KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

May 24, 2008

Pulau Batu Putih TERGADAI akibat 'surat' Acting SUK yang BANGANG

almuslimin - [...] Pulau Batu Putih secara consistent berada di bawah Malaysia/ Kerajaan Johor sehingga tertulisnya sepucuk surat dari seorang PEMANGKU atau acting Setiausaha Kerajaan Negeri atau state secretary Johore bernama si Celaka MOHAMAD SHETH BIN SAAID yang memberi secara percuma Pulau Batu Puteh kepada British Colony Singapore. Perkataan nya simple saja iaitu 'Johore Government does not claim ownership of Pedra Branca' ( Kerajaan Johor tidak menuntut hak atas Batu Putih) dan surat ini di tujukan kepada colonial secretary of singapore.

Adakah surat ini boleh mewakili surat Sultan Johor dan sah dari segi niat, adakah ia bermakna melepaskan hak pulau itu kepada Tanah Jajahan Singapore atau hanya mengatakan ia tidak berminat kepada pulau itu walau pulau itu dia punay? Itu terserahlah kepada peguam bela Malaysia yang di kira hebat hebat belaka untuk MEMBERITAHU rakyat malaysia di Parlimen bagaimana mereka telah tidak berjaya mewujudkan doubt di makhamah di Haque. Namun semua nya sudah sia sia . Hukuman Makhamah dunia adalah final tidak boleh di rayu.

Mungkin kes batu putih merupakan kesinambungan kebodohan orang Melayu memerintah negara mereka. Cuba bayangkan seorang pegawai kerajaan berpangkat SUK dan bukan nya SUK penuh tetapi hanya Acting atau MEWAKILI SUK yang bernama celaka M.SHETH BIN SAAID saja telah menyebabkan Malaysia kehilangan satu pulau. Adakah Mohamed Sheth ini acting untuk orang lain atau tidak , itu pun tidak di ketahui.... selanjutnya.

berita bersangkutan
Singapura jaja surat pemangku SUK Johor untuk miliki Pulau Batu Puteh

1 comments:

Anonymous said...

Samada dapat upah atau memang betul betul bangang punya anggota kerajaan. Memalukan....jual negara. Cuba cari siapa orang ni....

Posting terkini

Blog Archive