KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Jul 22, 2008

Peralihan kuasa, Abdullah sedang pergunakan Najib?

harakah | ...."Keputusan ini adalah satu keputusan yang tak berapa tepat.Menganggap pada tahun 2010 Abdullah masih PM sedangkan pertandingan dalaman Umno pada bulan Disember ini, Tengku Razaleigh Hamzah (Ku Li) nak lawan dia.

"Kalau Ku Li menang, maknanya tahun 2010 Abdullah tak boleh serah jawatan kepada Najib.Masa itu dia tak pegang jawatan apa-apa sebab masa itu dia bukan Presiden Umno lagi.

"Jadi bagi saya sebenarnya hak untuk menentukan siapa Perdana Menteri dan Presiden Umno ialah perwakilan Umno.Tidak adillah jika hak perwakilan Umno itu kita ambil," katanya ketika di wawancara Harakah baru-baru ini.

Menurut Sanusi, sekarang ini yang menjadi masalah ialah Najib, kerana baginya jika anak Tun Razak itu teringin untuk menjadi PM pada tahun 2010 Najiblah yang kena kerja kuat supaya Abdullah dapat pencalonan banyak dan menang dalam pertandingan.

Baginya, jika Najib buat kerja itu untuk memenangkan Abdullah kenapa beliau tidak buat kerja untuk memenangkan dirinya (jawatan Presiden Umno), lebih-lebih lagi sekarang ini dalam Umno Najib lebih popular berbanding Abdullah.

"Satu lagi kita dapati dalam Umno hirarki sekarang ialah Tan Sri Muhyiddin Yassin orang yang duduk di tahap Naib Presiden, jadi Naib Presdien ini tinggi iaitu orang ketiga dalam Umno, jadi Mahyuddin pula dia dah bagi tahu bahawa dia akan bertanding untuk Timbalan jadi tak adillah bagi Abdullah untuk halang Muhyiddin bertanding timbalan," katanya.... selanjutnya.

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive