KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Apr 16, 2008

Mempolimekkan isu babi sampai ke tahap memualkan

perantaukite - Mempolimekkan isu babi sampai ke tahap memualkan, perbahasan diambil daripada pucuk pimpinan UMNo atas sehingga ke orang kampung turut 'bercakap' sehingga menampakkan UMNO BN adalah sebagai juara. Agenda utama bagi mereka yang penting adalah bermatlamat untuk dapat capai kepuasan iaitu puashati pimpinan UMNO kerana merasa sahaja menang dalam berhujah dan mempertahankan hujah bahawa babi sejak mereka tiada kuasa, bagi menampakkan tidak diperlukan setakat hari ini inilah hempas pulas hujah mereka. Kini sampai merentasi Kementerian Pelancongan bawah azlina pula.

Apalah sangat, jika mahu diremehkan , berbanding dengan 'gadaian' projek mega selama 99 tahun projek WPI kepada pelabur. Jika disorot dan imbas babi tidak patriotsme Melayu kahdengan Islam kah ? , Projek mega WPI itu memberi impak jati diri patriotisme kepada negara kah ? Kedua-dua isu ini mempunyai dan memberi nilai pulangan ekonomi kepada negara.

Berbalik dengan isu pencemaran najis babi jika tidak diurus betul akan jejaskan alam sekitar buat selama-lamanya khasnya di Sepang. manakala WPI pencemaran budaya bangsa hasil percampuran budaya liar cukup memunahkan akal budi budaya bangsa yang diteraskan dalam PPIP Kementerian Pelajaran Malaysia. Kini apa yang mahu diperkasakan lagi ? more...

0 comments:

Posting terkini

Blog Archive