KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Apr 19, 2008

KHUTBAH JUMAAT, MERAPU DAN MENGAMPU

kbsn26melaka
OLEH : USTAZ KAMARUDIN BIN HAJI SIDEK

1.Saya rasa terkejut bercampur hairan bila dengar khutbah jumaat hari ini ( 18 April 2008 ), sekelian makmun seperti dihiburkan dengan satu berita bahawa kerajaan negeri melaka pimpinan blogger ali rustam akan membayar RM200 kepada waris jika berlaku kematian dinegeri melaka.

Komen,
Pertama, saya ucapkan syabas dan tahniah kepada kerajaan negeri melaka atas prihatinnya pada rakyat. Namun begitu saya harap kerajaan negeri melaka dapat segera mewartakan secara rasmi dan bukan nya cakap kosong sekadar menyedapkan telinga mendengar

Kedua , saya juga dimaklumkan bahawa kaedah pembayaran atau penerima yang layak masih belum jelas prosedurnya. Mungkin juga kena tunjuk atau isi borang umno dulu kot????

Ketiga, saya rasa tindakan ini agak terlewat dari apa yang dilakukan oleh kerajaan kelantan. Untuk pengetahuan blogger ali, di kelantan setiap kali kematian mendapat RM2000 tanpa mengira ideologi politik .Tak kiralah samada yang berkarat umno atau yang berkokok memaki Pas, semua dapat. Ini lebih telus dan mesra rakyat.

2.Disebut juga bahawa kerajaan negeri akan memberikan sumbangan kepada pelajar yang akan menyambung pelajaran peringkat sijil (RM200), diploma (RM300) dan ijazah (RM400)

Komen,
Ini satu lagi lawak dan gula – gula buatan umno yang nazak. Saya tak tahulah samada anak orang umno dapat atau tidak, yang jelas kawan dan murid-murid saya kalau nak mintak pinjaman hatta duit zakat sekali pun kena melutut dulu, inikan free..ye ke???? more...

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive