KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Nov 25, 2008

Di larang pakai tudung

http://www.comeo.de/gfx/upload_images/mas03_06_72rgb.jpgSikap ‘Double Standard’ MAS terhadap Islam Amat DiKesali
buletinonline | Sikap ‘Double Standard’ pengurusan Sistem Penerbangan Malaysia (MAS) terhadap perlaksanaan hukum-hukum Islam dalam syarikat penerbangan nasional itu amat dikesali.

MAS bersifat ‘talam dua muka’ dengan ‘mengharamkan’ pemakaian tudung kepala dikalangan kakitangan wanita, namun demikian berupaya pula memberikan khidmat peramugari yang memakai tudung untuk penerbangan Haji.

“Malaysia yang mengaku sebagai sebuah ‘Negara Islam’ sepatutnya mencontohi Penerbangan Antarabangsa Pakistan (PIA) dan Penerbangan DiRaja Brunei (Brunei Royal) yang mewajibkan peramugari memakai tudung,


“namun MAS telah meletakkan peraturan ‘mengharamkan’ peramugarinya memakai tudung sebaliknya boleh pula dilaksanakan untuk beri khidmat kepada bakal-bakal haji yang naik kapalterbang untuk menunaikan fardhu Haji,”kata Pengerusi Lujnah Pendidikan PAS Pusat, Dato’ Abu Bakar Chik.... more.
Hello ... !!!!
Mana Fatwa ... cepat cepat .....

7 comments:

Hijat Panjang @ Penang. said...

salam..

cilaka punya mesia wal islam hadhari la ni...dan mungkin jugak depa kata tak boleh pakai tudong saji kot dalam kapai terbang tuu..

mountdweller said...

Tanggunglah dosa segala orang yang mengaku Islam yang berkuasa di dalam MAS dan kerajaan.

Anonymous said...

Tanggung dosa?? Hmm Idris Jala, apa dia tahu..heh heh

Anonymous said...

untuk pengetahuan semua idris jala bukanlah seorang islam nama beliau adala.....beliau seorang yang berbangsa suku iban serawak..harap maklum

utaba said...

dah la tak boleh pakai tudung...kena jamu wine dan beer pulak tu. Tak payah fatwa dalam hal ni...dah clear haram.

zanpakutou said...

idris jala kan ke salah sorg melayu kristian yg ada kat mesia nih?
hehe
no wonder la wak

aku said...

salam....
ok pa depa tak pakai tudung,cun.baju sendat.bonjoi sana sini.betoi la nabi habaq,akhir zaman org pakai baju tp telanjang!
pi tanya pramugari mana yg mau pakai tudung?tak kebuloq depa!la ni bkn toke depa sorg yg slh,semua depa yg tak mau kearah tu salah!kalau dh haram pakai tudung dok atas katebang,resign la.mau ka resign?hehehe.

Posting terkini

Blog Archive