KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Jun 12, 2008

Motif di sebalik kenaikan harga minyak

amkbatu

"Untuk kenaikan harga minyak kali ini. Penstrukturan subsidi yg dibayar menggunakan wang pos. Tahukah anda, Pos Malaysia adalah milik ECM-LIBRA, dan ECM-Libra adalah milik Khairi Jamaluddin menantu Pak Lah. Perancang strategik Pak Lah dari tingkat 4. Bayangkan duit yg masuk ke dalam poket Khairy, setiap RM10 yg dibayar sbg subsidi.. 10 sen akan masuk ke poket sebagai komisen wang pos.

Maknanya ada 6 juta kenderaan di malaysia dan setiap kenderaan akan dapat subsidi Rm 620, iaitu RM 6.20 komisen kepada Khairi. Untuk setiap kenderaan RM 6.20 X 6 Juta kenderaan = RM 37 200 000 setiap tahun. Itu tidak termasuk bayaran setiap bulan terhadap VESEL dan Nelayan, juga menggunakan wang pos.

" Bayaran tunai sebanyak RM200 setiap bulan bagi setiap pemilik dan pekerja vesel rakyat Malaysia yang berdaftar dengan Jabatan Perikanan. Bayaran insentif
kepada pemilik vesel pada kadar 10 sen sekilogram hasil tangkapan ikan yang didaratkan oleh vesel perikanan berdaftar di pusat pendaratan ikan di dalam negara. "Pembayaran akan diuruskan oleh Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia . Kabinet juga telah memutuskan
pengusaha bot penumpang sungai akan diberi bayaran tunai sebanyak 10 sen seliter berdasarkan kuota yang diluluskan," kata Abdullah." Figure2 di atas tidak termasuk "Berapa bilion wang kerajaan akan menjadi simpanan tetap di Pos Malaysia dan berapa untung Pos Malaysia memperniagakan wang itu dengan keuntungan yang didepositkan ke tempat lain."

1 comments:

TOK PENGULU said...

POLITIK TU PERNIAGAAN. SO BEDAWI DAH BUAT KIRA2 TU SEMUA. CUMA RAKYAT JER YANG NILAI DIA LEMBIK DAN TAK RETI MEMERINTAH. KALAU DLM PERNIAGAAN MESTI TOLONG ANAK MENANTU DULU KALAU ADER LEBIH BARU PAS KAT ORANG LAIN. TU PUN KALAU ADA.CUMA RAKYAT JER YANG TAK TAU BEDAWI TU BERLAKON LEMBIK. LAKONAN DIA MENJADI. TAPI DALAM LEMBIK DIA TETAP KERAS. KALAU TAK KERAS MASAKAN BOLEH KAWIN LAGI... LU PIKIR LA SENDIRI!!!!!!!

Posting terkini

Blog Archive