KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Jan 1, 2008

Musim selak kain Wazir Dolah


dipetik: Malaysiatoday
KAMAL AMIR MENULIS

MINGGU terakhir 2007 memperlihatkan rencam politik “selak kain sekandang” kalangan pemimpin yang mula berbalah sesama sendiri. Mungkin masih belum cukup atau “kurang tepu” kantung khazanah peribadi diisi hasil rampokan wang rakyat menjadikan mereka saling “tunjal menunjal” antara satu sama lain.

Belumpun genderang pilihan raya dinafirikan, sidang wazir Abdullah Ahmad Badawi sudah mula mengimbau kerusi yang membolehkan mereka meneruskan agenda “merampok” harta rakyat.

Mungkin kerana jawatan memanda wazir di kementerian dalam negeri kurang “berbaloi” serta tiada lagi hasil boleh dijana setelah kerajaan memutuskan urusan permit atau lesen membawa masuk buruh asing dikendalikan secara bersama antara Kementerian Keselamatan Dalam Negeri dan Kementerian Sumber Manusia menjadikan Radzi Sheikh Ahmad mengintai kesempatan kalau-kalau ada ruang memboloskan dirinya diangkat sebagai Menteri Besar Perlis.

Bertolak dari percaturan “intai-mengintai” jawatan Menteri Besar Perlis memungkinkan Radzi Sheikh Ahmad melakukan ledakan pertama “menyelak” tembelang Shahidan Kasim dengan lontaran kenyataan secara terbuka berhubung persoalan “tempang” dan dangkalnya era beliau mentadbir negeri Perlis Indera Kayangan.

Kenyataan secara terbuka oleh Radzi yang menyatakan kepimpinan Shahidan tidak lagi relevan untuk diteruskan musim pilihan raya akan datang turut disifatkan sebagai tindakan membuka pekong di dada. |more...|

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive