KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Apr 18, 2008

BEBAL MEMANG BEBAL

Pembayaran Ex Gratia Bukan Sebagai Minta Maaf - Najib
Bernama - Pembayaran ex gratia yang diumumkan kerajaan untuk enam bekas hakim yang terlibat dalam krisis kehakiman 1988, semalam bukan merupakan satu bentuk minta maaf kerajaan terhadap mereka, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Pembayaran ex gratia bukan seperti melihat semula apa yang telah diputuskan. Ia tidak harus ditafsirkan sebagai sebarang bentuk minta maaf tetapi ini adalah cara kita mengambil pertimbangan apa yang mereka lalui, pengalaman peribadi mereka, kesusahan yang telah mereka rasai.

"Itu saja...jadi ia patut dilihat dari aspek itu. Ia tidak harus ditafsirkan lebih daripada itu," kata Timbalan Perdana Menteri kepada pemberita selepas menyaksikan majlis menandatangani perjanjian usahasama antara pengeluar kenderaan Chery Automobile Co Ltd dan Alado Corporation Sdn Bhd di sini.

Enam bekas hakim itu ialah allahyarham Tan Sri Eusoffe Abdoolcader dan Tan Sri Wan Suleiman Pawanteh, bekas ketua hakim negara Tun Salleh Abas, Tan Sri Azmi Kamaruddin, Tan Sri Wan Hamzah Mohamed serta Datuk George Seah.

Semalam, Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi mengumumkan bahawa kerajaan selain daripada membayar ex gratia kepada enam hakim kanan itu, juga akan menubuhkan Suruhanjaya Pelantikan Hakim untuk mencalonkan, melantik dan menaikkan pangkat hakim secara telus dan diwakili.

Mengenai anggota suruhanjaya itu, Timbalan Perdana Menteri berkata ia akan dibincangkan kemudian. more...
No2umnO - Bayar tapi tak ngaku salah .... bebal memang bebal ....

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive