KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Jan 14, 2008

KESELAMATAN ATAU TOLONG KAWAN?

"Bagi sekolah-sekolah yang tidak mampu menyediakan CCTV, kementerian sedang cuba mendapatkannya dengan memohon peruntukan khas daripada kerajaan.
Kementerian Pelajaran mohon peruntukan khas pasang CCTV di sekolah
mstar.

IPOH: Kementerian Pelajaran akan memohon peruntukan khas daripada kerajaan untuk memasang kamera litar tertutup (CCTV) di kawasan sekolah bagi membanteras perbuatan menculik kanak-kanak, kata Ketua Pengarah Pelajaran Datuk Alimuddin Mohd Dom.

Beliau berkata kementerian memandang serius kejadian penculikan kerana ia menimbulkan rasa bimbang ibu bapa terhadap keselamatan anak masing-masing semasa mereka pergi dan pulang sekolah. |more...|

No2umnO - Kalau idea itu datangnya dari UMNO dan BN, maka sila perhatikan perlaksanaannya. Niat memang baik tapi kesempatan mungkin diambil. Bajet besar, kos penyelenggaraannya pun besar. Baik jika ia nya dibuat secara jujur dan telus. Perhatikan siapa yang perolehi projek ini. Kalau sebelum ini, isu pegawai keselamatan sekolah pernah riuh diperbualkan. Kini idea baru, kamera pula. Bakal menjadi isu komputer disekolah. Akhirnya gagal kerana ada muslihat disebalik perancangan. Bukan keselamatan tapi tolong kawan.

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive