KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Feb 7, 2008

BUKAN TAK BERTARING ... TAPI TAK BERTELOQ

Jangan anggap Suhakam 'harimau tidak bertaring'
utusan Meloyatekak

KUALA LUMPUR 6 Feb. - Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (Suhakam) menegaskan badan itu bukannya 'harimau tidak bertaring' malah sentiasa cekap dalam melaksanakan tugasnya terutama mempertahankan hak asasi manusia.

Pesuruhjaya Suhakam, Datuk Dr. Denison Jayasooria berkata, Suhakam sentiasa turun padang memantau setiap insiden yang berlaku dan menyediakan laporan berhubung sesuatu kes itu sebelum diserahkan kepada Parlimen.

''Sebagai sebuah badan bebas, kita (Suhakam) tidak boleh membuat sesuatu keputusan malah hanya boleh berunding dan menyerahkan laporan kita kepada pihak-pihak berkuasa.

''Terpulang kepada orang ramai bagaimana mereka ingin menilai Suhakam. Apa yang penting Pesuruhjaya Suhakam turun padang dan melihat sendiri apa yang berlaku jika kita mendapat laporan berhubung sesuatu kes,'' katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

No2umno - Laaa....ada lagi ke SUHAKAM ni, ingat dah bungkus. SUHAKAM ni lebih baik jadi parti politik. Kalau lembu, dicucuk hidung. Kalau nak jadi harimau boleh tapi SUHAKAM lebih kepada HARIMAU yang lahirnya bercampur jantina. Jalannya Berkempit macam orang nak terkencing.

Wak nak ingatkan la...Kalau nak berjuang, tak kira tempat, masa dan agenda. Kalau perjuangan agenda terpilih baik tak payah. Perjuangkan KES BATU BUROK tu dulu!!! Kalau tidak, ubah SUHAKAM jadi syarikat, jalankan niaga bas, ganti RAPIDKL dan RAPIDPenang. Habis cerita. Cukup bulan ambil gaji. Jangan tak carup KWSP. Nanti pekerja mogok....weiiiiiii. Bila nak musim pilihanraya, semua settle, lepas tu majikan akan cari siapa dalang.....Biasakan?

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive