Mereka berbangga dengan warna hitam dan jingga – warna rasmi AIC – dan moto Pemangkin Perjuangan Rakyat didakap dengan seluruh kekuatan jiwa.

klpos - Beribu-ribu anak muda, bersatu dalam satu kata, akan berhimpun di Padang Sultan Sulaiman, Kampung Baru, bagi menyambut Anwar Ibrahim idola mereka.

Bagi AIC, persiapan menuju Black 14 telah bermula seminggu lebih awal. 24 jam sebelum tarikh keramat itu, konvoi-konvoi AIC dari serata negeri di Semenanjung akan mula bergerak menuju Kampung Baru.

Dalam masa kurang dari 48 jam, lebih 8,000 risalah dicetak dan diedar di sekitar kawasan tumpuan anak muda sekitar Kuala Lumpur dan institut pengajian tinggi. Juga, tiga ribu pelekat AIC turut dicetak dan akan diedar kepada orang ramai.

Dengan tenaga kerja yang kecil, ahli-ahli jawatankuasa dan sukarelawan AIC bertungkus-lumus memastikan program AIC malam itu berjalan lancar. Perhatian diberi khusus kepada projek menaikkan sepanduk sokongan di kawasan sekitar menuju lokasi sambutan Black 14, selain dari itu kumpulan-kumpulan kecil AIC menyumbang tenaga menampal 500 poster khas bagi menyambut kehadiran warga KL dan peserta-peserta majlis tersebut.

Dengan dana yang singkat, AIC amat menghargai sumbangan yang diberi oleh orang-ramai yang prihatin. Bagi tidak mensia-siakan bantuan mereka, ahli-ahli kelab bergerak dengan semangat kental dan memanfaatkan setiap sen yang disumbang dengan sebaik-baiknya more...

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive