KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Jan 6, 2008

Bila Hishamudin 'high'

matsamankati

Semalam, Hishamudin betul-betul 'high'. Berapa tin ayaq setan cap brek kapai dia langgah, aku pun tak tau.
Hari tu dia kata Yuran Tambahan adalah dengan persetujuan PIBG, la ni bila PIBG pun dok sanggah kenyataan dia, dia mula merapu. La ni dia salahkan ibu bapa. Hello brader! Lu tau ka apa lu cakap.

PUTRAJAYA 5 Jan. – Menteri Pelajaran, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein mahu ibu bapa yang bercadang menuntut balik bayaran tambahan sekolah anak masing-masing, memikirkan pula apakah sumbangan mereka kepada pihak sekolah. (Utusan)

Gua mau tanya sama lu, apa sumbangan lu sebagai Menteri Pelajaran kepada sekolah? Sistem pendidikan pun lu kasi jahanam. Ada sikit-sikit peruntukan untuk sekolah pun lu tarik bailk. Apa punya Menteri? Lu cakap pada rakyat, lu mau kasi pendidikan percuma pada semua orang, kita orang tak mintak pun. Pasai kita orang tau lu kaki chong punya.

"Menurutnya, ini kerana ada sesetengah ibu bapa yang tidak pernah menghadiri mesyuarat Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) atau mengambil tahu perihal anak di sekolah tetapi melenting apabila membuat bayaran yuran tambahan yang dianggap mahal."

Tiu Na Seng. Hishamudin! Lu kena turun ambil tahu sikit pasai PIBG, jangan tau hentam saja. Mesyuarat Agong PIBG setahun sekali. Itu lah masa ibu bapa boleh cakap. Dan yang dengar ialah AJK. AJK ni sapa dia? Depa ni cuma mai dua tahun sekali, bila ada pemilihan. Bila tahun pemilihan, penuh dewan. semua sudah ready nak calunkan siapa. |more...|

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive