KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Apr 15, 2008

Mengutuk Kezaliman Polis..

aTranungkite
Saya telah dimaklumkan bahawa pihak polis telah mula mengambil tindakan terhadap penganjur Perhimpunan Black 14 yang diadakan di Kelab Sultan Sulaiman, Kampung baru malam tadi.

Beberapa Anggota Polis telah datang kerumah Presiden KeADILan, Dr Wan Azizah Wan Ismail pagi ini untuk menghantar notis untuk hadir memberi keterangan di Balai Polis Daerah Dang Wangi pada jam 3 petang ini. (foto sekadar hiasan)

Notis dibawah syeksen 111 (1) kanun Prosuder Jenayah, itu ditandatangani oleh Pegawai Siasatan Jenayah Dang Wangi, ASP Anan Than Rajoo yang dipercayai mempunyai kaitan dengan perhimpunan Black 14 malam tadi

Selain Dr Wan Azizah, Kediaman Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim dan Naib Presiden KeADILan, Azmin Ali turut dihadiri oleh polis dan menghantar notis yang sama.

Kita MENGUTUK KERAS sikap polis tersebut yang tidak menghormati suara rakyat di negara ini tetapi masih terus ingin menjadikan kelompok mereka sebagai kuda tunggangan kepada UMNO-BN.

Setiap kali mana-mana perhimpunan yang diadakan oleh ahli yang bukan UMNO-BN, setiap kali itulah pihak polis akan bertindak secara pantas untuk menahan dan menangkap pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat/Barisan Alternatif.


Tetapi Polis terus memejamkan mata mereka terhadap sebarang perhimpunan yang dilakukan oleh UMNO-BN tanpa sebarang tindakan.

Demonstrasi oleh ahli UMNO di Komtar Pulau Pinang, kebiadaban UMNO di dalam babi di Selangor, hasutan membencikan institusi raja oleh UMNO Terengganu, mengapa kamu berdiam diri?

Itu hal-hal jenayah rompakan, penculikan, pembunuhan dan seumpamanya yang kian meningkat, mengapa kamu gagal untuk mengatasinya tetapi sengaja beralih untuk menekan, mengugut serta menzalimi rakyat terbanyak di dalam hal-hal yang tidak ada kena-mengena dengan indeks-indeks jenayah di negara ini?

Kami meminta polis supaya menghormati keputusan pilihanraya yang baru lalu yang sebenarnya mengandungi satu mesej yang jelas dan nyata bahawa: RAKYAT KINI TELAH MUAK DAN BENCI KEPADA KEZALIMAN POLIS selama ini yang telah menjalankan tugas mereka secara pilih kasih, diskriminasi dan tidak profesyenal.

Kehadiran 20,000 rakyat yang membelakang arhan polis perlu juga dilihat sebagai maifestasi jelas kebencian rakyat terhadap kezaliman polis tersebut.

Saya meminta pihak polis supaya jangan hanya mengugut Anwar, YB Wan Azizah, YAB Khalid tetapi tangkap semua 20,000 orang yang hadir di perhimpunan Black 14 dan masukkan kesemua kedalam penjara JIKA KAMU MAMPU MELAKUKANNYA.

TKO telah berulangkali menegaskan keangkuhan, kezaliman dan kesombongan polis di negara ini perlu dihentikan segera. Polis-polis ini gtidak menyedari menerima gaji yang dibayar hasil kutipan cukai dari rakyat, bukan dibayar dari wang ringgit milik UMNO, atau milik Abdullah Ahmad Badawi, tetapi malangnya mereka sering bertindak sewenang-wenangnya ke atas rakyat di atas alasan yang superficial - "keamanan dan keselamatan negara" walhal yang tergugat sebenarnya ialah keamanan dan keselamatan UMNO dan para pemimpin korup mereka.

Kita juga mendesak satu SURUHANJAYA DIRAJA ditubuhkan untuk menyiasat salahlaku pihak polis-polis ini dan kemudian mempastikan anggota polis yang terlbat itu, samada berpangkat bsar atau kecil diberikan hukuman yang sewajarnya.

Anjak paradigma dan momentum arus kebangkitan rakyat sepatutnya dilihat sebagai satu hal yang serius dan menjadikan polis lebih SEDAR DIRI, namun apa yang berlaku ternyata sifat haiwaniah mereka masih membuak-buak untuk menunjukkan lagak samsengnya kepada rakyat dna ia perlu dinoktahkan.

1 comments:

Anonymous said...

Binatang Kau Polis... Sial Punya Anjing UMNO.. Jom Kita semua berhimpun di Balai Dang Wangi Bagi sokongan dan Sesakkan Balai tersebut..!!

Posting terkini

Blog Archive