KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Feb 25, 2008

RM versus Perjuangan

aminiskandar.wordpress.com

Sebelum bermulanya penamaan calon, dua buah kapal terbang yang membawa bendera Umno dan BN berlegar-legar di udara berhampiran dengan bilik gerakan Cikgu Bad yang akan melawan menantu PM di Parlimen Rembau.

Entah berapa perbelanjaan yang sudah dihabiskan untuk membawa kapal terbang kecil ini tidak dapat dipastikan. Tetapi yang pastinya tidak kedengaran bantahan daripada mana-mana pihak baik dari parti pembangkang mahupun SPR.

Kapal terbang kecil ini terus berlegar-legar sehinggalah perarakan kedua-kedua kumpulan ke pusat penamaan calon selesai. Persoalannya sekarang, berapa banyak dibelanjakan untuk tujuan membawa dua kapal terbang kecil lengkap dengan bendera Umno dan BN ke Rembau?

Kalau di hari penamaan calon perbelanjaan yang tinggi sudah digunakan, bagaimana pula dengan perbelanjaan sepanjang hari berkempen yang akan berlangsung selama 13 hari? Apakah pilihanraya itu adil jika pihak yang mempunyai banyak wang dibenarkan membelanjakan wang untuk berkempen tanpa ada pantauan? Sedangkan disatu sisi lagi calon yang tidak mempunyai banyak wang dan hanya mempunyai semangat untuk berkhidmat.

Badrul, anak jati Negeri Sembilan yakin melangkah ke pusat penamaan calon bersama-sama Taufek dan penyokong-penyokong mereka.

Selain dari berpayung dibawah jentera kerajaan Bapa Mertuanya, menantu PM juga berpayung dibawah kekuasaan Menteri Besar Negeri Sembilan.

Ibu menantu PM yang berasal dari Kedah tidak ketinggalan memberi sokongan kepada anak kesayangannya.

Perkahwinan bersama Nori Abdullah (berbaju kurung biru) telah mengubah hidup Khairy. Daripada seorang yang tidak dikenali sehingga menjadi seorang pemuda yang sedang memanjat puncak kekuasaan.


0 comments:

Posting terkini

Blog Archive