KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Dec 31, 2007

Shahidan dan Radzi .... 2 x 5

Shahidan mesti pergi atau Radzi kena letak jawatan

dipetik: Siasah

KUALA LUMPUR, 31 Dis: Desakan yang dibuat oleh Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Radzi Sheikh Ahmad agar Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Shahidan Kasim berundur dari jawatan itu menghasil keadaan, Radzi berjaya dengan gesaan itu atau gagal dan terpaksa berundur.

Desakan supaya Shahidan berundur dibuat Radzi ketika bercakap dalam satu kursus pilihan raya yang diadakan di negeri itu baru-baru ini dan mengulanginya dalam sidang media selepas itu.

"Bagi saya, Perlis patut berubah dan MB (Menteri Besar) juga patut diubah. Jika masih kekal kepemimpinan lama, Perlis akan tetap kekal macam tu juga," katanya kepada pemberita, selepas menghadiri Majlis Taklimat dan Perasmian Gerak Kerja Pilihan Raya Umno Bahagian Padang Besar, Perlis.

Shahidan ketika berucap pada Perhimpunan Agung Gerakan Belia 4B Malaysia ke-33, di sini pula mengaku kecewa dengan sikap segelintir pihak yang tidak mempunyai sebarang jawatan di Perlis, tetapi suka mengganggu ketenteraman serta pentadbiran negeri itu.

Tanpa menamakan sesiapa, katanya: "individu terbabit mempunyai jawatan tinggi pada peringkat persekutuan, tetapi tidak di Perlis, namun tetap mencampuri urusan pentadbiran negeri."

"Ada yang datang ke Perlis kemudian komen pasal sungai, manakala ada pula yang berniat nak tutup sempadan, tapi mereka tidak ada sebarang jawatan di negeri ini," katanya.

Apakah sebenarnya yang berlaku di Perlis?
Siasah sedang berusaha untuk membuat satu sorotan khas mengenai pertembungan kedua-dua tokoh ini.

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive