KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Jul 29, 2008

Agendadaily berubah nada

Gua tak pernah lihat berita sebegini adil di berikan oleh laman blog AGENDODAILY sebelum ini. Korang baca dan bandingkan dengan berita berita yang lepas ...



Anwar lega
TERBARU: Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifatkan laporan doktor Hospital Pusrawi yang menyebut tidak ada kesan liwat terhadap bekas pembantu peribadinya, Saiful Bukhari Azlan membuktikan tuduhan liwat yang dilemparkan kepadanya adalah tidak berasas dan bermotifkan politik. Ia juga membuktikan wujudnya konspirasi terhadap dirinya, kata beliau pada sidang media di ibu pejabat PKR di Petaling Jaya, tengahari Selasa. Selain itu, bukti terbaru itu juga tambah beliau, memberikan kelegaan yang besar kepada dirinya. Anwar turut berkata, kenyataan bahawa siasatan polis dilakukan dengan profesional adalah satu momokkan kerana ia bercanggah dengan laporan doktor perubatan yang pertama ke atas Saiful Bukhari. Dengan sebab itu katanya, beliau enggan memberikan sampel DNA kerana tahu perkara ini akan berlaku. Mengulas lanjut, Anwar yakin dengan kesahihan kandungan laporan perubatan pertama (Hospital Pusrawi) dan pasti tiada siapa yang akan mempertikaikannya. Anwar juga berkata, beliau tidak pernah menemui doktor berkenaan dan Pusrawi juga mengesahkan laporan yang disiarkan portal berita hari Isnin adalah tulen dan benar. Dengan adanya laporan hospital Pusrawi itu, beliau mendesak agar siasatan ke atas dirinya berhubung dakwan liwat itu dihentikan.... selanjutnya.
Yang menarik ketika sidang akhbar tersebut, ada pihak wartawan yang bertanya tentang lapuran Agendadaily dan DS Anwar menjawab dia tidak layan lantas menyambung .... "Saya tahu siapa yang bayar" . Memang dalam maksudnya tu.

1 comments:

Juburi said...

Penulis maksudkan terjemahan lain disebabkan ianya berbeza daripada terjemahan yang dihebah-hebahkan sekarang. Penulis baca dekat komen pembaca Husin Lempoyang. Terjemahan diberikan oleh pembaca bernama Ayor Lemujur:-
1. Kependekan F/T bermaksud full time. Full time? Ok, meaningless.
2. Tenesmus x1/52 bermaksud susah nak berak seminggu. Atau berak tak puas.
3. Pain (di cross kan) not noticed any PR bleed - PR is for pathogenesis related - pathogenesis ialah permulaan jangkitan.
4. Pain in the anus when passing motion (for a week).
5. o (obvserved) blood in stool. "o" bukan no, sebab kalau no dah tentu ditulis "no" seperti line "not noticed blood.
6. Pt (patient) was alleged assaulted by intruding tt (too tight) plane (?) into the anus7) willing to do report.
7. Yg didakwa 0 (zero) active bleeding, 0 ulcer or puss seen dan 0 tear seen. tu bukan zero tapi "o" maksudnya observation. Kependekan untuk tiada ialah null, no, neg(ative) atau -/ve.
8. Diagnosis: TRO Assault (sodomise)Rawatan: advise to go to the government hospital (plan to do police report)Ini bermaksud doktor mengesahkan Saiful telah diliwat dan menggesa Saiful memohon Temporary Restraining Order (TRO), dengan mendapat pemeriksaan di hospital kerajaan seterusnya membuat laporan polis.
9. "Plane(?)" sebenarnya plastic. Kemungkinan (dari perkataan Saiful sendiri) bontotnya dicucuk alat seks (dildo) kerana orang mencocoknya mempunyai adik yang sudah tidak kuat keupayaannya.
So, we have another side of story. PENING HAKIM.

Posting terkini

Blog Archive