KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Mar 22, 2008

BERITA PENUH BOIKOT

23 Adun BN Terengganu Ancam Boikot Majlis Angkat Sumpah MB
bernama
KUALA TERENGGANU, 22 Mac (Bernama) -- Kesemua 23 anggota Dewan Undangan Negeri Barisan Nasional (BN) Terengganu akan memboikot majlis angkat sumpah jawatan Menteri Besar di Istana Tetamu di sini, pagi esok jika Datuk Seri Idris Jusoh tidak dilantik semula untuk memegang jawatan itu.

Setiausaha Badan Perhubungan Umno Terengganu, Datuk Rosol Wahid berkata kesemua wakil rakyat terbabit kecuali wakil rakyat Kijal Datuk Ahmad Said, akan berbuat demikian jika nama lain diumum sebagai Menteri Besar.

 Beliau berkata ada di kalangan wakil rakyat terbabit yang sanggup meletak jawatan jika
Idris tidak dilantik semula sebagai Menteri Besar.

"Pada hari ini kami semua wakil rakyat BN Terengganu kecuali Adun Kijal telah mengadakan perjumpaan dan kami ingin menegaskan bahawa kami sebulat suara menyokong dan berdiri teguh di belakang Datuk Seri Idris sebagai Menteri Besar Terengganu. Tiada calon lain yang kami sokong.

"Jadi mana-mana perancangan untuk menamakan selain daripada Datuk Seri Idris, kami tidak akan menerimanya. Kami sebulat suara tidak akan menghadiri majlis tersebut (angkat sumpah jawatan Menteri Besar) jika Datuk Seri Idris tidak dilantik sebagai Menteri Besar," katanya pada sidang akhbar di kediaman rasmi Menteri Besar Seri Iman di sini hari ini.


Sidang akhbar itu dibuat sebelum pejabat Sultan Terengganu mengeluarkan kenyataan mengenai pelantikan Ahmad sebagai menteri besar.

Pejabat Sultan Terengganu hari ini mengumumkan bahawa Ahmad, 51, akan memegang jawatan itu dan akan mengangkat sumpah jawatan di Istana Tetamu di sini pagi esok.

Rosol yang juga wakil rakyat Ajil berkata kesemua wakil rakyat itu juga akan membuat undi tidak percaya pada sidang Dewan Undangan Negeri jika Idris tidak dilantik semula ke jawatan itu.

Beliau berkata mereka juga telah menandatangani surat untuk menyatakan sokongan kepada Idris dan ia akan diserah kepada Perdana Menteri dan Majlis Penasihat Pemangku Raja (MPPR) esok.

Rosol berkata kesemua wakil rakyat terbabit membuat keputusan menyokong Idris kerana berpendapat selain wakil rakyat Jertih itu, tiada pemimpin lain yang mampu mentadbir dan mengurus negeri itu dengan baik.

"Keputusan yang kami buat ini bukan satu paksaan, tanpa bayaran dan kami membuat pengakuan menyokong beliau (Idris) setulus hati kami," katanya dan menjelaskan bahawa ia dibuat bagi memperkasakan parti dan bukan atas kepentingan individu tertentu.

1 comments:

Anonymous said...

lalalalalala....dia sedang gadoh sama dia lalalalalala....gila kuasa lalalala....

dlu BR tak pernah menang besar kalah memanjang....tp relex je..tak kepoh pon..

bru skali kalah dh menggelupoh...huruhara....dh nk melenting..rebot kuasa....tudoh-tudoh...derhaka raja.....ah macam-macam lg la.....tak patot hormat btol la pada org yg mcm ni.

agak klo umno tu ada patong(TUGU) mau diorang hancor2 kan pasal nk rampas...sapa dapat dia punyer

hahahaha....lalalalala(Ha..!!Ghasekan..!!)

Posting terkini

Blog Archive