KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Apr 6, 2008

MELAKA SELEPAS TSUNAMI......

jasindaily.blogspot

Namun begitu harapan dan sinar tetap ada dihadapan . Mudah mudahan kesan dari keruntuhan kerajaan umno dibeberapa negeri memberi sedikit semangat dan membuka mata dan hati mereka untuk membuat perubahan dimasa depan.

Selepas tsunami ni ada beberapa perkara yang aku lihat dan ingin kongsikan bersama pembaca untuk difikirkan atau sekadar pengetahuan.

Pertama Walaupun mereka menang dan membentuk kerajaan dimelaka namun suasananya tidaklah begitu ceria dan semangat seperti sebelum ini. Majlis kesyukuran dan meraikan petugas Pas lebih hebat dari mereka. Di setengah tempat tak ada langsung pun majlis disambut. Dikedai kopi ahli umno karat 'macam ayam berak kapur' mungkin terperanjat beruk dengan keputusan dinegeri lain.....padan muka

Kedua, seperti yang kita semua dah maklum, ketua menteri DAR dah mula terasa penangan berita internet. Sebab itu dia dah ada blog sekarang (boleh cari sendiri- aku bukan kempen. Apapun aku nak ucapkan tahniah kepada DAR. Tak kiralah samada DAR buat sendiri atau upah puteri umno buat kerja tapi jangan pulak DAR kerjakan puteri umno tu.....(melaka bukan besau nau)

Dulu DAR jugak kata jangan terpengaruh dengan berita kat internet, insyaallah aku takkan terpengaruh bila membaca ulasan2 yang DAR berikan dalam blog tu.Oklah sekurang kurangnya kita berlapang dada , mengkritik dan dikritik.. Kalau sebelum ni aku buat ceramah DAR pun buat ceramah kat sebelah (walaupun tak pandai ceramah ), kemudian suruh polis kacau ceramah aku lak , waras le sikit DAR , bukankah kapal umno dah nak karam, ingat sikit.

Dalam pada tu, YB Sg Rambai yang baru, menyarankan golongan muda agar membaca akhbar arus perdana yang menurut beliau beritanya tepat lagi sahih dan katanya lagi jangan terpengaruh dengan berita internet....punya lah haru, kenapalah DAR pilih budak gabun tu..more...

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive