KONGRES PKR ...LIVE !!! -----> cakkk kat sebelah
Hari terakhir perbahasan Kongres LIVE .... !!!!
Jadual 3 hari KONGRES - DISINI
---------------

HOME [no2umno]

Feb 29, 2008

Lawatan Kempen P.18


Assalammu'alaikum dear all,


Yesterday was very hectic. We began the day dengan lawatan ke pasar besar Kulim (which looks like pasar malam to me). Very surprising dengan response the non Malays. But the Malay as usual..ada satu Pakcik tu kebetulan mengeluh harga barang naik depan aku. Aku pun tanya dia tau tak apase (kenapa) naik..dia kate pase (pasal) minyak lah. Abih aku kate tak ke Pakcik pelik minyak kita punya tapi kita kasi penaik..hang tau dia kate ape..takpalah..korang-korang (kuang-kurang) kita ada barang nak beli..tak macam kat Indon (peh..aku tak tau mana dia dapat maklumat Indon takde barang..ni mesti Kemas punye keroje..).


Peh tu aku terus ke Ulu Mahang ziarah satu kematian,lebih korang 1jam drive. Rupe2nya polis yang meninggal..baru 40tahun. Kemudian aku pi ke Sg. Kob..lawat kawasan pengundi cina pekan. Baguih budak Mohyidin yang bawak aku. Dia ni juai suratkabar kat pekan tu..bukan saje dia fasih Tamil & Mandarin..siap tunjuk aku mane Cina MCA mane Cina pembangkang. Tapi yang klasik tu ada sat cine kami tengah dok berjalan dia dok kencing berdiri..suar pendek je. Dari kaler suar dia pun kite tahu dia BN..biru pekat. Kata Mohyidin tak payah buang mase dgn org tue ni. Elok kami belah dia menjerit panggil. Dia maki kami tak bagi risalah kat dia..dia kate ini tawun wa mau kasi itu bakchew (mata dalam kantonis-PKR lh tu sbb dalam bahasa cine lambang PKR macam mate)..

Then aku singgah makan kat satu kedai dia panggil Nasi Periuk Besaq..hangpa kena try sheh nasi dia..punye sedap. Dok tengah hutan sawit tapi punye maju..aku tanye bos kdai tu dia kate tiap hari gerenti habis by 230pm..tapi memang ye..aku tengok orang berderun mai makan..by 2 lebih sikit dah cap boliau..

Lepas zohor kami pi Ladang Dingin..ada lebih korang 300 pengundi black metalik kat sini. Depa punye trade mark ada sarjen kat dahi..dengan mulut tak habis-habis ngunyah sireh. Tapi yang aku bangga depa habaq kate dah berpuluh tahun merdeka..dah berkali kali pilihanraya..jangankan undi..payung BA pun depa tak bagi pacak. Ini kali bukan aje bukak bilik gerakan..aci-aci & ane-ane ni siap datang rame2..jamu aku biskut kering dengan oren lagi. Depa kata ini kali depa nak bagi aku 101% (biasalah depa cakap mesti ada lebih sikit). Ini kali itu lambut sami belu talak kasi tumboh lagiii..hahaha..Hangpa dengaq cerita Samihadhari nak mai tempat aku..puak-puak india dah siap tunggu tgh jalan dengan 200bijik teloq busuk..sirambut palsu tu turun kereta pun tak berani walaupun FRU ada 8 truk. terus belah.


Well..aku kena pergi dulu. Hari ni aku pi tolong Permatang Pauh sebelah siang..sian Kak Wan berdepan dengan ustad kamsen ni..Adios


Zulkifli Noordin
Sumbangan Dana
dan Bantuan Tenaga
terus diperlukan
dari kalian untuk P18!

1 comments:

schizoid54 said...

wak,delete gmbr zulkifli nordin berjabat tangan dengan wanita india tu.takut dijadikan isu.kemudian bagi teguran dalam blog nya.dia mungkin terlupa.tapi saya amat mengaguminya.ALLLAHUAKBAR!!!!!!!!!

Posting terkini

Blog Archive