KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Aug 20, 2008

Kemalangan kereta tempatan lagi



beritanya ada diSINI

Sekali pandang, orang akan kata .... Huh pemandu bawa kereta laju. Pemandu Ganas ...
Aku selalu pertikai perkara ini kerana aku mahu perubahan minda tentang isu sebenar.

Bila tiba musim perayaan, kita di hidangkan dengan kempen keselamatan. Pandu cermat jiwa selamat. Ingatkan orang tersayang dan berhenti minum kopi di stesyen minyak.

Mentaliti kita mahu di tanam .... apa apa kemalangan itu, salahnya adalah pada kita.

Aku malas nak mbebel pasal kereta tempatan. Dah banyak kali di sebut. Tapi mentaliti rakyat kena ubah. Kalau pengeluar kereta tempatan boleh ikuti prosidur kualiti kenderaan untuk eksport kenapa tidak di laksanakan di Malaysia. Bandingkan kereta untuk jualan tempata dan untuk eksport. DIsitu kita tahu nilai nyawa rakyat Malaysia.

Kita tidak mahu lagi di salahkan ...tapi kita mahu semua pihak bertanggung jawab. Jangan lah kalau ada accident, semua salah pengguna, sedangkan syarikat kereta tempatan goyang kaki cari untung.

Ese tanyo pakcik kek kampung ...dio kato "Nak buek camano .... keto ini je yang achik mampu beli."

3 comments:

rajazainudin said...

Simpati kita kepada keluarga,dengan Alfatihah.

Smuger di tempatkan roh mereka di kalangan orang beriman.

silvermask said...

salam wak...
yg eksiden tuh abg ipar saye tu wak
abg ipar, mak die n adik pompuan die meninggal
kesian akak saye tuh
umo baru 33 thn
anak sulung pompuan umo 5 thn
yg bongsu laki umo 3 thn
jenazah selamat dikebumi mlm smlm dlm pkl 12 mlm
driver naza ria tu mmg x gune
urine test pon kantoi
al fatihah utk Allahyarham ketiga2nye
semoga ditempatkan di kalangan org yg beriman
amin

nazri said...

accident ni kat ontheway aku g kerja... memang nampak pun time aku g kerja kul 1.45ptg... mpv bawak laju woo... pastu hempap kancil

apa2 pun kita kne improve keselamatan kenderaan memasinmg

Posting terkini

Blog Archive