KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Feb 29, 2008

Khairy Main Ganas di Rembau?

rembau nomination khairy 240208 khairymsomelayu
Budaya Pemuda Tahan Lasak Diamal Semula

BUDAYA barbarian yang diamalkan oleh Pemuda Tahan Lasak Umno di tahun 1960-an dihidupkan semula oleh Pemuda Umno era Islam Hadhari hari ini. Pemuda Tahan Lasak Umno tahun 1960 bertindak kejam terhadap parti pembangkang terutamanya Pas di Kelantan.

Banyak penyokong dan ahli Pas menjadi mangsa penapar tawar, penapar Jepun, lutut Siam, ugutan dan dipukul oleh Pemuda Tahan Lasak Umno. Mereka bersikap demikian kerana terdesak apabila sejak awal lagi mereka merasakan ditolak oleh rakyat. Walaupun Pas ketika itu menghadapi ugutan dan serangan Pemuda Tahan Lasak Umno, namun berkat semangat dan iltizam memperjuangkan Islam Pas tetap juga menang di Kelantan.

Nampaknya budaya itu kini hidup kembali dan diamalkan pada pilihan raya ke -12 ini. Apakah Umno kini sudah benar-benar terdesak dan akan kalah?

Laporan yang diterima dari Rembau sekejap tadi memberi tahu perbuatan tidak gentlemen sudah pun bermula. Bendera dan banting Parti Keadilan Rakyat (PKR) telah dicabut dan dibuang sekurang-kurangnya di lapan lokasi.

Ianya dipercayai dilakukan oleh Pemuda Umno dibawah skuad Gempur Pemuda BN yang dikepalai Khairy Jamaluddin.

Mengulas mengenai kejadian itu calon PKR Parlimen Rembau, Badarul Hisham Shahrin (Cikgu Bard) perbuatan gnaas itu tidak sedikit pun melemahkan semangatnya dan para penyokong PKR khasnya dan pembangkang amnya.

Bahkan menurutnya keganasan itu menjadikan beliau dan rakan-rakan menjadi tambah bersemangat dan lebih bersedia menghadapi apa saja 'permainan' Khairy.

Menurut pelapor itu, cikgu Bard sebagai juga sebagai berkata keganasan dan perbuatan menyalahi peraturan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) itu sebagai tanda-tanda awal kekalahan Khairy Jamaluddin yang bertanding di situ.

Cikgu Bard dipetik sebagai berkata, kalau Umno dan Khairy berada dalam keadaan selesa di Rembau mereka tidak akan bertindak di luar batas dan peri demokrasi begitu.

Manakala dalam perkembangan lain, beberapa orang yang tidak dikenali telah turun membantu calon PKR di Rembau itu.

Bebagai bentuk bantuan dihulurkan kepada Cikgu Bard termasuk ada yang menghadiahkan beberapa ekor lembu untuk disembelih bagi mengadakan kenduri. Keganasan yang dilakukan oleh skuad Gempur BN itu sedikit sebanyak memberi simpati kepada PKR dan Cikgu Bard.

Perkembangan di Rembau itu agak menarik memandagkan inilah kali pertama menantu Perdana Menteri (Khairy) menguji kekuatan dan pengaruhnya. Apa-apa yang tidak baik berlaku ke atas Khairy ia boleh membantutkan usahanya untuk menduduki kerusi Ketua Pemuda Umno.

Apa lagi takdir beliau kalah angan-angan untuk menduduki kerusi Ketua Pemuda secara automatik selepas pilihan raya ini hanyut begitu saja. Laporan selanjut secara terus dari Rembau akan dimuatkan selewat-lewatnya esok.

No2umnO - Lihatkan betapa barisan kenderaan Samseng berwarna hitam berderetan. Orang rembau kena ingat ..... kenderaan LandCruiser bernilai anggaran RM600,000 bernombor pendaftaran 'KJ10Q' adalah kenderaan RAJA ORANG UTAN yang cuba menawan REmbau .....

1 comments:

Anonymous said...

orang pas dan pkr kat rembau takde buah ke nak lawan

Posting terkini

Blog Archive