KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Feb 6, 2008

Azalina tak kahwin kerana rakyat, tapi Dolah kahwin ...

husin-lempoyang

Laporan Utusan Malaysia di atas hari ini, Februari 5hb, 2008 berbunyi:

Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Azalina Othman Said berkata, keutamaan kepada rakyat yang melebihi diri sendiri merupakan sebab beliau masih belum berkahwin.

“Semua wakil rakyat Barisan Nasional (BN) di seluruh negara meletakkan keutamaan rakyat lebih daripada keutamaan diri, tidak kira masa.

“Oleh kerana itulah saya sehingga kini masih lagi tidak berkahwin, kerana saya meletakkan keutamaan rakyat lebih daripada diri sendiri,” katanya ketika berucap pada satu majlis di Kompleks Rakan Muda Kuala Pilah di sini hari ini.

Husin amat menghargai Dato Azalina. Bayangkan betapa besar pengorbanannya demi rakyat. Kesian hidup keseorangan, hanya kadang-kadang ditemani "rakan-rakan wanita" tertentu untuk mengisi kesunyian. Maklumlah kebanyakkan kawan-kawan baya beliau telah mendirikan rumahtangga dan punya anak suami.

Memang patut untuknya mengambil anak angkat, Azareena (kanan: gambar anak itu semasa berumur dua tahun sedang bertemu Perdana Menteri). Jadi teman dan tempat untuk berkongsi suka duka.

Anak itu kini sudah berumur 5 tahun lebih dan membesar seperti ibunya juga. Budak ini lasak dan suka bersukan. Dia suka bermain rollerblade, jogging, lompat atas trampoline, sedang belajar seni mempertahankan diri, dan berenang.

Azalina tentu bangga dengan kecergasan dan kesihatan anak perempuannya. Dengan adanya Azareena, Dato Azalina pun mula nampak berubah. Anak angkat Azareena mengisi naluri keibuannya. Dia kini sudah membabitkan diri dalam kegiatan kekeluargaan.

Dari seorang wanita yang lasak, dan berpakaian agak ranggi dan kelakian, beliau kini bagaikan angsa yang mula mekar. Beliau sudah tahu berdandan, menjaga kulit dan mekap dan menggunakan barang kemas. Badannya pun tidak lagi gempal dan sudah menggayakan pakaian yang berfesyen.

Cuma Husin terfikir, Azalina mengorbankan dirinya untuk rakyat hingga tidak berkahwin. Dolah selalu berkata dia sentiasa memikirkan mengenai negara dan rakyat .... hmmmm ... tapi dia berkahwin ....


Fikir tak Dolah mengenai rakyat dalam ekonomi yang hanya silap mata dan tidak berkeyakinan.

Fikir tak Dolah akan kenaikkan harga barang dan minyak. Dahlah gaji tidak naik sangat, mencari pekerjaan susah, dan barang asyik naik saja.

Fikir tak Dolah masaalah jenayah yang berleluasa dan kanak-kanak yang banyak kena colek.

Fikir ...

... takut yang dia hanya ingat hanya Jin, Jean ... Jeanne.

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive