KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

May 3, 2008

POLIS TUNGGU PEGUAM NEGARA ?

Polis Tunggu Jawapan Pejabat Peguam Negara Berhubung Kes Cabul Oleh Bekas Menteri
bernama - Polis kini hanya menunggu arahan dari pejabat Peguam Negara untuk mengambil tindakan selanjutnya berhubung kes jenayah seksual yang didakwa melibatkan seorang bekas menteri kabinet di sebuah hotel lima bintang berdekatan Stesen Keretapi KL Sentral bulan lepas.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Muhammad Sabtu Osman berkata kertas siasatan berhubung kes itu telah diserahkan ke pejabat Peguam Negara akhir bulan lepas.
"Siasatan polis telah selesai selepas keterangan diambil daripada mangsa dan bekas menteri serta beberapa saksi. Kini terserah kepada AG untuk tindakan seterusnya," katanya kepada pemberita selepas operasi pencegahan dadah di sini awal pagi Sabtu.
Beliau berkata pejabat Peguam Negara sedang meneliti laporan kertas siasatan tersebut dan keputusannya dijangka diketahui dalam tempoh terdekat.
Dalam kejadian 14 April lepas, mangsa yang bekerja di hotel tersebut dikatakan bertemu dengan bekas menteri itu sebelum dicabul.
Mangsa membuat laporan polis di Balai Polis Brickfields pada hari berkenaan, tetapi menarik semula laporannya beberapa hari kemudian.
Mengenai operasi yang dijalankan sekitar Jalan Tunku Abdul Rahman, Jalan Imbi dan Jalan Raja Laut, Muhammad Sabtu berkata seramai 213 warga tempatan dan asing ditahan kerana pelbagai kesalahan.
Katanya Ops Sepadu itu yang bermula dari pukul 11 pagi semalam dan tamat pada pukul dua pagi ini melibatkan 315 anggota polis dan pegawai Jabatan Imigresen.
Beliau berkata daripada jumlah yang ditahan, 129 orang mempunyai rekod bagi pelbagai kesalahan jenayah.
"Antara yang ditahan ialah 10 pendatang tanpa izin, 110 penagih dadah, empat pemilik bahan dadah dan lima wanita yang terlibat dengan pelacuran. Kesemua yang ditahan berusia dalam lingkungan 25 dan 60 tahun.
"Seramai 16 warga Afrika turut ditahan kerana terlibat dalam kegiatan dadah dan memiliki pasport palsu. Mereka masuk ke negara ini dengan menggunakan pas pelajar," katanya.

No2umnO - Kalau bukan UMNO, dah lama kena masuk lokap. Tangkap dulu....siasat kemudian. Nanti jawapan dari Peguan Negara "tiada bukti bukti kukuh..... kita tutup kes". Sekali lagi wak jadi bomoh.

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive