KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Feb 25, 2008

Abdullah lancarkan satu lagi MENIPUsto

KUALA LUMPUR, 25 Feb -- Abdullah Ahmad Badawi hari ini melancarkan MENIPUsto Barisan Nasional bagi pilihan raya umum tahun ini yang mengandungi misi dan visi kabur untuk membawa Malaysia ke arah masa depan yang lebih gemilang, kononnya.

Sebanyak lapan perkara menjadi tunjang dan ikrar MENIPUsto kali ini, bertemakan Selamat, Aman dan Makmur.

Kelapan-lapan perkara berkenaan ialah ekonomi, pembangunan seimbang, pendidikan, undang-undang dan keselamatan awam, perkhidmatan awam, membanteras rasuah dan meningkatkan urus tadbir, agama dan perpaduan dan dasar luar negara.

Di bawah tajuk ekonomi, BN berikrar untuk :

  • meningkatkan produktiviti, pendapatan dan daya saing negara;
  • menangani kesan kenaikan harga bagi menjamin kualiti hidup rakyat yang bermutu;
  • memperkasa peranan sektor swasta sebagai enjin utama menjana pertumbuhan ekonomi negara;
  • memupuk dan membantu satu juta syarikat dan usahawan IKS dalam masa lima tahun;
  • menjana lebih dua juta peluang pekerjaan yang bermutu dalam masa lima tahun;
  • mengurangkan defisit fiskal negara bagi membolehkan lebih banyak dana digunakan untuk tujuan pembangunan, tanpa meningkatkan cukai.
  • melaksanakan pelan pembangunan kelima-lima koridor ekonomi bagi menjana pertumbuhan, pelaburan, serta peluang pekerjaan ke seluruh pelosok negara.

Dollah masih serupa. Cakap tergagap dan berulang ulang, rujuk berita TV3. Kebanyakan dari MENIPUsto ini sebenarnya sudah diulang ulang sejak dulu lagi. Cuma olahan bahasanya sahaja berubah rubah. Rakyat sudah tidak mahu janji dan janji setiap piliharnaya. Apa yang rakyat mahukan adalah realiti kejayaan berpandu kepada keadaan ekonomi dan keselamatan rakyat. Kalau asyik dengan MENIPUsto dan MENIPUsto ..... sampai bila pun takkan tercapai kecuali lapuran yang kabur setiap kali pilihanraya.

1 comments:

Anonymous said...

Apa la benggap punya Bekas Perdana Menteri ni.. Hang ingat Rakyat Bodo macam hang Ka..? Woi PM yang bodo lagi durjana..Hang Balik tido la..Pi kongkek si Jane hang tu cukup-cukup.. Buat Malu Malaysia je kalau hang jadi PM..

Waaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!! BODOWI...Shit!!

Posting terkini

Blog Archive