KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Aug 24, 2008

"Lu olang pigi itu Melayu punya lumah kasi depa sokong sama Anwat......."

alditta | ...Last night,I happened to follow a group of PAS house to house campaigners,some from Penang and others were from Terengganu making home calls in the Kampung Sama Gagah area. We covered quite a large area,from the kampung extending into the old town of Permatang Pauh.

We were distributing fliers from door to door and it so happened we came across a group of Chinese residents in that area. One fine lady,looked and smile at us and this was what she said,"Aiya....lu olang jangan takut,kita olang mesti kasi itu Anwat naik. Dulu pun kita ada kasi sama lia ma!"

Then, another elderly Chinese man standing by,said, "kita olang cina mesti kasi ini Anwat punya,tapi lu olang patut pigi itu Melayu punya lumah kasi depa sokong sama Anwat." "Itu bulak sudah bikin kasi Anwat busuk ma....dan ini olang Melayu pun ada susah mau percaya atau tidak.

Another lady joined in and said,"Eh,kawan kita olang tatak percaya sama itu budak. Lu tengok itu budak manyak besaq lagi muda,lu ingat itu Anwat boloh kah mau bikin itu keleja?,ini semua tatak masuk akai punya, ini semua keleja olang jahat mau kasi Anwat jatoh"... selanjutnya.

1 comments:

IP80-Ruhihayat said...

Kita pecaya myskt.cina solid memberikan sokongan pada DSAI,bgitu juga myskt.India,yang susah Melayu kita,mereka memikirkan soal duit,pangkat dan harta,yg.tak seberapa pun.

Berdasarkan sembang sembang malam tadi di Telok Air Tawak,ada beberapa kontrektor serba salah,nak bawa penyokong Pas takut projek kena tarik,nak bawa Penyokong Umno kawan ramai orang Pas.,hati memang suka kat Anwar,sebab Arif depa dah banyak kali terkena.

Sementara Cina yg.Niaga kat pasar Chen Perry,tak berbelah bagi letak Pas pun depa akan undi.

Posting terkini

Blog Archive