KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Nov 21, 2008

10% diskaun TOL

Aku suruh pekerja aku ke Alor Setar untuk ambil barang. Lori sudah siap di service dan ia boleh bergerak bila bila masa.
Jam 10.00 pagi wang belanja sebanyak RM500.00 aku dah keluarkan pada pemandu dan arahan pun keluar selepas itu.

Bila aku tengok dia dok berlegar di dalam opis, aku pun tanya.

"Mat kau tak tolak lagi ke?" tanya aku.
"Tak boss", jawabnya spontan.
"Lori dah siap, minyak dah kasi ... apa lagi mau?, kata aku lagi.
"Tunggu malam boss.", jawabnya lagi.
"Napa lak?", sambung aku.
"Jalan malam murah, siang mahal. Kalau tolak jam 12.00 malam toll kurang 10%." jelasnya.
"Saya nak awak pegi sekarang, customer dah tunggu.", aku beritahu.
"Saya nak tolong syarikat boss ... kalau toll jimat, syarikat kita untung.", katanya.
Adusss... kena lagi aku.
Susahnya ... nak marah dah tua, tapi kalau tak marah, pelanggan aku lari. Amende dengan 10% kalau pelanggan aku lari. Mau tak mau ... aku tambah duit lagi dan suruh dia bergerak sekarang.

Sebenarnya kisah toll ini hanya nak bagi orang sedap telinga je. Sampai sekarang pun kita tak tau samada caj potongan itu bermula di mana. Kalau toll digunakan pada Jam 12.00 malam sehingga jam 7.00 pagi, dapat murah 10%. Tapi kalau kita masuk toll jam 11.50 malam, adakah kita tertakluk pada harga baru atau lama. Dan bagaimana pulak kalau berada di lebuhraya jam 3.00 pagi dan kelular dari lebuhraya jam 9.00 pagi?

Kalau dapat info penuh bagus juga buat berdebat.
Tapi kalau hanya jam 12.00 malam sehingga 7.00 pagi, mungkin ramai yang berderet di pondok toll untuk di golongkan di dalam kumpulan pengguna lebuh raya pada waktu diberikan diskaun.

Aikk kkkk ... pening.

1 comments:

Admin said...

oppsss..cerita tu untuk january tahun depan...wakakakak

Posting terkini

Blog Archive